Arkadaşlar herkese merhabalar size can yoldaşlarım diye hitap etmek istiyorum. Sizleri birebir tanımıyorum, görmüyorum ama bu sıkıntılı hastalıktan dolayı sizlerle burada birbirimize olan bu bağlayıcı yorumlar ve desteklerinizden dolayı şunu söylemek istiyorum: sizleri çok seviyorum. Benim burada bugün sizlere açmak istediğim konu; UMUT… İnsanı her ne olursa olsun hayata sıkıca bağlayan o yegane kelime. Ben Herpes aşısının ilerleyen süreçlerde çıkacağına gönülden inanan biriyim. Bu virüs vücuttan atılmıyor denen kişilere şunu söylemek istiyorum: aynı şey HPV virüsü için de geçerli değil miydi? Ee, ama bağışıklıkla ama ilaç desteğiyle bu virüs atılıyor. Tamam Herpes daha farklı, daha inatçı, yapısal anlamda çözümlenmesi zor ama imkansız değil. Bunu ben söylemiyorum, bunu şu an Amerika'da bu virüsle al[kesik].
Herpes Aşısı Çalışmalarındaki Son Durum
Dr. Jerome (Jerome) liderliğindeki ekip, herpes virüsünü %90 oranında ortadan kaldıran bir gen terapisi üzerinde çalışıyor. Ancak bu çalışma henüz ön klinik deney aşamasında ve klinik deneylere (faz 1, 2, 3) geçmesi yıllar alabilir. Benzer aşı çalışmaları daha önce faz 3 aşamasında başarısız olmuştur.
Moral ve Bağışıklık Desteği
Forum üyeleri, moralin bozulmaması gerektiğini ve bağışıklığı güçlendirmenin önemini vurguluyor. Sağlıklı beslenme, stresten uzak durma ve düzenli uyku gibi faktörler atak sıklığını azaltabilir. Ayrıca, bu hastalığın cinsel yolla bulaştığı için suçluluk duyulmaması gerektiği belirtiliyor.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.