Bunu sevgilimden almıştım ve herpes olduğumu biliyordum. Doktorlar inanmadı bana. Şimdi pozitif çıktı, ben inandırmakla uğraşıyorum hala. Sadece ağzımda var, genitalde çıkmıyor 1 yıldır. Her gün ne zaman çıkacak diye düşünmekten delirmiş durumdayım. Her gün kendimi kontrol ediyorum, çok korkuyorum. Kimse de cevaplamıyor burada, bilmiyorum ne yapayım, yalnız hissediyorum. Çevremde de kimseye söyleyemem.
Herpes Simpleks Virüsü (HSV) Nedir?
Herpes simpleks virüsü (HSV), genellikle ağız çevresinde (HSV-1) veya genital bölgede (HSV-2) uçuklara neden olan yaygın bir virüstür. HSV-1 genellikle oral herpes, HSV-2 ise genital herpes ile ilişkilendirilse de, her iki tip de her iki bölgeyi enfekte edebilir.Belirtiler ve Atak Döngüsü
İlk enfeksiyondan sonra virüs vücutta (sinir hücrelerinde) uyku halinde kalır ve stres, hastalık, yorgunluk gibi tetikleyicilerle tekrarlayan ataklara neden olabilir. Zamanla atak sıklığı genellikle azalır.HSV'nin Yaygınlığı
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 50 yaş altındaki dünya nüfusunun yaklaşık %67'si HSV-1'e sahiptir. Genital herpes ise daha az yaygındır ancak yine de milyonlarca insanı etkiler.Psikolojik Destek
Herpes tanısı psikolojik olarak zorlayıcı olabilir. Destek grupları ve forumlar, benzer deneyimler yaşayan kişilerle bağlantı kurarak yalnızlık hissini azaltmaya yardımcı olabilir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.