Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sık Herpes Atakları: Nedenler ve Tecrübeler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, sık atak yaşayan kişilerin deneyimlerini sordu. Cevaplarda atak sıklığının kişiden kişiye değiştiği görüldü; bazıları 2,5 ayda bir atak geçirirken bazıları daha sık yaşıyor. Belirtiler konusunda farklılıklar var: bazılarında yara ve kabuklanma olurken bazılarında hafif kızarıklık şeklinde. Antiviral ilaç kullanımı tartışıldı; bazı kullanıcılar ilaçların yan etkilerinden endişe ederken, doktorların yılda 8 ve üzeri atakta baskılama tedavisi önerdiği belirtildi. Doğal yöntemlere yönelenler olduğu gibi, çakmakla dağlama gibi riskli uygulamalardan bahsedildi. COVID-19 aşısının atakları etkileyip etkilemediği sorgulandı, ancak net bir sonuca varılmadı. Genel olarak, sık atak yaşayanların bir dermatoloğa danışması öneriliyor.

Merhabalar, sık atak yaşayan arkadaşlar, merak ediyorum kaç kişiyiz? Ortak sebepleri neler olabilir diye anlamaya çalışıyorum. Herkese ne zamandır sahipsiniz? Sıklığı sonradan mı arttı, hep bu şekilde miydi? Yanıtlar için teşekkürler.

Ek Bilgiler:

Genital Herpes Hakkında Genel Bilgiler

Genital herpes, HSV-1 veya HSV-2 virüsünün neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Ataklar genellikle stres, yorgunluk, bağışıklık sistemi zayıflığı, hormonal değişiklikler gibi tetikleyicilerle ortaya çıkar. Sık atak geçiren kişilerde baskılama tedavisi (günlük antiviral ilaç) doktor kontrolünde uygulanabilir.

Atak sıklığını azaltmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak, sağlıklı beslenmek, yeterli uyumak ve stresten kaçınmak önemlidir. Hijyen kurallarına dikkat etmek de bulaşma riskini azaltır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

toz mu dersin solüsyon mu iğne yönteminden sonra sana son diyeceğim şey Allah akıl fikir versin

Herpesin bir başka mutasyonunu alabiliriz yA da yeni bir herpes virüsüne maruz kaldığımızda virüs yükümüz artabilir, evet bir daha kapmayacağız ama tedbirli olmakta fayda var.

Herpes mutasyon geçiren bir virüs değil… herpes simplex adı üzerinde “düz uçuk “ . Yani omicron fln olmuyor Smile

Bende son 2 aydır sürekli atak yaşıyorum son 2 ayda 5 6 kez çıktı ama küçük ataklar 2 3 tane ve 2 3 günde geçiyor yinede can sıkıcı olmaya başladı her ay yaşamak sanırım beni şeker ya da biber baharat tarzı şeyler tetikliyor emin değilim

Makat bölgenizde uçuk çıkıyor mu? Baskılama tedavisinde memnun olan var mı?

(27-09-2022, Saat: 22:16)aglakme Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Makat bölgenizde uçuk çıkıyor mu? Baskılama tedavisinde memnun olan var mı?

Doktor uygun görürse faydalı olabilir. Bu konu hakkında farklı görüşler var baskılama yapmayın vücut bağışıklık geliştirsin diyen de var ilaç kullanırken çıkmıyo psikolojik olarak iyi hissediyorum diyen de bence bunu doktora sormalısın herkeste aynı etkiyi oluşmuyo

Bir bucuk yıldır var. Ve kendi kendine ne zaman bağışıklık üreticek bi fikrim yok inancımda yok açıkcası benim vucudumda saldırgan görevinde herpes. Çok sık atak yaşamam psikolojimi kötü etkiliyor o yüzden baskılamayı düsünüyorum ben ama basklımanın faydasını görmediğini söyleyenlerde varConfused ama bir deneyeceğim ama şuan doktora gitmek bile korku benim için bilmiyorum

Küba herpes ilacı adında konu başlığı var fakat açılmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba fazlasıyla merak ediyorum

(28-09-2022, Saat: 02:39)aglakme Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir bucuk yıldır var. Ve kendi kendine ne zaman bağışıklık üreticek bi fikrim yok inancımda yok açıkcası benim vucudumda saldırgan görevinde herpes. Çok sık atak yaşamam psikolojimi kötü etkiliyor o yüzden baskılamayı düsünüyorum ben ama basklımanın faydasını görmediğini söyleyenlerde varConfused ama bir deneyeceğim ama şuan doktora gitmek bile korku benim için bilmiyorum

Küba herpes ilacı adında konu başlığı var fakat açılmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba fazlasıyla merak ediyorum
 İlk iki yıldan sonra saldırganlığı hafifliyo bu değişiklik gösterebilir bende öyle oldu. İlacın etkisini görmeyenlerde var bende çok etkiliydi ama yan etkisi çoktu kullanmadım. İlaç olarak en etkili şuan waltrex baskılama onunla yapılıyo uzun dönem. Dünya da tek geçerli aşı ruslarda var. Sanırım 5 dozdan oluşuyo her hafta bir doz oluyosun ama bunu yapmadan önce bağışıklık güçlendirecek yiyecekler ve vitaminler veriyolar. Eğer tedavi süresinde çıkarsa tekrar başa dönüyorsun. Yapılan açıklamada yılda 6 ataktan fazla geçirenlere yapılıyormuş rusyada. Bu aşıyı türkiyede kullanan varmı bilmiyorum.

Eveet rusyadaki aşıyı bende gördüm okudum. Türkiyeye getirtebilsem kullanmak isterim

(28-09-2022, Saat: 02:39)aglakme Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir bucuk yıldır var. Ve kendi kendine ne zaman bağışıklık üreticek bi fikrim yok inancımda yok açıkcası benim vucudumda saldırgan görevinde herpes. Çok sık atak yaşamam psikolojimi kötü etkiliyor o yüzden baskılamayı düsünüyorum ben ama basklımanın faydasını görmediğini söyleyenlerde varConfused ama bir deneyeceğim ama şuan doktora gitmek bile korku benim için bilmiyorum

İlk iki yıldan sonra saldırganlığı hafifliyo bu değişiklik gösterebilir bende öyle oldu. İlacın etkisini görmeyenlerde var bende çok etkiliydi ama yan etkisi çoktu kullanmadım. İlaç olarak en etkili şuan waltrex baskılama onunla yapılıyo uzun dönem. Dünya da tek geçerli aşı ruslarda var. Sanırım 5 dozdan oluşuyo her hafta bir doz oluyosun ama bunu yapmadan önce bağışıklık güçlendirecek yiyecekler ve vitaminler veriyolar. Eğer tedavi süresinde çıkarsa tekrar başa dönüyorsun. Yapılan açıklamada yılda 6 ataktan fazla geçirenlere yapılıyormuş rusyada. Bu aşıyı türkiyede kullanan varmı bilmiyorum.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çörek Otu ile Atakları Durdurma Deneyimi - 3 Aydır Atak Yok! Makarsu 7 2,814 14-08-2025, Saat: 00:53
Son Yorum: bosbavul
  Lezyon Değişimi Yaşayanlar Var mı? Tecrübeler ve Tavsiyeler Kızılejder 5 1,848 31-05-2025, Saat: 12:47
Son Yorum: Arda6606
  Valtrex Kullanırken Bulaşma Riski: Tecrübeler ve Öneriler Bella1441 23 7,814 22-11-2024, Saat: 14:35
Son Yorum: elifart2409@gmail.com
  Corona Sonrası HSV2 Atakları: Bacaklara Yayılma ve Çözüm Önerileri kypaloti 49 29,440 16-07-2022, Saat: 16:30
Son Yorum: space
  Apranax Atakları Tetikliyor mu? Kaşıntı ve Kızarıklık Yapan İlaç Ms.boz 5 3,772 07-04-2022, Saat: 17:24
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi