Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex Her Atakta Kullanılır mı? Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Bu forum başlığında, herpes atakları sırasında Valtrex kullanımı tartışılmıştır. Konu sahibi, doktorunun her atakta Valtrex önermemesi üzerine endişelenmiş; diğer kullanıcılar ise deneyimlerini paylaşmıştır. Bazı kullanıcılar atak anında Valtrex kullanmanın etkili olduğunu, bazıları ise baskılama tedavisi uyguladığını belirtmiştir. Bir kullanıcı, 2,5 yıl süreyle günlük 500 mg Valtrex kullandıktan sonra 4 aydır atak yaşamadığını ifade etmiştir. Ayrıca, valasiklovirin jenerik versiyonları (Vaxvire, Viromed) ve asiklovir karşılaştırılmış, direnç gelişme ihtimalinin düşük olduğu vurgulanmıştır. Tartışma, antiviral ilaçların atak süresini ve şiddetini azalttığı ancak doktor tavsiyesi gerektiği fikri etrafında şekillenmiştir. Kesin bir çözüm olmamakla birlikte, düzenli baskılama tedavisinin bazı hastalarda atakları önleyebileceği görülmüştür.

Bugün ikinci atağımı geçirmeye başladım 15-20 gün aradan sonra. Doktora Valtrex yazdırmak için gittim fakat kendisi sürekli her seferinde Valtrex içemeyeceğimi söyledi. Valtrex içemeyeceksek nasıl atlatacağız atakları dostlar beni bilgilendirir misiniz lütfen. Fucidin sürmemi söyledi ama ilk atağımda Fucidin pek işe yaramamıştı.

Ek Bilgiler:

Valtrex (Valasiklovir) Hakkında Genel Bilgiler

Valtrex, herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir antiviral ilaçtır. Atak sırasında kullanıldığında semptomların süresini ve şiddetini azaltabilir. Sık atak geçirenlerde (yılda 6'dan fazla) baskılama tedavisi olarak günlük düşük dozda kullanılabilir.

Kullanıcı Deneyimlerinden Çıkarımlar

Forumda bazı kullanıcılar, doktorlarının her atakta Valtrex önermediğini belirtmiş; ancak birçok kullanıcı atak anında Valtrex kullanımının etkili olduğunu ifade etmiştir. Uzun süreli baskılama tedavisi uygulayanlar, atak sıklığının azaldığını bildirmiştir.

Alternatif İlaçlar

Valtrex dışında aynı etken maddeyi (valasiklovir) içeren Vaxvire ve Viromed gibi jenerik ilaçlar da mevcuttur. Ayrıca asiklovir (Asiviral) de kullanılabilir, ancak daha sık doz gerektirir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Herkezde farklı sergileyebilir lakin uçuk çıktıktan sonra en hızlı gecirebilmek için uygulanacak yöntemler nedir, hangi krem veya kurutmak için kullanılacak hangi yöntem
Furkosin ve docosanol hızlı yöntem deniliyor ama Türkiye'de satış mevcut değil

(08-12-2024, Saat: 13:58)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkezde farklı sergileyebilir lakin uçuk çıktıktan sonra en hızlı gecirebilmek için uygulanacak yöntemler nedir, hangi krem veya kurutmak için kullanılacak hangi yöntem
Furkosin ve docosanol hızlı yöntem deniliyor ama Türkiye'de satış mevcut değil

Bence en etkili bildiğim zavirox krem ve valtreks tablet kullanımı

Bugün valtrex almak için eczaneye gittim. Valtrex tedariğinde sorun olduğunu söyledi. Bulursanız fazla alın dedi. Bu durumdan bilgisi olan var mı?

(12-12-2024, Saat: 16:00)tuzluk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün valtrex almak için eczaneye gittim. Valtrex tedariğinde sorun olduğunu söyledi. Bulursanız fazla alın dedi. Bu durumdan bilgisi olan var mı?

Evet bazen olabiliyor bi dönem bende bulamamıştım bütün eczaneleri aramıştım sen bulursan bi yerde al Stok yap bazen gelmiyor çünkü

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Her ay ataklar tekrarlıyor Valtrex önerir misiniz? Janexyz 4 1,834 24-02-2025, Saat: 12:21
Son Yorum: Sametcann06
  Valtrex 1000 mg Baskılama Tedavisi Kullananların Yorumları Gazetekeyfi 7 11,997 26-06-2023, Saat: 18:57
Son Yorum: xxxreyiz
  Sık Tekrarlayan Uçuk Atakları ve Valtrex Direnci: Deneyimler Tavsiyeler Since2017 20 13,114 17-03-2023, Saat: 01:09
Son Yorum: NoMatter
  HSV-2 ile Kaç Yıldır Yaşıyorsunuz? Deneyimler ve Atak Sıklığı Warr 9 4,424 30-12-2022, Saat: 14:21
Son Yorum: ayt06
  HPV ve HSV ile Yaşamak: Deneyimler ve Öneriler Blue098 16 11,380 14-12-2020, Saat: 20:36
Son Yorum: Pançoo

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi