Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes hikayem
2019 yazında ilk uçuğum çıktı o dönemdeki erkek arkadaşım HPV paniğiyle pazar günü özel kliniğe dünyanın parasını ödemem suretiyle gitmem konusunda ısırarcı oldu. Doktor iyi haberi verdi hpv değil, uçuk. Saç kurutma makinesi ile kurut, zovirax sür, geçene kadar cinsel münasebette bulunma. Havalara uçtum hpv olmadığımı öğrendiğimde (hpv nin ne olduğunu da bilmiyordum) ve iyileşince unuttum gitti. Okumadım, araştırmadım. Ortalama 2 yıl sonra 2. Uçuğumu çıkardım stresli bir dönemdi. 2019 sonunda erkek arkadaşımdan ayrıldım ve 2023 yazına kadar hayatıma kimse girmedi, uçuk da toplamda 4-5 defa çıktı. Yeni ilişkiyle beraber sürekli tekrarlayan ataklar başladı her ay, ayda 2 bazen her hafta. Benim serüvenim o zaman başladı doktor doktor gezdim bu süreçte hpv yüksek riskli 2 tipimin de pozitif çıktığını öğrendim. Hpv, herpes ikisi bir arada. Psikolojik olarak inanılmaz kötü 1 yıl geçirdim. İlişki bitti, stres bir miktar azaldı çünkü bulaştırma düşüncesi yok, vicdanen rahatladım. Şu anda idare ediyorum burda çok deneyimli araştırmış bilen arkadaşların yazılarını takip ediyorum. Şunu anladım ki psikolojik olarak rahatlayıp stresi azalttığınızda yani düşünmeyip takıntı haline getirmediğinizde birkaç ayda bir uğrayıp gidiyor. Bunu ilk iki sene ilgilenmediğimde çıkarmamamdan anlıyorum. Ben çıkınca zovirax sürüyorum o kadar. Aşıyı bekliyorum birde Smile) lütfen karalar bağlamayın, minnacık birşeyin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. Siz, biz ondan güçlüyüz.

(06-01-2025, Saat: 23:23)Eses123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2019 yazında ilk uçuğum çıktı o dönemdeki erkek arkadaşım HPV paniğiyle pazar günü özel kliniğe dünyanın parasını ödemem suretiyle gitmem konusunda ısırarcı oldu. Doktor iyi haberi verdi hpv değil, uçuk. Saç kurutma makinesi ile kurut, zovirax sür, geçene kadar cinsel münasebette bulunma. Havalara uçtum hpv olmadığımı öğrendiğimde (hpv nin ne olduğunu da bilmiyordum) ve iyileşince unuttum gitti. Okumadım, araştırmadım. Ortalama 2 yıl sonra 2. Uçuğumu çıkardım stresli bir dönemdi. 2019 sonunda erkek arkadaşımdan ayrıldım ve 2023 yazına kadar hayatıma kimse girmedi, uçuk da toplamda 4-5 defa çıktı. Yeni ilişkiyle beraber sürekli tekrarlayan ataklar başladı her ay, ayda 2 bazen her hafta. Benim serüvenim o zaman başladı doktor doktor gezdim bu süreçte hpv yüksek riskli 2 tipimin de pozitif çıktığını öğrendim. Hpv, herpes ikisi bir arada. Psikolojik olarak inanılmaz kötü 1 yıl geçirdim. İlişki bitti, stres bir miktar azaldı çünkü bulaştırma düşüncesi yok, vicdanen rahatladım. Şu anda idare ediyorum burda çok deneyimli araştırmış bilen arkadaşların yazılarını takip ediyorum. Şunu anladım ki psikolojik olarak rahatlayıp stresi azalttığınızda yani düşünmeyip takıntı haline getirmediğinizde birkaç ayda bir uğrayıp gidiyor. Bunu ilk iki sene ilgilenmediğimde çıkarmamamdan anlıyorum. Ben çıkınca zovirax sürüyorum o kadar. Aşıyı bekliyorum birde Smile) lütfen karalar bağlamayın, minnacık birşeyin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. Siz, biz ondan güçlüyüz.
Kesinlikle katılıyorum sana ne kadar düşünürsen kafaya takarsan o kadar çok çıkıyor ☺

(06-01-2025, Saat: 23:23)Eses123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2019 yazında ilk uçuğum çıktı o dönemdeki erkek arkadaşım HPV paniğiyle pazar günü özel kliniğe dünyanın parasını ödemem suretiyle gitmem konusunda ısırarcı oldu. Doktor iyi haberi verdi hpv değil, uçuk. Saç kurutma makinesi ile kurut, zovirax sür, geçene kadar cinsel münasebette bulunma. Havalara uçtum hpv olmadığımı öğrendiğimde (hpv nin ne olduğunu da bilmiyordum) ve iyileşince unuttum gitti. Okumadım, araştırmadım. Ortalama 2 yıl sonra 2. Uçuğumu çıkardım stresli bir dönemdi. 2019 sonunda erkek arkadaşımdan ayrıldım ve 2023 yazına kadar hayatıma kimse girmedi, uçuk da toplamda 4-5 defa çıktı. Yeni ilişkiyle beraber sürekli tekrarlayan ataklar başladı her ay, ayda 2 bazen her hafta. Benim serüvenim o zaman başladı doktor doktor gezdim bu süreçte hpv yüksek riskli 2 tipimin de pozitif çıktığını öğrendim. Hpv, herpes ikisi bir arada. Psikolojik olarak inanılmaz kötü 1 yıl geçirdim. İlişki bitti, stres bir miktar azaldı çünkü bulaştırma düşüncesi yok, vicdanen rahatladım. Şu anda idare ediyorum burda çok deneyimli araştırmış bilen arkadaşların yazılarını takip ediyorum. Şunu anladım ki psikolojik olarak rahatlayıp stresi azalttığınızda yani düşünmeyip takıntı haline getirmediğinizde birkaç ayda bir uğrayıp gidiyor. Bunu ilk iki sene ilgilenmediğimde çıkarmamamdan anlıyorum. Ben çıkınca zovirax sürüyorum o kadar. Aşıyı bekliyorum birde Smile) lütfen karalar bağlamayın, minnacık birşeyin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. Siz, biz ondan güçlüyüz.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Hpv nin herhangi bi belirtisi var mıydı sizde? Bu süreçte yanma batma kaşıntı yaşadınız mı?

Hpv smear testinde belli olur mu?

Hpv genital bölgede çıkan siğil, siğiller olarak gözle teşhis ediliyor. Bende yoktu. Uçuk tedavisi ararken gittiğim her kadın doğum uzmanı smear hpv testini yaptırdın mı en son ne zaman yaptırdın sorularına istinaden ki birkaç yılda bir smear yaptırırım test yaptırdım. Kadın arkadaşlarım HPV her 10 kadından 8 inde pozitif çıkıyor. Bende 2 tip pozitif çıkınca tüm kız arkadaşlarıma yaptırmaları konusunda baskı yaptım hemen hepsinde birkaç tip pozitif çıktı. Çok yaygın sakın bunu da takıntı haline getirmeyin. Vücut birkaç yılda (rahim ağzı kanseri ön teşhis gibi düşünün) atıyor. İleri seviye ve atmıyorsa dr takip ediyor kolposkopi yapıyor. Ama ben hemen 3 doz aşı oldum be 1 tipi negatife döndü 1 yıl içinde. Diğeri için birkaç ay sonra test yaptıracağım. Korkulacak birşey değil bunu bilin. Rahim ağzı kanseri smear de de çıkıyor neden hpv testi yaparlar anlamıyorum. ayrıca çok pahalı bir test özelde. Ketemde 2 yılda bir ücretsiz yapılıyor diye biliyorum.

(07-01-2025, Saat: 18:49)pearlyy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle çok geçmiş olsun. Hpv nin herhangi bi belirtisi var mıydı sizde? Bu süreçte yanma batma kaşıntı yaşadınız mı?

Hpv smear testinde belli olur mu?

Hayır smearde hpv tipleri çıkmıyor. Düşük yüksek riskli şeklinde numaralandırılmış ve sadece hpv testinde çıkıyor. Düşük riskli tipleri siğil olarak gösteriyor kendini. Siğilleri yakarak temizliyorlar ve bağışıklığı güçlü tutmanız sigarayı hayatınıdan tamamen çıkarmanız isteniyor. Yüksek riskli olanlar genelde hiçbir belirti göstermiyor. Bende hiçbir belirti yoktu siğil yanma batma kaşıntı vs hiçbirşey ama testte çıktı. Eskiden sadece smear testi vardı. Şimdi dr ler hpv soruyor mutlaka. Benim kendi düşüncem çünkü 1 yılda 5 farklı marka dr dolaştım. Test ücreti ort 5k, özel labratuvarlardan doktorların komisyon aldıklarını düşünüyorum yoksa smear de de herşey çıkıyor ayrıca aşı da çok pahalı geçen sene 3 doza yaklaşık 12k verdim.

(07-01-2025, Saat: 19:37)Eses123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hpv genital bölgede çıkan siğil, siğiller olarak gözle teşhis ediliyor. Bende yoktu. Uçuk tedavisi ararken gittiğim her kadın doğum uzmanı smear hpv testini yaptırdın mı en son ne zaman yaptırdın sorularına istinaden ki birkaç yılda bir smear yaptırırım test yaptırdım. Kadın arkadaşlarım HPV her 10 kadından 8 inde pozitif çıkıyor. Bende 2 tip pozitif çıkınca tüm kız arkadaşlarıma yaptırmaları konusunda baskı yaptım hemen hepsinde birkaç tip pozitif çıktı. Çok yaygın sakın bunu da takıntı haline getirmeyin. Vücut birkaç yılda (rahim ağzı kanseri ön teşhis gibi düşünün) atıyor. İleri seviye ve atmıyorsa dr takip ediyor kolposkopi yapıyor. Ama ben hemen 3 doz aşı oldum be 1 tipi negatife döndü 1 yıl içinde. Diğeri için birkaç ay sonra test yaptıracağım. Korkulacak birşey değil bunu bilin. Rahim ağzı kanseri smear de de çıkıyor neden hpv testi yaparlar anlamıyorum. ayrıca çok pahalı bir test özelde. Ketemde 2 yılda bir ücretsiz yapılıyor diye biliyorum.

Hayır smearde hpv tipleri çıkmıyor. Düşük yüksek riskli şeklinde numaralandırılmış ve sadece hpv testinde çıkıyor. Düşük riskli tipleri siğil olarak gösteriyor kendini. Siğilleri yakarak temizliyorlar ve bağışıklığı güçlü tutmanız sigarayı hayatınıdan tamamen çıkarmanız isteniyor. Yüksek riskli olanlar genelde hiçbir belirti göstermiyor. Bende hiçbir belirti yoktu siğil yanma batma kaşıntı vs hiçbirşey ama testte çıktı. Eskiden sadece smear testi vardı. Şimdi dr ler hpv soruyor mutlaka. Benim kendi düşüncem çünkü 1 yılda 5 farklı marka dr dolaştım. Test ücreti ort 5k, özel labratuvarlardan doktorların komisyon aldıklarını düşünüyorum yoksa smear de de herşey çıkıyor ayrıca aşı da çok pahalı geçen sene 3 doza yaklaşık 12k verdim.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ketem dediğiniz sağlık ocağı mı oluyor onu anlamadım

(07-01-2025, Saat: 21:00)pearlyy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ketem dediğiniz sağlık ocağı mı oluyor onu anlamadım
Her şehirde yapılanma farklı oluyor siz aile hekimine başvurabilirsiniz onlar yönlendiriyorlar

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Sad Merhaba Herpes ile ilgili sorularım var lütfen bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir Dobby0 9 1,230 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Erkek Arkadaşım Herpes Olduğunu Söyledi Banada Bulaşmış Mıdır? Aptalben 34 17,662 27-07-2025, Saat: 23:45
Son Yorum: max.903406
  Genital herpes sürekli idrar hissi yaparmı? elifart2409@gmail.com 6 2,027 17-05-2025, Saat: 12:16
Son Yorum: Emre006
  Herpes Hikayem ve Sorularım Serkansky 3 1,059 04-05-2025, Saat: 22:52
Son Yorum: Serkansky
  Alkol,herpes Sametcann06 7 1,868 13-03-2025, Saat: 08:24
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi