Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital HSV-2 Neden Sürekli Tekrarlar?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, dudağındaki uçuğun tekrarlamadığını ancak genital bölgedeki herpesin sürekli nüksettiğini sorgulamıştır. İlk cevapta HSV-2'nin daha agresif olduğu belirtilmiştir. İkinci cevapta, bir doktorun HSV-1'in daha tehlikeli olduğunu söylediği aktarılmıştır. Üçüncü cevap, HSV-1'in menenjit ve Alzheimer riskini artırdığını iddia etmiştir. Dördüncü cevap, çoğu insanda HSV-1 olduğunu ima etmiştir. Beşinci cevap, kendisinin HSV-1 testlerinin negatif çıktığını, HSV-2'nin ise bazen pozitif bazen sınırda olduğunu paylaşmıştır. Altıncı cevap, herpes virüsüne çare bulunamamasından duyulan hayal kırıklığını ifade etmiştir. Yedinci cevap, bir yıl önce rahatsızlandığını ancak nüks olmadığını, bunun HSV-1 olabileceğini ancak tehlikeli olduğu söylenince endişelendiğini belirtmiştir. Tartışma, HSV-1 ve HSV-2 arasındaki nüks farkı ve tehlikeleri üzerine yoğunlaşmış, net bir çözüme ulaşılmamıştır. Kullanıcılar deneyimlerini ve duyduklarını paylaşmış, ancak tıbbi bir konsensus oluşmamıştır.

Dudağımdaki tekrarlamıyorken genitaldeki neden sürekli tekrarlıyor? Basit anlatacak arkadaşlar var mı

Ek Bilgiler:Herpes simpleks virüsleri (HSV-1 ve HSV-2) vücutta sinir hücrelerinde latent kalır. HSV-2 genellikle genital bölgede, HSV-1 ise ağız çevresinde nüks eder. HSV-2'nin sık tekrarlaması, virüsün sakral ganglionlarda yerleşmesinden kaynaklanır. HSV-1 ise trigeminal ganglionda kalır ve daha az nüks eder. Ancak HSV-1'in nadiren de olsa genital bölgeye bulaşması mümkündür. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Hsv-2 çok daha agresif bir virüs iken Hsv-1 öyle değil çünkü.

Hsv2 zararsız ancak genitalde çok fazla tekrarlıyor hsv 1 ise kendini pek göstermiyor dudakta ama hsv1 daha tehlikeli dedi doktor bunu sormuştum

Evet doktorun doğru söylemiş. Hsv-1'in ileri yaşta menenjit ve alzheimera yol açma ihtimali var. Hsv-2'nin ise yok. Bende Hsv-1 yok en azından bu açıdan biraz daha şanslıyım.

(08-02-2026, Saat: 13:50)uzakdurun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet doktorun doğru söylemiş. Hsv-1'in ileri yaşta menenjit ve alzheimera yol açma ihtimali var. Hsv-2'nin ise yok. Bende Hsv-1 yok en azından bu açıdan biraz daha şanslıyım.

1 dudağında mutlaka vardır kendini göstermese bile. 1 olmaması için kocaman dünyada yapa yalnız yaşaman lazımSmile

kaç defa test yaptıysam yanında hsv1 de yaptırdım hepsinde de sonuçlarım negatif, yapayalnız da yaşamadım hiç. hsv2 ise ya pozitif geldi ya da sınırda negatif geldi.

Herşeye çare var bi bize yok yaradanın bı cezası gibi nasıl bir virüs ise tek bir şirket bile çözümleyemiyor olayı..

Bir yıl önce rahatsızlanmıştım sonra hiç tekrar etmedi. Eğer geçen sene yaşadığım şey hsv ise hs1 olmalı çünkü nüks etmiyor tam sevineyim dedim şimdi de tehlikeli demişsiniz 😬

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV Belirtileri: Yüz ve Vücutta Batma, Genital Ağrı - 1.5 Yıldır Sürüyor Dertler 2 798 01-11-2025, Saat: 07:56
Son Yorum: Dertler
  Genital Herpes Atakları Farklı Bölgelere Yayılır mı? Deneyimler avbey02 22 6,797 07-04-2025, Saat: 22:28
Son Yorum: cipiaresss
  Genital Herpes Tedavisinde Kalıcı Çözüm Arayışı cipiaresss 18 6,541 07-10-2024, Saat: 22:56
Son Yorum: Hüseyin
  Genital Bölgede Kızarıklık ve HSV: Belirtiler Neler? 8game8 3 2,195 07-02-2024, Saat: 13:26
Son Yorum: mstmstmst76
  Genital Herpes Bulaşmaması İçin Kesin Yöntem Var mı? Tecrübeler Deniz216 9 3,843 11-05-2023, Saat: 23:04
Son Yorum: Makarsu

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi