Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu zıkkım şu cicegi aşısı konusuna neden cevap yok
Arkadaşlar güzel insanlar , bu hsv  herpes vaniela zoster her ne  zikkimi ailesinden değil mi sonuçta bu şu cicegi aşısını olsak sanki bitecek gibi  yok mu hiç aranızda hsv ataklarindan sonra şu cicegi aşısı olan ????? Bir kul söylesin ya Allah aşkına

(12-07-2024, Saat: 02:17)Ay gül Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar güzel insanlar , bu hsv  herpes vaniela zoster her ne  zikkimi ailesinden değil mi sonuçta bu şu cicegi aşısını olsak sanki bitecek gibi  yok mu hiç aranızda hsv ataklarindan sonra şu cicegi aşısı olan ????? Bir kul söylesin ya Allah aşkına

VZV ve HSV2 genetik yapıları farklı virüsler çiçek aşısı olmanıza gerek yok bu yüzden etkisizdir.

Sad 
(12-07-2024, Saat: 14:29)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kaldı ki bu aşılar proflaktik aşı, terapötik etkiye sahip değiller, yani enfeksiyonu kaptıktan sonra tedavi edici yönleri yok. Bu sebeple bu aşılardan herpes için fayda beklenmemeli.
anladımSad

Dünya sağlık örgütünün yorumu şu şekilde...
Su çiçeği aşısı bulaşı zorlastirmasi ya da engellemesi icin.
Zona aşısı nüks süresini uzatmak veya asemptomik hale getirmek için.
Tavsiyeleri bu şekilde.
Türkiye'de zona aşısı yok. Yurtdışı seyahatimde de maalesef sordugum 2 eczanenin de ellerinde yoktu. Alamadım bu yüzden.

(26-07-2024, Saat: 15:19)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dünya sağlık örgütünün yorumu şu şekilde...
Su çiçeği aşısı bulaşı zorlastirmasi ya da engellemesi icin.
Zona aşısı nüks süresini uzatmak veya asemptomik hale getirmek için.
Tavsiyeleri bu şekilde.
Türkiye'de zona aşısı yok. Yurtdışı seyahatimde de maalesef sordugum 2 eczanenin de ellerinde yoktu. Alamadım bu yüzden.

Hsv2 için mi geçerli bunlar hopeful?

Gözlemsel çalışmalara ilişkin sistematik bir incelemede, BCG aşısının tekrarlayan herpes labialis veya genitalis hastalığı olan kişilerin %78'inde yararlı olduğu , bunların %37'sinde uzun süre tekrarlama görülmediği, %41'inde daha az sıklıkta veya daha şiddetli ataklar yaşandığı ve sadece %22'sinin hiçbir değişiklik bildirmediği bulunmuştur google den alıntı yaptım verem aşısı bcg içinde üç beş makale okumuştum zona aşısı ve üstüne bcg aşısı olsak nüks olasılıgını nekadar düşer fikir üretiyoruz bulunan birşey olsa denerdim

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zona veya su çiçeği aşısı olan var mı ? Eylul59 9 3,438 12-07-2024, Saat: 02:05
Son Yorum: Ay gül
  Şu çiçeği aşısı Ay gül 0 777 07-07-2024, Saat: 20:34
Son Yorum: Ay gül

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi