Merhabalar. Yaklaşık 15 gün önce genital bölgemde 2 adet çok küçük su baloncuğu gördüm. Bir sebepten doktora ancak dün gidebildim. Kan testine baktı, HSV-2 pozitif. Ancak daha önce ne bir lezyon ne de halihazırda su baloncuğu dediğim şeylerin haricinde herhangi bir şikayetim yok. Ağrı yok, yanma yok, kaşınma yok. Son 24 saattir genital bölgemin genelinde ağrı hissediyorum, çok kuvvetli değil, belki de psikolojiktir. Sonuç kan testinde pozitif ama sonucun çıkması 4-5 saat kadar sürdü. Ayrıca 15-16 gün geçmiş olmasına rağmen hiçbir değişiklik yok. İlk gördüğüm güne göre belki hacimsel olarak biraz büyüdüler, iyileşme kesinlikle hiç yok. Yurtdışında yaşıyorum, Orta Asya bölgesinde. Sağlık konusunda pek güvenebileceğim bir yer değil. Sitede biraz araştırdım ve birçok kişide başka problemler de olduğunu gö
HSV-2 ve Su Baloncukları Hakkında Genel Bilgiler
HSV-2 (Herpes Simplex Virüs Tip 2) genellikle genital bölgede uçuk yapar, ancak bazı kişilerde hiç belirti görülmeyebilir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde uyku halinde kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında su toplamış kabarcıklar şeklinde ortaya çıkar. Bu kabarcıklar genellikle ağrılı, yanma ve kaşıntı hissi ile birlikte olur, ancak herkeste aynı şiddette olmayabilir. Kan testlerinde HSV-2 antikorları pozitif çıkması, kişinin virüse maruz kaldığı anlamına gelir. Bu testler bazen yanlış pozitiflik gösterebilir, ancak uzun süren testler daha doğrudur. Belirtileriniz olmasa bile pozitif çıkması, virüsün vücutta olduğunu gösterir. Su baloncuklarının 15 gündür iyileşmemesi, atağın uzun sürdüğü anlamına gelebilir. Yurtdışında sağlık hizmetlerine güvenememek endişe verici olabilir. Bu durumda, bir laboratuvar testi doğrulaması veya bir dermatoloğa danışmak faydalı olabilir. Ancak belirtileriniz tipik olmadığından, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı da görüş alabilir. Unutmayın, herpes virüsü bulaşıcıdır; özellikle kabarcıklar aktifken cinsel temasla bulaşabilir. Sağlık koşulları ne olursa olsun, hijyen kurallarına dikkat etmek ve bulaşmayı önlemek önemlidir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.