Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uçuk Hastalığını Kafaya Takmayın: Moral ve Kabullenme Önemli
Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kişi, 3-4 yıldır uçuk hastalığıyla yaşadığını ancak bu durumu çok takmamak gerektiğini, pozitif düşünerek mutlu olmanın önemini vurgulamıştır. Diğer kullanıcılar, ilk tanı anında yaşadıkları psikolojik çöküntüyü paylaşmış, zamanla kabullenmenin ve rahatlamanın mümkün olduğunu belirtmişlerdir. Partnerle iletişim ve bulaşma korkusu sıkça dile getirilmiş; valtrex gibi antiviral ilaç kullananların deneyimleri aktarılmıştır. Test sonuçları hakkında sorular sorulmuş, HSV-1 ve HSV-2 IgG/IgM testlerinin yorumlanmasına ilişkin bilgiler verilmiştir. Genel olarak, hastalığın ölümcül olmadığı, psikolojik yükün hafifletilebileceği ve uygun önlemlerle ilişkilerin sürdürülebileceği sonucuna varılmıştır. Bazı kullanıcılar kalıcı tedavi umudunu dile getirirken, diğerleri yaşamayı öğrenmenin önemini vurgulamıştır.

Merhaba herkese, öncelikle ben sanırım herhalde 3-4 yıldır hastayım. Ama bana sorarsanız hasta değilim, gayet rahatım. N'abayım şimdi yani ölmüyoruz ya sonuçta ya da sayılı günümüz yok ya alt tarafı bir uçuk. Bu kadar psikolojinizi bozmasına izin vermeyin, iyi şeyler düşünürseniz iyi olur. Hep mutlu olun lütfen ?

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede uçuklara neden olur. Ancak her iki tip de vücudun farklı bölgelerine bulaşabilir. Virüs cilt temasıyla yayılır ve genellikle uçuk çıktığı dönemde bulaştırıcılık yüksektir, ancak belirti olmasa da bulaşma mümkündür. Bu hastalık kroniktir, yani virüs vücutta kalır, ancak çoğu kişi zamanla atak sıklığının azaldığını gözlemler. Psikolojik olarak kabullenmek önemlidir; stres, atakları tetikleyebilir. Partnerinize durumu açıklamak zor olabilir, ancak dürüst iletişim güven inşa eder. Korunma yöntemleri arasında kondom kullanımı ve antiviral ilaçlar bulunur, ancak hiçbiri tam koruma sağlamaz. Test sonuçları bazen sınırda çıkabilir; kesin tanı için sürüntü testi veya 1-2 ay sonra tekrar kan testi önerilir. Unutmayın: Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(29-11-2024, Saat: 23:01)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğal yöntemler veya dikkat etmemiz gereken birşey varmı

Bağışıklık sistemine dikkat et sadece

(29-11-2024, Saat: 23:01)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğal yöntemler veya dikkat etmemiz gereken birşey varmı

Bağışıklığını kuvvetlendireceksin. D ve B12 vitaminlerini kontrol ettirebilirsin. Herkeste hastalığın seyri farklılık gösteriyor. Zamanla alışıp ne yapman gerektiğini öğreniyorsun. Aşı ve ilaç çalışmaları var ama yakın zamanda çıkması pek mümkün görünmüyor. En ufak bir gelişme olduğunda burada bilgilendirme oluyor.

4 aydır bu hastalığımın olduğunun farkındayım belki 8-9 kez atak geçirdim hivden şüphelendim test yaptırdım negatif çıktı ama dikkatle de kendimi takip ediyorum bağışıklığımı güçlü tutmaya çalışıyorum ama maalesef çıkıyor sürekli kırmızı şişlikler oluşuyor kırmızılıklar oluşuyor sadece 2 kez iltihabı bi şişme olmuştu onun dışında kırmızılıklar döküntüler hafif de kaşıntı şeklinde gidiyor çok aşırı rahatsız etmiyor şuanlık

(29-11-2024, Saat: 23:16)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 4 aydır bu hastalığımın olduğunun farkındayım belki 8-9 kez atak geçirdim hivden şüphelendim test yaptırdım negatif çıktı ama dikkatle de kendimi takip ediyorum bağışıklığımı güçlü tutmaya çalışıyorum ama maalesef çıkıyor sürekli kırmızı şişlikler oluşuyor kırmızılıklar oluşuyor sadece 2 kez iltihabı bi şişme olmuştu onun dışında kırmızılıklar döküntüler hafif de kaşıntı şeklinde gidiyor çok aşırı rahatsız etmiyor şuanlık
Baskılama uygulayabilirsin özellikle d vitamini çok önemli ben ara ara kullanırım ilk zamanlar bende çok atak geçiyordum ama şuan 6 aydır çıkmıyor bende

Teşekkürler umarım hep birlikte kurtuluruz bu hastalıktan bugünün yarını illaki vardır ve bu eninde sonunda bulunacaktır Allah bu günleri görmeyi nasip etsin bize

(29-11-2024, Saat: 23:28)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler umarım hep birlikte kurtuluruz bu hastalıktan bugünün yarını illaki vardır ve bu eninde sonunda bulunacaktır Allah bu günleri görmeyi nasip etsin bize

İnşallah ama dediğim gibi kafana takma hasta olduğunu bile unut inan daha iyi olucaksın o zaman

(30-11-2024, Saat: 16:08)Üzgünüm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnşallah ama dediğim gibi kafana takma hasta olduğunu bile unut inan daha iyi olucaksın o zaman

Teşekkür ederim desteğin için ?

Öpüşmekten geçiyormu arkadaşlar genital herpes ?

Bu arada AIDS hastalığını %100 e yakın oranda yok eden bi ilaç geliştirmişler arkadaşlar ama kimse bizimle ilgilenmiyor dışlanmış gibiyiz AIDS bile bulundu herpesi yıllardır bulmuyorlar

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Makatta Uçuk (Herpes) Deneyimleri: Tedavi ve Doğal Yöntemler Selinn_222 1 980 01-03-2026, Saat: 05:39
Son Yorum: Sena11
Lightbulb Karanfil Çayı Uçuk Ataklarını Önlüyor mu? Deneyim Ebru rep 3 1,155 03-12-2025, Saat: 02:02
Son Yorum: haruko
  Uçuk ve Herpes Virüsüne Yeni Buluş: Önleyici Tedavi Yolda! Hulk06 6 2,374 21-04-2025, Saat: 18:07
Son Yorum: ucukkacik
  Uçuk (Herpes) ile Mücadelem: Tekrarlayan Ataklar ve HPV Korkusu Eses123 5 2,383 08-01-2025, Saat: 00:35
Son Yorum: Eses123
  Herpesin En Büyük Destekçisi Moral ve Sevgi: Deneyimler ve Öneriler Forex1453 33 18,314 10-09-2022, Saat: 07:28
Son Yorum: space

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi