Merhaba arkadaşlar, herkese çok geçmiş olsun. HSV-2 ile karşılaşalı 5 ay oldu. 1. ayımda herkesteki gibi çok şiddetli lezyonlar çıktı. Doktor 10 gün valtrex kullandırdı. Yaklaşık 2-3 ay lezyon çıkmadı. 16 Mart itibarıyla bir lezyon çıktı, sonra hiç durmadı. Bugün 16 Nisan, bir bacak aramda çıkıyor, bir genital bölgemde. Tam bitti diyorum yenisi çıkıyor. Bir iki hafta sivilce şeklinde çıktı, sonrakiler hep sulu çıktı. Sulu olunca iyileşme süresi de uzuyor. Lezyon var diye duş alamıyorum adam akıllı çünkü o bölgeye sabun bezini sürüp başka bir bölgeye değdirince orada da lezyon çıktığını düşünüyorum. Tatlıyla pek fazla aram yok. Ayrıca ramazanda 30 gün oruç tuttum, acaba ondan mı diyorum? Sonuçta düzensiz uyku, düzensiz yemek vs. Bir de henüz çok yeni diye düşünüyorum. Merak ediyorum 5. ayında herkes böyle mi?
HSV-2 Tekrarlamaları Hakkında Genel Bilgiler
Herpes simpleks virüsü (HSV-2) vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent kalır ve çeşitli tetikleyicilerle tekrarlayabilir. İlk yıl içinde atak sıklığı genellikle daha yüksektir, zamanla azalabilir. Stres, yorgunluk, uykusuzluk, hastalık, hormonal değişiklikler ve bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi faktörler atakları tetikleyebilir. Kişisel hijyende dikkat edilmesi gereken noktalar: lezyonlara doğrudan temas etmemek, havlu ve çamaşırları ayırmak, duş sırasında lezyonlu bölgeyi nazikçe temizlemek ve kurulamak. Sabun veya bezin başka bölgelere temasıyla virüsün yayılması düşük ihtimaldir ancak dikkatli olunmalıdır. Oruç gibi beslenme değişiklikleri de bazı kişilerde atak sıklığını etkileyebilir. Düzenli uyku, dengeli beslenme ve stres yönetimi atakların kontrolüne yardımcı olabilir. Unutmayın, bu bilgiler kişisel deneyimlere dayanmaktadır ve tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Kesin tanı ve tedavi için mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmalısınız.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.