Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Her atak dönemi Valtrex Kullanabilir miyiz?
Bugün ikinci atağımı geçirmeye başladım 15-20 gün aradan sonra. Doktora Valtrex yazdırmak için gittim fakat kendisi sürekli her seferinde Valtrex içemeyeceğimi söyledi. Valtrex içemeyeceksek nasıl atlatacağız atakları dostlar beni bilgilendirir misiniz lütfen. Fucidin sürmemi söyledi ama ilk atağımda Fucidin pek işe yaramamıştı.

hemen o doktoru değiştir. cok acil hem de...

(04-10-2024, Saat: 11:25)ymntrk35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün ikinci atağımı geçirmeye başladım 15-20 gün aradan sonra. Doktora Valtrex yazdırmak için gittim fakat kendisi sürekli her seferinde Valtrex içemeyeceğimi söyledi. Valtrex içemeyeceksek nasıl atlatacağız atakları dostlar beni bilgilendirir misiniz lütfen. Fucidin sürmemi söyledi ama ilk atağımda Fucidin pek işe yaramamıştı.

Ataklariniz ne şekilde seyrediyor ? Valtrex kullanmadan da ataklar anlatılabilir mi ?

(06-10-2024, Saat: 23:21)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ataklariniz ne şekilde seyrediyor ? Valtrex kullanmadan da ataklar anlatılabilir mi ?

Evet geçer ama daha zor ve sıkıntılı geçer ben 2 senedir atak zamanlarında hatta arada baskılamak için bile valtreks kullanıyorum

(06-10-2024, Saat: 23:09)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hemen o doktoru değiştir. cok acil hem de...

Katılıyorum

(06-10-2024, Saat: 23:44)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet geçer ama daha zor ve sıkıntılı geçer ben 2 senedir atak zamanlarında hatta arada baskılamak için bile valtreks kullanıyorum

Katılıyorum
Ne kadar sürede gecer peki ?

(06-10-2024, Saat: 23:48)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne kadar sürede gecer peki ?

Antiviral kullanmadan da ataklar geçer. Ancak antiviral ilaçlar hem atak süresini kısaltır hem de atak şiddetini azaltır. Atak geçireceğinizi anladığınız andan itibaren ilaç prospektüsüne veya doktor tavsiyesine uygun şekilde kullanmaya başlarsanız genelde atak süresini yarı yarıya azaltır. Hatta en baştan itibaren yeterli miktarda alırsanız atağı da engelleyebilirsiniz.

Benim 40 gündür kızarıklık geçmiyor. Farkli bölgelerde farkli şeyler çıktı. Bir türlü anlam veremedim. Ilac almak hariç aklınıza gelebilecek her seyi yaptım. Çok çaresiz hissediyorum. Örneğin temas olmayan bolgemin üstüne oturamıyorum. Böyle bir atak olabilir mi  ? Özel bölgemde ise batma var. Bütün doktorlara gittim. En iyi testleri de oldum. Neye göre hareket edeceğimi şaşırdım. Üç farklı merhem lezyonumu geçirmedi. Böyle herpes olabilir mi ? Neredeyse 40 gün oldu. Kan testi zaten güvenilir değilmiş. Lezyonlarim birebir kendisini ortaya koymuyor. En çok herpese benzeyen lezyonum bir gün kaldı. Doktora fotoğrafını gösterdim. Ki o benzeyenin aynısı ayağimda da çıkmıştı.

Arkadaşlar valtreks dışında aynı etken maddeli başka isimde ilaçlarda var kullanan oldumu arada bir değiştirmek gerekirmi valtreksi bünyelerimiz sürekli aynı ilaca alışmasın diye bilğisi olan varsa yazsın lütfen

Örneğin annemin tansiyon ilacını belli bir süre sonra doktor değiştiriyor başka bir tansiyon ilacı veriyor sebebini sorduğumda bu ilaca vucut bağışıklık kazandığı için etkisi azalmış olabilir başka ilaca geçelim diyor

(12-10-2024, Saat: 15:40)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar valtreks dışında aynı etken maddeli başka isimde ilaçlarda var kullanan oldumu arada bir değiştirmek gerekirmi valtreksi bünyelerimiz sürekli aynı ilaca alışmasın diye bilğisi olan varsa yazsın lütfen

Örneğin annemin tansiyon ilacını belli bir süre sonra doktor değiştiriyor başka bir tansiyon ilacı veriyor sebebini sorduğumda bu ilaca vucut bağışıklık kazandığı için etkisi azalmış olabilir başka ilaca geçelim diyor
Valtrex'in etken maddesi valasiklovir. Bu etken maddeye sahip başka bir ilaç var mı gerçekten? HSV için alternatif antivirallerin en çok kullanılan bir diğeri ise asiviral. Valtrexi veya asivirali sürekli kullandığınızda bünyeniz alışmaz. HSV virüsünün antivirallere karşı direnç kazanması mümkünse de bu ihtimal çok düşüktür. Ancak HSV'nin bazı alt türleri asiklovire (asiviral) direnç geliştirmiş durumda. Eğer valtrex sizde işe yarıyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Asivirale göre valtrex vücut tarafından daha iyi tolere edilir. Kullanımı daha kolaydır (günde bir tablet, asiviral ise günde 2 tablet). Fiyat olarak da daha uygundur.

Türkiye için Vaxvire ve Viromed, Valtrex ilacının eş değeridir. Valtrex, gsk firmasınındır ve orijinalidir. Yani etken maddeyi keşfeden, bütün prosedürleri tamamlayıp piyasaya çıkarandır.

Sizin tansiyon ilacında bahsettiğiniz muhtemelen etken madde değişmesi. Ama hsv için, valtrex için böyle bir şey yok. Sadece üreten firma değişiyor.

Elimizde etken madde olarak asiklovir ve valasiklovir var baskılama tedavisi için, tablet olarak. Krem olarak ise birkaç etken madde daha var. Başka da alternatifimiz yok.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Her ay ataklar tekrarlıyor Valtrex önerir misiniz? Janexyz 4 1,550 24-02-2025, Saat: 12:21
Son Yorum: Sametcann06
  Herpes ile Tanışma Sürecim/3 Yıl Atak Geçirmemem ginageldi 17 9,186 19-12-2023, Saat: 02:17
Son Yorum: ginageldi
  Valtrex 1000 Mg Hakkında Yorumlar Gazetekeyfi 7 11,648 26-06-2023, Saat: 18:57
Son Yorum: xxxreyiz
  Uzun zaman sonra cok buyuk bir atak izmitli41 3 2,416 31-05-2022, Saat: 17:42
Son Yorum: space
  BİTMEYEN İLK ATAK Q.En 19 10,432 21-03-2021, Saat: 10:19
Son Yorum: Q.En

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi