Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Tanısı Sonrası Yalnızlık ve Başa Çıkma Yolları
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, sevgilisinden herpes kaptığını ve doktorların ilk başta inanmadığını, ancak test sonucunun pozitif çıktığını belirtiyor. Ağzında herpes olduğunu, genital bölgede çıkmadığını ve her gün atak geçirme korkusuyla yaşadığını ifade ediyor. Yalnızlık hissini ve çevresine söyleyemediğini anlatıyor. Cevaplarda, kullanıcılar benzer deneyimlerini paylaşıyor; bir kullanıcı 5 aydır mücadele ettiğini ve sosyal hayatının etkilendiğini söylüyor. Başka bir kullanıcı 6 yıldır herpesle yaşadığını ve atak sıklığının zamanla azaldığını, bağışıklık sistemini güçlendirmek için doktora gitmeyi öneriyor. Bir diğer kullanıcı, birçok insanın herpes olduğunu bilmeden yaşadığını ve atakların zamanla azalacağını belirtiyor. Konu başlatıcı, ağzında HSV-2 olduğunu ancak belirtilerinin farklı olduğunu (su kabarcığı değil, kızarıklık ve dilde et parçası) ve ek olarak HPV'den şüphelendiğini ekliyor. Tartışma, herpesle yaşamanın psikolojik zorluklarına ve atak sıklığının zamanla azalabileceğine odaklanmıştır. Kesin bir çözüm sunulmamış, ancak destek ve deneyim paylaşımı sağlanmıştır.

Bunu sevgilimden almıştım ve herpes olduğumu biliyordum. Doktorlar inanmadı bana. Şimdi pozitif çıktı, ben inandırmakla uğraşıyorum hala. Sadece ağzımda var, genitalde çıkmıyor 1 yıldır. Her gün ne zaman çıkacak diye düşünmekten delirmiş durumdayım. Her gün kendimi kontrol ediyorum, çok korkuyorum. Kimse de cevaplamıyor burada, bilmiyorum ne yapayım, yalnız hissediyorum. Çevremde de kimseye söyleyemem.

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü (HSV) Nedir?

Herpes simpleks virüsü (HSV), genellikle ağız çevresinde (HSV-1) veya genital bölgede (HSV-2) uçuklara neden olan yaygın bir virüstür. HSV-1 genellikle oral herpes, HSV-2 ise genital herpes ile ilişkilendirilse de, her iki tip de her iki bölgeyi enfekte edebilir.

Belirtiler ve Atak Döngüsü

İlk enfeksiyondan sonra virüs vücutta (sinir hücrelerinde) uyku halinde kalır ve stres, hastalık, yorgunluk gibi tetikleyicilerle tekrarlayan ataklara neden olabilir. Zamanla atak sıklığı genellikle azalır.

HSV'nin Yaygınlığı

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 50 yaş altındaki dünya nüfusunun yaklaşık %67'si HSV-1'e sahiptir. Genital herpes ise daha az yaygındır ancak yine de milyonlarca insanı etkiler.

Psikolojik Destek

Herpes tanısı psikolojik olarak zorlayıcı olabilir. Destek grupları ve forumlar, benzer deneyimler yaşayan kişilerle bağlantı kurarak yalnızlık hissini azaltmaya yardımcı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Ben de 5 aydır uğraşıyorum bu hastalıkla. Kesinlikle sosyal hayatım alt üst oldu. Ben de her gün yeni bir ilaç çıktı mi diye araştırma yapıyorum. Ama maalesef durum çok iç açıcı değil. Bununla nasıl yaşanır bilemiyorum.

(26-06-2023, Saat: 19:49)Joseph Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de 5 aydır uğraşıyorum bu hastalıkla. Kesinlikle sosyal hayatım alt üst oldu. Ben de her gün yeni bir ilaç çıktı mi diye araştırma yapıyorum. Ama maalesef durum çok iç açıcı değil. Bununla nasıl yaşanır bilemiyorum.

Bende 6 senedir yasiyorum. Belki grupta daha fazlasi olanda vardir. Vucut buna alistiktan sonra atak sikligi azaliyor. Ilk zamanlarda bende de oyleydj yanlis olan hicbiraey yapmama ragmen surekli cikiyordu. Eve gelir yataga girer saatlerce dusunurdum. Bence bir doktora gidin bagisiklik sistemizi guclendirmek icin. Zaten bu saatten sonrada cildiye o bu hikaye verilen kremler ayni ilaclar ayni valtrex denilen ilac bile 25 senedir ayni ustune bisey koyamamislar ... Aktara gidin keciboynuzu alin. Fasulye gibidir. Taze olanlar kolay kirilir agizda kolay parcalanir gunde bir tane yee sonrasinda gunde bir yesilcay veya melisa cayi ic tercihim melisaydi. sabahlari sicak su limon bal karimi eksik etme yumurta hasla bi kac cesit peynir ye yogurttu hayatinda eksik etme belli bir sure sonra duzene giriyor..Tipta bir caresi yok ama dogada illaki bilinmeyen bi yerlerde daha kolay bi caresi vardir. O da karsimixa cikmadi. Ne Manisa lara Akhisar lara gittim bir umut diye cogu para almaktan baska birswy bilmjyor en sonunda bende bu dediklerimi uyguladim bir kax sene sonra normale dondum. Simdi senede bir ya olurum yaa olmam yukaridakilerin de hic birini yapmama ragmen. Gecmis olsun.

(25-06-2023, Saat: 10:48)fatmaa7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben bunu sevgilimden almıştım ve herpes olduğumu biliyordum. doktorlar inanmadı bana. şimdi pozitif çıktı ben inandırmakla uğraşıyorum hala. sadece ağzımda var genitalde çıkmıyor 1 yıldır. her gün ne zaman çıkacak diye düşünmekten delirmiş durumdayım. her gün kendimi kontrol ediyorum çok korkuyorum kimse de cevaplamıyor burada bilmiyorum napayım yalnız hissediyorum. çevremde de kimseye söyleyemem.

Ayrıca şöyle düşün olmadıklarını nereden biliyorsun. Pek çok kişi hastalığı olduğu halde bundan bir haber. Test yaptırıyorlar kaldı ki hastalıklardan bir haberler neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Kendini böyle düşürme, pes etme. Yazılan yazılarda çoğu kişi belli bir zaman sonra atak sıklığınız azalıyor demiş. Bu kesinlikle böyle olacaktır zamanla. Genitalde ne zman çıkar diye aklına getirme bağışıklığı yüksek tut. Boğazda hpv varlığını duydum ama ağızda herpes hiç duymadım. Bu konuda bilgisi olanlar durumuna dair bir yorumda bulunurlarsa daha iyi olur.

Fatma merhaba, aslında yazdığın şeylerde emin ol gram endişe yok ne güzel sadece ağzında çıkmış genitalde hiç çıkmamış genitalde çıkması emin ol bi damga bi lanet gibi yapışıyor insana. Ağzında çıkan dünyada kaç insanda var biliyor musun neredeyse 3 milyar insanda hsv herkeste olur ve emin ol çok nadir çıkar. Bizim uğraştığımız hsv 2 genital bölgede ve emin ol çok fazla çıkıyor ve çok fazla sinir bozuyor

(27-06-2023, Saat: 00:16)Nc0033 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fatma merhaba, aslında yazdığın şeylerde emin ol gram endişe yok ne güzel sadece ağzında çıkmış genitalde hiç çıkmamış genitalde çıkması emin ol bi damga bi lanet gibi yapışıyor insana. Ağzında çıkan dünyada kaç insanda var biliyor musun neredeyse 3 milyar insanda hsv herkeste olur ve emin ol çok nadir çıkar. Bizim uğraştığımız hsv 2 genital bölgede ve emin ol çok fazla çıkıyor ve çok fazla sinir bozuyor

ağzımda hsv2 var ama ben eksik anlatıyorum sanırım

(26-06-2023, Saat: 23:10)selinnn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ayrıca şöyle düşün olmadıklarını nereden biliyorsun. Pek çok kişi hastalığı olduğu halde bundan bir haber. Test yaptırıyorlar kaldı ki hastalıklardan bir haberler neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Kendini böyle düşürme, pes etme. Yazılan yazılarda çoğu kişi belli bir zaman sonra atak sıklığınız azalıyor demiş. Bu kesinlikle böyle olacaktır zamanla. Genitalde ne zman çıkar diye aklına getirme bağışıklığı yüksek tut. Boğazda hpv varlığını duydum ama ağızda herpes hiç duymadım. Bu konuda bilgisi olanlar durumuna dair bir yorumda bulunurlarsa daha iyi olur.
görsellere yazınca çıkıyor hsv throat diye. kızarıklıklar var hep bende ama su kabarcığı değil. dilimin yanlarında da et parçası var 15 doktor görüp siğil değil normal oluşum dedi küçük de değiller ama. tek taraflı bademcik şişmesi var. yanında hpv de kaptım sanırım. test yaptırmamalı mıyım o hsv igg pozitifi e nabızdan silebilir miyim sonra. her doktor gördükçe utanacağım hayat kadını gibi bakıyor hastanedekiler de

(26-06-2023, Saat: 19:49)Joseph Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de 5 aydır uğraşıyorum bu hastalıkla. Kesinlikle sosyal hayatım alt üst oldu. Ben de her gün yeni bir ilaç çıktı mi diye araştırma yapıyorum. Ama maalesef durum çok iç açıcı değil. Bununla nasıl yaşanır bilemiyorum.

ben de geleceğim yok olmuş gibi hissediyorum

(26-06-2023, Saat: 21:46)Herpestrk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: inşallah dediğin gibi olur da azalır zaman geçtikçe. boğazımdakiler bir yıl oldu 3 günde bir tekrarlıyor mahvetti beni ağrısı falan da yok ama endişesi mahvetti
Bende 6 senedir yasiyorum. Belki grupta daha fazlasi olanda vardir. Vucut buna alistiktan sonra atak sikligi azaliyor. Ilk zamanlarda bende de oyleydj yanlis olan hicbiraey yapmama ragmen surekli cikiyordu. Eve gelir yataga girer saatlerce dusunurdum. Bence bir doktora gidin bagisiklik sistemizi guclendirmek icin. Zaten bu saatten sonrada cildiye o bu hikaye verilen kremler ayni ilaclar ayni valtrex denilen ilac bile 25 senedir ayni ustune bisey koyamamislar ... Aktara gidin keciboynuzu alin. Fasulye gibidir. Taze olanlar kolay kirilir agizda kolay parcalanir gunde bir tane yee sonrasinda gunde bir yesilcay veya melisa cayi ic tercihim melisaydi. sabahlari sicak su limon bal karimi eksik etme yumurta hasla bi kac cesit peynir ye yogurttu hayatinda eksik etme belli bir sure sonra duzene giriyor..Tipta bir caresi yok ama dogada illaki bilinmeyen bi yerlerde daha kolay bi caresi vardir. O da karsimixa cikmadi. Ne Manisa lara Akhisar lara gittim bir umut diye cogu para almaktan baska birswy bilmjyor en sonunda bende bu dediklerimi uyguladim bir kax sene sonra normale dondum. Simdi senede bir ya olurum yaa olmam yukaridakilerin de hic birini yapmama ragmen. Gecmis olsun.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İlişki Sonrası Herpes Raporu: Belirtiler Ne Zaman Çıkar? bilgialmak2 10 1,359 07-06-2026, Saat: 23:39
Son Yorum: nycteam
  İlaç Kullanımı Sonrası Herpes: Deneyimler Zosmen 2 943 23-10-2025, Saat: 12:21
Son Yorum: nycteam
  Uçuk İzleri Nasıl Geçer? Beyaz İzlerden Kurtulma Yolları mstmstmst76 0 1,080 28-05-2024, Saat: 14:14
Son Yorum: mstmstmst76
  Herpes mi HIV mi? Asıl Tehlike ve Korunma Yolları ponçik 11 4,494 10-03-2024, Saat: 10:53
Son Yorum: ponçik
  HSV-2 Ataklarını Azaltma Yolları ve Tetikleyiciler Keke05 1 1,441 18-06-2023, Saat: 02:56
Son Yorum: devilsercan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi