Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, yaklaşık 1 yıldır genital bölgede sürekli karıncalanma ve klitoriste hassasiyet yaşadığını, bu durumun herpes enfeksiyonu sonrası başladığını ancak uçuk çıkmadığını belirtiyor. Diğer kullanıcılar da benzer karıncalanma ve batma hisleri yaşadıklarını paylaşıyor. Bir kullanıcı, bu durumun psikojenik olabileceğini veya bel fıtığı gibi sinir sıkışmalarından kaynaklanabileceğini söylüyor. Konu başlatıcı, psikolojik destek almasına rağmen rahatlama olmadığını, bacaklarını birleştiremediğini ve labioplastiyi düşündüğünü ancak risklerinden korktuğunu ifade ediyor. Son cevap, durumun 'Huzursuz Genital Sendromu' olabileceğini belirterek iyileşme sorgulaması yapıyor. Tartışma net bir çözüme ulaşmamış, ancak çeşitli tıbbi yönlendirmeler önerilmiştir.
Arkadaşlar kendimi sildirmiştim de yeniden üye oldum maalesef. Sizlere bir sorum olacak. Çoğunuz biliyor 2 senedir bende bu virüs var ancak son tam olarak 1 yıldır genital bölgemde neredeyse her gün ama her gün (1 yılda toplasam 20 gün olmadığı olmuştur) sürekli bir karıncalanma ve klitoriste bir hassasiyet var. Genital bölgenin tamamında da değil iç dudaklar ve klitoriste ve bu bölgede 2 yıldır asla uçuk vs çıkmadı. Öyle çıkmadan önce oluyor gibi bir durum değil bende zaten o belirtiler hiç olmadan gece çıkmış oluyor belirtisiz çıkıyor. Ve bu her gün 1-2 saniyelik anlık kımıltı elektrik çarpması vs gibi değil ayrıca bunu yaşayan da varsa anlık bunu uçuğa yormayın virüs öncesi bende hep olurdu hiç umursamazdım bile hatırlıyorum anlık. Bendeki bu durum uyanık olduğum her an sürekli var.
Ek Bilgiler:Sürekli genital karıncalanma ve hassasiyet, huzursuz genital sendromu (HGS) veya vulvodini gibi durumlarla ilişkili olabilir. Bu tür şikayetlerde nörolojik, jinekolojik ve psikolojik değerlendirme önemlidir. Pelvik taban fizyoterapisi, biofeedback gibi yöntemler bazı hastalarda rahatlama sağlayabilir. Stres yönetimi ve gevşeme teknikleri de semptomları hafifletebilir. Mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.