Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Belirtileri ve Tanı Yöntemleri: Nasıl Anlaşılır?
Konu Güncel Özeti: Forumda herpes tanısı ve test yöntemleri tartışılmıştır. Konu başlatıcı, dermatolog muayenesi ve kan testleri (IgG, IgG, Western blot) hakkında bilgi vermiştir. Cevaplarda, bir kullanıcı negatif test sonucuna rağmen doktorun herpes teşhisi koyduğunu belirtmiş; başka bir kullanıcı HSV-1'in genital bölgede çıkabileceğini söylemiştir. Bir diğer kullanıcı ise antikor oluşumunun zaman alabileceğini ve asemptomatik bulaşmanın mümkün olduğunu eklemiştir. Genel olarak, katılımcılar IgG testine güvenilmesi, lezyon olmasa bile bulaşma riskinin düşük olduğu, baskılama tedavisi ve korunma yöntemleri üzerinde durmuştur. Sonuç olarak, herpes yönetilebilir bir durum olarak görülmüş ve moral bozulmaması gerektiği vurgulanmıştır.

Herpes olup olmadığınızı öğrenmek için dermatologa genital bölgenizde uçuk çıktığı zaman giderek öğrenebilirsiniz. Dermatologlar (cildiyeciler) görerek direkt teşhis koyabilir. Eğer gerekli görülürse kan testiyle de bu teyit edilebilir. Kan testlerini özel laboratuvarlar da yaptırabilirsiniz. Kan testi yaptırmak için HSV tip 2 IgG'ye baktıracaksınız. Özel laboratuvarlar ayrıca IgM testi de önerebilirler ancak yurtdışı forumlardaki arkadaşlar genellikle IgM'nin yanlış sonuç verdiğini belirtmekte ve en güvenilir testin Western blot testi ve IgG testi olduğunu söylemektedir.

Ek Bilgiler: Herpes virüsü iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede uçuklara neden olur. Ancak HSV-1 de genital bölgede görülebilir. Belirtiler arasında kaşıntı, yanma, ağrılı kabarcıklar ve döküntüler yer alır. İlk enfeksiyon genellikle daha şiddetlidir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde uyku halinde kalır ve bağışıklık düştüğünde tekrar aktifleşebilir. Tanı için en doğru yöntem aktif lezyon varken yapılan PCR testi veya Western blot IgG testidir. IgM testi yanıltıcı olabilir. Kan testlerinde antikor oluşması zaman alır, bu nedenle erken dönemde negatif çıkabilir. Bulaşma, lezyon olmasa bile asemptomatik dönemde az da olsa mümkündür. Korunma için prezervatif kullanımı ve baskılama tedavisi (günlük antiviral ilaç) bulaşma riskini azaltır. Stresten kaçınmak, sağlıklı beslenmek ve bağışıklığı güçlü tutmak atakları önlemeye yardımcı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Ben testi oldum negatif çıktı ama doktor herpes dedi bu durumda ne olacak bilemem malesef bende kapmisim bu virüsü

Hsv 1 igm igg testi yaptırın. Hsv2 değil ama hsv1 olabilir

(08-02-2019, Saat: 16:41)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv 1 igm igg testi yaptırın. Hsv2 değil ama hsv1 olabilir

HSV1 de genetical bölgede çıkıyor mu? Doktor test önemli değil herpes bu dedi voltrex hap ampul ve krem verdi. Moral olarak bitik durumdayım test negatif oluyor da nasıl herpes oluyor anlamadim. Bir de lezyon olmasa dahi kesin bulaştırıyor muyuz basına gelen var mi? Kötü durumdayım...

Vücudun antikor oluşturması zaman alabiliyor. Geç antikor oluşturuyor olabilirsiniz. Hsv 1 de genital bölgede çıkabiliyor evet. Lezyon olmasa dahi bulaştırma riskiniz var evet. Moral bozmaya gerek yok.

(08-02-2019, Saat: 19:58)Fobikmiyim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-02-2019, Saat: 16:41)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv 1 igm igg testi yaptırın. Hsv2 değil ama hsv1 olabilir

HSV1 de genetical bölgede çıkıyor mu? Doktor test önemli değil herpes bu dedi voltrex hap ampul ve krem verdi. Moral olarak bitik durumdayım test negatif oluyor da nasıl herpes oluyor anlamadim. Bir de lezyon olmasa dahi kesin bulaştırıyor muyuz basına gelen var mi? Kötü durumdayım...

Dostum bir şey yok devam et hayatına. İlacını al biraz güzel beslen devam et hayatına arada buraya bak bu yazdığımı okumadan geçme. 2-3 seneye bitiyor zaten aşı gelecek inşallah

3. Ay test oldum çıkar diye düşünüyorum belki de HSV 1 dir. Ampul bir losyon verdi onunla ve krem sürüyorum 5 gün sur dedi bir de iliskide bulaştırmayayım diye hap verdi. Alışıyorum galiba çıkmazsa problem yok sanırım lezyon olmayınca bulasi cok dusukmus.

(11-02-2019, Saat: 17:40)Fobikmiyim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3. Ay test oldum çıkar diye düşünüyorum belki de HSV 1 dir. Ampul bir losyon verdi onunla ve krem sürüyorum 5 gün sur dedi bir de iliskide bulaştırmayayım diye hap verdi. Alışıyorum galiba çıkmazsa problem yok sanırım lezyon olmayınca bulasi cok dusukmus.

Gecmis olsun. Lezyon olmayinca ve baskilama yapinca bulasmasi cok dusuk bir ihtimal. Ama vucudunu cok iyi taniman lazim,herpes sinyallerini iyi anlaman lazim. 3 ay daha erken bir sure.ilk yil viral aktivite cok yuksektir. Iliski yasadigin insan negatifse korun ve baskilama tedavisi uygula.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uçuk İzleri Nasıl Geçer? Beyaz İzlerden Kurtulma Yolları mstmstmst76 0 1,147 28-05-2024, Saat: 14:14
Son Yorum: mstmstmst76
  Herpes Virüsüne Etkin Tedavi Yöntemleri ve Deneyim Paylaşımı cipiaresss 0 1,067 06-05-2024, Saat: 21:46
Son Yorum: cipiaresss
  Ataklar Hakkında: Kaşıntı ve Yanma Belirtileri Ne Anlama Geliyor? hopefu 35 11,239 10-03-2024, Saat: 18:36
Son Yorum: hopefu
  Genital HSV-1 Testi Pozitif: Belirtiler ve Ayırıcı Tanı 8game8 4 1,879 18-07-2023, Saat: 21:37
Son Yorum: Londonlive699
  HSV2 ile Yaşamak: Belirtiler, Tanı ve Psikolojik Etkileri Liderbaba 4 2,656 10-06-2023, Saat: 14:35
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi