Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital HSV-1 Testi Pozitif: Belirtiler ve Ayırıcı Tanı

Merhaba, ben genital HSV için 3-4 kere test yaptırdım. Son testte sadece HSV 1 pozitif geldi. Acaba benim genital bölgede HSV 1 olabilir mi? Sürekli kaşıntı var, sivilce gibi 2-3 lezyon çıktı. Doktorun biri molluskum dedi, biri siğil dedi, kesin bir sonuca ulaşamadım. Bende HPV siğil testi yaptırdım, negatif geldi. Bir türlü bulamadım genital bölgedeki hassasiyet, kaşıntı, sık idrar nedenini.

Ek Bilgiler: HSV-1 genellikle ağız çevresinde uçuklara neden olur ancak oral seks yoluyla genital bölgeye de bulaşabilir. Genital HSV-1 enfeksiyonu, HSV-2'ye göre daha az tekrarlama eğilimindedir. Testlerde yalnızca HSV-1 IgG antikorlarının pozitif çıkması, geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterir ancak aktif lezyonların hangi virüs tipine ait olduğunu belirlemez. Lezyonların doğrudan PCR testi yapılması daha kesin sonuç verir. Sık idrara çıkma, kaşıntı ve hassasiyet, herpes dışında üriner sistem enfeksiyonu, alerjik reaksiyon veya mantar enfeksiyonu gibi başka durumlardan da kaynaklanabilir. Molluskum kontagiosum virüsü de benzer lezyonlara yol açabilir. Kesin tanı için dermatoloji veya enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanız ve lezyonlardan kültür veya PCR testi yaptırmanız önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(27-06-2023, Saat: 11:39)8game8 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba ben genital hsv için 3-4 kere test yaptırdım son testde sadece hsv 1 pozitif geldi acaba benim genital bölgede hsv 1 olabilir mi sürekli kasıntı var sivilce gibi 2-3 lezyon cıktı doktorun biri moloskum dedi biri siğil dedi kesin bir sonuça ulaşamadım bende hpv siğil testi yaptırdım negatif geldi bı türlü bulamadım genital bölgedeki Hassasiyet kasıntı sık idrar nedenini

hpv siğil testi nereden yapılıyor

(27-06-2023, Saat: 11:39)8game8 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba ben genital hsv için 3-4 kere test yaptırdım son testde sadece hsv 1 pozitif geldi acaba benim genital bölgede hsv 1 olabilir mi sürekli kasıntı var sivilce gibi 2-3 lezyon cıktı doktorun biri moloskum dedi biri siğil dedi kesin bir sonuça ulaşamadım bende hpv siğil testi yaptırdım negatif geldi bı türlü bulamadım genital bölgedeki Hassasiyet kasıntı sık idrar nedenini

evet genitalde hsv 1 olabilir benim de boğazımda hsv2 var

Laboratuvarlarda sürüntü testi yapılıyor hpv icin

Bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim nerdeyse 3 aydır genital bölgede hassasiyet batma sürekli kaşıntı var acaba sizdede böyle miben hiç lezyon görmedim bacagımda gördüm birşey doktor kıl kökü iltihabı dedi ondan sonra sivilce gibi çıkıntılar oldu doktorun biri moloskum biri siğil dedi onu ile bilgili arkadaşlar yardımcı olurmu teşekkürler

Zannediyorum şeker hastalığında da benzer belirtiler varmış. Sık idrara çıkma başta.

Cilt kurulugundan olabilir, asiri hijyen, az su icmek, kullanilan sabun türü ,vitamin eksikligi, beskenme hatalari, stres vs

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İlişki Sonrası Herpes Raporu: Belirtiler Ne Zaman Çıkar? bilgialmak2 10 1,359 07-06-2026, Saat: 23:39
Son Yorum: nycteam
  HSV Testleri Negatif Ama Belirtiler Devam Ediyor: Ne Yapmalı? 8game8 3 2,642 20-06-2023, Saat: 09:24
Son Yorum: Onr1234
  HSV2 ile Yaşamak: Belirtiler, Tanı ve Psikolojik Etkileri Liderbaba 4 2,568 10-06-2023, Saat: 14:35
Son Yorum: HopeFul
  Kadınlar İçin HSV Rehberi: Uçuk ve Genital Herpes Hakkında Bilgiler Sema Suna 0 1,360 27-03-2023, Saat: 18:09
Son Yorum: Sema Suna
  Genital Herpes Dudağa Bulaşır mı? Oral Seks ve Antikorlar Antalyalıavatar7 4 2,306 22-02-2023, Saat: 03:29
Son Yorum: esra00

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi