Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona veya su çiçeği aşısı olan var mı ?
Merhaba arkadaşlar hsv Zona ve su çiçeği aynı familyadan olduğu için bu aşıları olmak atakların azalması ve hafiflemesine sebeb verir diye duymuştum ama bunu deneyen var mı merak ediyorum ? Bizimle paylaşabilir misiniz deneyimlerinizi ?

Thumbs Up 
(23-05-2024, Saat: 00:33)Eylul59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar hsv Zona ve su çiçeği aynı familyadan olduğu için bu aşıları olmak atakların azalması ve hafiflemesine sebeb verir diye duymuştum ama bunu deneyen var mı merak ediyorum ? Bizimle paylaşabilir misiniz deneyimlerinizi ?
Merhaba 
şu çiceği aşısı oldum çok bende bi faydası olmadı ,  zona aşısı Türkiye de yok, Belçika'da zona  aşısını reçetesiz satış yapılmıyor. Doktor reçetesiz satış yapan bir ülke var mı ? Bilen varsa yazabilir mi

(23-05-2024, Saat: 00:33)Eylul59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar hsv Zona ve su çiçeği aynı familyadan olduğu için bu aşıları olmak atakların azalması ve hafiflemesine sebeb verir diye duymuştum ama bunu deneyen var mı merak ediyorum ? Bizimle paylaşabilir misiniz deneyimlerinizi ?
Hsv1 veya hsv2  öykünüz var mı

(08-06-2024, Saat: 16:01)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv1 veya hsv2  öykünüz var mı

Hsv2 genital bölgede çıkan lezyonlar yaklaşık 4 yıl oldu

(10-06-2024, Saat: 02:50)Eylul59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv2 genital bölgede çıkan lezyonlar yaklaşık 4 yıl oldu.
Zona ne zamandan beri var pekii genital herpesle bağlantısı olabilir mi acaba

hsv2 diyor ya zaten arkadaş.

(10-06-2024, Saat: 03:55)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zona ne zamandan beri var pekii genital herpesle bağlantısı olabilir mi acaba

Zona aşısını Doktor tavsiye etti fakat.

işe yaradı mı pekii
(26-06-2024, Saat: 21:32)Helly71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zona aşısını Doktor tavsiye etti fakat.

Bende merak ediyorum zona aşısı işe yarar mı?

(11-07-2024, Saat: 19:20)emreee1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende merak ediyorum zona aşısı işe yarar mı?

1. **Zostavax**:
   - **İçerik**: Canlı, zayıflatılmış suçiçeği virüsü içerir.
   - **Uygulama**: Bir doz halinde uygulanır.
   - **Hedef Grup**: Genellikle 60 yaş ve üzerindeki yetişkinlerde önerilir.
   - **Etkinlik**: Zostavax, zona gelişme riskini azaltmada etkili olduğu klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

2. **Shingrix**:
   - **İçerik**: Zayıflatılmış suçiçeği virüsü içermez, bunun yerine virüsün dış zarından gelen bir protein (rekomponent zoster aşısı veya RZV) içerir.
   - **Uygulama**: İki doz halinde uygulanır (genellikle ilk doz ve ardından 2-6 ay sonra ikinci doz).
   - **Hedef Grup**: 50 yaş ve üzerindeki yetişkinlerde, özellikle 60 yaş ve üzerindeki kişilerde önerilir.
   - **Etkinlik**: Shingrix, zona ve zona sonrası ağrı (postherpetik nevralji) gelişme riskini azaltmada daha etkili olduğu gösterilmiştir.

(11-07-2024, Saat: 19:20)emreee1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani sonuç ne işe yarar mı,.?
Bende merak ediyorum zona aşısı işe yarar mı?

1. **Zostavax**:
   - **İçerik**: Canlı, zayıflatılmış suçiçeği virüsü içerir.
   - **Uygulama**: Bir doz halinde uygulanır.
   - **Hedef Grup**: Genellikle 60 yaş ve üzerindeki yetişkinlerde önerilir.
   - **Etkinlik**: Zostavax, zona gelişme riskini azaltmada etkili olduğu klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

2. **Shingrix**:
   - **İçerik**: Zayıflatılmış suçiçeği virüsü içermez, bunun yerine virüsün dış zarından gelen bir protein (rekomponent zoster aşısı veya RZV) içerir.
   - **Uygulama**: İki doz halinde uygulanır (genellikle ilk doz ve ardından 2-6 ay sonra ikinci doz).
   - **Hedef Grup**: 50 yaş ve üzerindeki yetişkinlerde, özellikle 60 yaş ve üzerindeki kişilerde önerilir.
   - **Etkinlik**: Shingrix, zona ve zona sonrası ağrı (postherpetik nevralji) gelişme riskini azaltmada daha etkili olduğu gösterilmiştir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu zıkkım şu cicegi aşısı konusuna neden cevap yok Ay gül 5 2,121 26-07-2024, Saat: 20:54
Son Yorum: 36bodrum36
  Şu çiçeği aşısı Ay gül 0 778 07-07-2024, Saat: 20:34
Son Yorum: Ay gül

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi