Arkadaşlar, ben bu hastalığa yakalanan 4 ay oldu. Herpes olduğunu ilk atakta anladım. Çok zor bir 3 hafta geçirdim. Bana bunu bulaştıran kişiyi öldürmek istiyorum. Bir anlık hata nelere mal oldu. HSV-2 IgM negatif fakat HSV-2 IgG pozitif çıktı. Önce geçmeyen vajinal akıntılarla uğraştım. 1 haftalık Valtrex kullanımı sonucu hiçbir lezyon kalmamıştı. Fakat regl döneminde tekrar lezyon çıkardım ve eklem ve bacak ağrılarım oluyor. Ben sürekli lezyon mu çıkaracağım, böyle bilmiyorum. Aileme karşı suçlu hissediyorum. Psikolojiyi kaldıramıyorum. Sürekli ilaç kullananlar var mı aranızda? Ben ne yapacağımı bilemiyorum.
Herpes Hakkında Genel Bilgiler
Herpes simpleks virüsü (HSV) oldukça yaygındır ve dünya nüfusunun büyük bir kısmında bulunur. Genital herpes genellikle HSV-2 kaynaklı olsa da, HSV-1 de neden olabilir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent halde kalır ve bağışıklık zayıfladığında veya stres, hastalık, adet dönemi gibi tetikleyicilerle tekrarlayabilir.
Atakların Yönetimi
Antiviral ilaçlar (valasiklovir, asiklovir gibi) atakların süresini ve şiddetini azaltabilir. Bazı hastalar, sık atak geçiriyorsa doktor kontrolünde baskılama tedavisi alarak atak sıklığını azaltabilir. Eklem ve bacak ağrıları gibi prodromal belirtiler atak öncesi görülebilir.
Psikolojik Destek
Herpes tanısı almak psikolojik olarak zorlayıcı olabilir. Suçluluk, utanç ve öfke normal duygulardır. Destek grupları veya bir psikolog ile görüşmek bu süreci kolaylaştırabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.