Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV Ayaklarda Yaralar Yapar mı? Belirtiler ve Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı HSV enfeksiyonu olduğunu düşünerek vücudunun çeşitli yerlerinde (ayak, bacak, sırt, dil) yaralar ve batma hissi yaşadığını belirtmiştir. Test sonuçlarında HSV-1 IgG yüksek, HSV-2 IgG sınırda çıkmıştır. Kullanıcı doktorunun sorun olmadığını söylediğini ancak şikayetlerinin devam ettiğini ifade etmiştir. Diğer kullanıcıların yorumlarında, HSV'nin ayaklarda yara yapmasının olağan olmadığı, belirtilerin başka bir rahatsızlıktan kaynaklanabileceği yönünde görüşler paylaşılmıştır. Bazı kullanıcılar dil ve dudaklarda benzer şikayetler yaşadıklarından bahsetmiştir. Bazı yorumlar alerji olasılığını da dile getirmiştir. Tartışma sonucunda kesin bir çözüme ulaşılamamış, kullanıcıya ileri tetkik ve doktor kontrolü önerilmiştir. Kullanıcı hala ne yapması gerektiği konusunda kararsız kalmıştır.

Arkadaşlar, 2 yıl oldu bu lanetle tanışalı. Bende hiç uçuk çıkmadı, sadece genital bölgemde aşırı derecede batma oluyor. Dizlerimin aşağısında nokta nokta kırmızı yaralar çıkıyor ama ağrısız yaralar ve aşırı derecede sinir batması yaşıyorum. Yüzümde, ayaklarımda, kalçalarımda, karnımda, boynumda ve sırtımda çıldırmak üzereyim. Bu aralar sırtımda çıkmaya başladı, 3 nokta şeklinde çıkıyor, batma olduğunda çok kısa sürüyor. Aşırı derecede dil yanması var. 2024 Eylül'de şehir hastanesinde yapılan test sonuçlarım: HSV 1 IgG 45.3 pozitif, HSV 1 IgM 3.4 negatif, HSV 2 IgG 9.6 sınırda index, HSV 2 IgM 2.5 negatif. HSV bu belirtilere neden olur mu? Bilgi sahibi olan biri aydınlatsın beni. Doktora gidiyorum bir şeyin yok diyor, ilaç falan kullanmadım. Ne yapmam gerekiyor?

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü (HSV) Hakkında Genel Bilgiler

HSV tip 1 ve tip 2 olarak ikiye ayrılır. Genellikle HSV-1 ağız çevresinde, HSV-2 genital bölgede uçuklara neden olur. Ancak her iki tip de vücudun diğer bölgelerine bulaşabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıfladığında virüs aktive olabilir ve farklı bölgelerde semptomlara yol açabilir. Sinirler boyunca yayılma nedeniyle batma, yanma ve ağrı gibi nörolojik belirtiler sık görülür. Ayaklarda, bacaklarda veya sırtta döküntüler nadir de olsa rapor edilmiştir. Dil yanması da bazı hastalarda görülebilen bir semptomdur. Tanı için kan testlerinde IgG antikorları geçmiş enfeksiyonu gösterir, IgM ise yeni enfeksiyonu. Sınırda değerler ise tekrarlanmalıdır. Kesin tanı için lezyonlardan örnek alınması daha güvenilirdir. Tedavide antiviral ilaçlar (asiklovir gibi) semptomları hafifletir ve süreyi kısaltır. Ancak tanı doğrulanmadan ilaç kullanımı önerilmez. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(08-12-2025, Saat: 09:26)Dertler Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 2 yıl oldu bu lanetle tanışalı bende hiç uçuk çıkmadı sadece genital bölgemde aşır derece batma oluyor. Dizlerimde aşağısında nokta nokta kırmız yaralar çıkıyor ama ağrısız yararlar ve aşır derecede sinir batması yaşıyorum. Yüzüm de ayaklarımda kalçalarımda karnımda boyumdan ve sırtımda çıldırmak üzereyim. Bu aralar sırıtımda çıkmaya başladı 3 nokta şeklinde çıkıyor batma olduğun  da çok kısa sürüyor aşırı derece dil yanması var 2024 eylül de şehir hastanesinde yapılan test sonuçlarım.
hvs 1 igg 45.3 pozitif.
hsv 1 igm 3.4 negatif.
hsv 2 igg 9.6 sınırda index diyor
hvs 2 igm 2.5 negatif 
hsv bu bu belirtiler neden olur mu bilgi sahibi olan biri aydınlatsın beni doktora gidiyorum bir seyin yok diyor ilaç felan kullanmadım ne yapmam gerekiyor

Yok artık ayaklar mı ? kafayı yemissinjz

(08-12-2025, Saat: 09:26)Dertler Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 2 yıl oldu bu lanetle tanışalı bende hiç uçuk çıkmadı sadece genital bölgemde aşır derece batma oluyor. Dizlerimde aşağısında nokta nokta kırmız yaralar çıkıyor ama ağrısız yararlar ve aşır derecede sinir batması yaşıyorum. Yüzüm de ayaklarımda kalçalarımda karnımda boyumdan ve sırtımda çıldırmak üzereyim. Bu aralar sırıtımda çıkmaya başladı 3 nokta şeklinde çıkıyor batma olduğun  da çok kısa sürüyor aşırı derece dil yanması var 2024 eylül de şehir hastanesinde yapılan test sonuçlarım.
hvs 1 igg 45.3 pozitif.
hsv 1 igm 3.4 negatif.
hsv 2 igg 9.6 sınırda index diyor
hvs 2 igm 2.5 negatif 
hsv bu bu belirtiler neden olur mu bilgi sahibi olan biri aydınlatsın beni doktora gidiyorum bir seyin yok diyor ilaç felan kullanmadım ne yapmam gerekiyor

Yani burada herpes hakkında hep hic okumadigim gormedigim seyleri okuyorum.Ne kadar süredir herpesliyim bilmiyorum ama ilk çıkan yerlerden başka bi yerde çıktığını ne gördüm ne duydum.Ayaklara vuran bi ağrısı sızı rahatsızlıktan  hiç yaşamadım.

DUDAĞI ŞİŞEN OLDUMU HİÇ...? Benim bazen dudaklarım şişiyor bağışıklık düştüğünde

(31-12-2025, Saat: 10:16)Burak06. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DUDAĞI ŞİŞEN OLDUMU HİÇ...? Benim bazen dudaklarım şişiyor bağışıklık düştüğünde

Sürekli dilimde ufak yara cikiyor 1 2 güne geçiyor sonra tekrar cikiyor o da hemen geçiyor ufacık beyaz ortası boş yaralar . Anlam veremiyorum

O tarz değilde hafif böyle soğuktan çatlar ya o şekilde sonra dilimle falan temas edince karincalaniyor sişiyor sonra

Hsv alakası yok sende başka bişey var herşeyi ona bağlama .

(01-01-2026, Saat: 23:09)ahmet0765 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv alakası yok sende başka bişey var herşeyi ona bağlama .

Alerji de olabilir bilmiyorum

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Valtrex Karaciğer Enzimlerini Yükseltiyor mu? Çözüm ve Deneyimler Erdal art 11 2,060 14-03-2026, Saat: 22:16
Son Yorum: Hakkı123
  Evlilik Öncesi Uçuk Açıklama: Deneyimler ve Tavsiyeler Kızılejder 16 3,769 06-02-2026, Saat: 23:59
Son Yorum: Kızılejder
  Yeni İlişkide Herpes: Deneyimler ve Öneriler Eses123 5 1,233 22-10-2025, Saat: 01:52
Son Yorum: vertigo
  Herpes Penis Başında Uzun Süreli Yanma Yapar mı? ...mda... 3 1,219 23-04-2025, Saat: 20:32
Son Yorum: Sametcann06
  Genital Herpes Atakları Farklı Bölgelere Yayılır mı? Deneyimler avbey02 22 6,743 07-04-2025, Saat: 22:28
Son Yorum: cipiaresss

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi