Merhabalar, bu aşı hakkında güzel yorumlar var uluslararası sitelerde. Aşıyı almaya çalıştım fakat alamadım. Sitenin linkini aşağıya bırakıyorum. Aşı hakkında bilgisi olan arkadaşlar da konu hakkında yorum yapabilirlerse bilgimiz çoğalmış olur. Herkese sağlıklı günler. https://rupharma.com/vitagerpavac/
Vitaherpavac Aşısı Nedir?
Vitaherpavac, Rusya'da geliştirilen ve herpes simpleks virüsü (HSV) tip 1 ve 2'ye karşı kullanılan bir aşıdır. İnaktive edilmiş virüs partikülleri içerir ve bağışıklık sistemini uyararak nüksleri azaltmayı hedefler.Klinik Çalışmalar ve Etkinlik
Yayınlanan verilere göre, aşı nüks sıklığını %60-65 oranında azaltmakta ve hastaların yaklaşık %20'sinde yılda yalnızca 1-2 atak görülmektedir. Tam koruma sağlamamakla birlikte semptomları hafifletir.Uygulama ve Yan Etkiler
Aşı genellikle 5 enjeksiyonluk bir kür halinde uygulanır. En yaygın yan etkiler enjeksiyon bölgesinde ağrı, kızarıklık ve hafif ateştir. Ciddi yan etkiler nadirdir.Önemli Uyarılar
Aşı, aktif herpes enfeksiyonu sırasında uygulanmamalıdır. Hamileler ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.