Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes Tanısı: Belirtiler, Testler ve Yüzdeki Etkileri
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital bölgede 1 aydır geçmeyen ağrılı baloncuklar ve yüzünde benzer belirtiler yaşadığını, doktorların herpes olmadığını söylediğini ancak test yapılmadığını belirtiyor. Yorumlarda kullanıcılar, herpes lezyonlarının genelde 15 gün içinde iyileştiğini, uzun süren lezyonların HPV olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca valtrex kullanımının doktor kontrolünde olması gerektiği vurgulanıyor. Kan testlerinin (IgG/IgM) 8-12 hafta sonra pozitifleşebileceği, erken testlerde yanlış negatif alınabileceği belirtiliyor. Kullanıcı, HPV teşhisi konduğunu ve rahim ağzında oluşumlar olduğunu, smear sonucunun kötü çıktığını paylaşıyor. Tartışmada herpesin rahim ağzında çıkmayacağı, HPV'nin takip edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Son olarak kullanıcı, HSV-2 testi yaptırdığını ve sonuç beklediğini, ayrıca oral ilişki nedeniyle dilinde sorunlar olduğunu ancak tedavi seçeneğinin sınırlı olduğunu aktarıyor. Genel olarak, herpes tanısının zorluğu ve HPV'nin önemi vurgulanmış, moral desteği sağlanmıştır.

Arkadaşlar siteyi yeni keşfettim. Ben kendi araştırmalarım sonucu herpes 2 taşıdığımı düşünüyorum. 3 tane kadın doğum, 1 dermatoloji geçmişim var; hepsi herpes değil diyor. Fakat test falan yapılmıyor. Siteyi de inceledim, kandan bakılıyor yazmışsınız ama negatif çıkanlar da varmış, ben anlamadım. Kim bana nasıl teşhis koyacak? Çok sıkıntı yaşıyorum, sürekli ağrı ve batma var. Vajina iç dudaklar içinde iki tane minik baloncuk var, bayağı dikkatli bakarsan fark ediliyor, çok küçük ama acısı müthiş. 1 aydır bunlar var, hiç geçmiyor. Bir de yüze etki eder mi? Yanaklarım şişti. Yüzümde kızarıklık ve ağrı oluşuyor, sonrasında sivilce benzeri bir şey oluşuyor. Yüzümde kabarıklıklar var ve kılcal damarlar çok belirginleşti, böyle değildi. HSV ile ilgili mi? Yüzünde böyle kabartı ve renk değişimi yaşayan oldu mu?

Ek Bilgiler:

HSV Tanı Testleri

Genital herpes tanısı için en güvenilir yöntem lezyondan PCR testidir. Kan testleri (IgG/IgM) antikor varlığını gösterir ancak enfeksiyonun aktif olup olmadığını belirtmez. İlk enfeksiyondan sonra antikor oluşması 2-12 hafta sürebilir; bu nedenle erken dönemde yapılan testler yanlış negatif verebilir.

Yüzdeki Belirtiler

HSV-2 genellikle genital bölgede görülür, ancak oral seks yoluyla ağız ve yüze bulaşabilir. Yüzdeki semptomlar (kızarıklık, kabarıklık) başka nedenlerden de kaynaklanabilir; bir dermatoloğa danışmak önemlidir.

HPV ve Herpes Ayrımı

HPV lezyonları siğil şeklinde olup aylarca kalabilir, herpes ise genellikle 2-14 gün içinde iyileşir. Her iki virüs de farklıdır ve birlikte bulunabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

genital herpes yüze etki etmez genital bölgedeki lezyonlar içinde 1 aydır geçmedigini yazmışsın genelde en fazla 15 gün içinde ilaç kullanmazsanda geçmesi lazım valtrex veya asiviral taplet kullan gecerse herpes geçmezse başkabirşeydir kanda hsv1 ve hsv2 ıgg ve ıgm testide isteyebilirsin

Oral seks olduğunda da mı etki etmiyor ?
Doktor kontrolünde olmadan valtrex kullansam bir zararı olur mu bağışıklık düşürücü bir ilaç mı aynı zamanda hpv var

Geçmiyorsa hpv dir.Karaciğer ve böbrek probleminiz yoksa valtrex kullanabilirsiniz. Valtrex 500 mg 2*1 5 gün

(02-05-2020, Saat: 20:45)Mağdurella Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Oral seks olduğunda da mı etki etmiyor ?
Doktor kontrolünde olmadan valtrex kullansam bir zararı olur mu bağışıklık düşürücü bir ilaç mı aynı zamanda hpv var

İŞte bu da benim merak ettiğim şey. kapan oral sex yaparsa ağıza da bulaşacak mı... al başına belayı oral da mı gitti :Big Grin bilen eden yazsın...

test iste neden yazmıyorlar Smile Doktora ne desen yaptırır  ben kaptıktan sonra neredeyse 3 ayda 1 tüm testleri yazdırdım durdum.

Ne testi hsv1 igg igm ve hsv2 den mı bahsediyorsunuz
Hsv1 igg daha önce dudakta uçuk çıkaran herkeste pozitif cikiyor sanırım

HSV tip 2 Igg ye baktırın. Genital herpes için eğer dudağınızda hiç uçuk çıkmadıysa tip 1 e de baktırın. Tip 1 genital bölgeye de bulaşabiliyor. Anlattığınız semptomlar herpesi gösteriyoru ancak 1 aydır gitmedi dediğiniz de herpesle ayrışıyor. Herpes lezyonları o kadar uzun süre kalmaz yani yara olur sonra iyileşir. Kalırsa sadece deride beyaz iz bırakır kabuk dökülmeden sonra.

Hsv1 igg pozitifligim var dudağımda daha önceden uçuk çıktığı için kan testi yapıldığında çıkmıştı hsv2 yaptırayım
Peki yüzümdeki bu değişimleri de hsv yapar mi ?

(05-05-2020, Saat: 13:56)Mağdurella Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv1 igg pozitifligim var dudağımda daha önceden uçuk çıktığı için kan testi yapıldığında çıkmıştı hsv2 yaptırayım

Bende herhangi bi değişim olmadı yüzümde veya başka bi yerde

(05-05-2020, Saat: 13:56)Mağdurella Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv1 igg pozitifligim var dudağımda daha önceden uçuk çıktığı için kan testi yapıldığında çıkmıştı hsv2 yaptırayım

Bence bir şey varsa olası tüm tahlilleri yaptır ki atlamış olma.  zaten doktora anlatsan bilir hangi tahliller. dersin ayrıca kontrol amaçlı diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara da baktıralım. bazılarında vakit kaybetmemek gerekiyor antibiyotikle geçiyor

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV1 Test Sonuçları: IgG ve IgM Pozitif Ne Anlama Gelir? Genital Bulaşma Riski Hüseyin 51 15,598 15-03-2026, Saat: 22:05
Son Yorum: nurbahar
  Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler altuns 0 896 09-09-2025, Saat: 21:08
Son Yorum: altuns
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,870 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,075 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  HSV Testleri Yanıltıcı Olabilir mi? Genital Siğil ve Lezyon Hikayesi Theseus 0 837 22-02-2025, Saat: 21:33
Son Yorum: Theseus

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi