Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apranax Atakları Tetikliyor mu? Kaşıntı ve Kızarıklık Yapan İlaç
Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, Apranax içtikten sonra kaşıntı ve kızarıklık yaşadığını belirtiyor. Diğer kullanıcılar da benzer deneyimler paylaşıyor. Bazıları ilacın dudakta uçuk ve genital bölgede lezyonlara yol açtığını söylüyor. Bir kullanıcı, dermatologların cilt hastalığı olanlara parasetamol önerdiğini belirtiyor. Başka bir kullanıcı, Apranax kullanmadığını ancak parasetamol içeren ilaçlara alerjisi olduğunu söylüyor. Genel kanı, Apranax'ın bazı kişilerde alerjik reaksiyonları tetikleyebileceği yönünde. Kesin bir çözüme ulaşılamasa da ilacı bırakıp doktora danışmak öneriliyor. Ayrıca, ilaç kullanımı sonrası oluşan atakların ilaçla ilişkili olabileceği vurgulanıyor. Kullanıcılar, parasetamol bazlı ağrı kesicilerin daha güvenli olabileceğini ifade ediyor. Ancak her ilacın herkeste farklı etki gösterebileceği unutulmamalıdır. Tartışma, ilaç alerjisi konusunda farkındalık yaratıyor.

Ne zaman Apranax içsem ataklarım oluyor. Ataklarım 5-6 ayda bir oluyor ama şunu fark ettim: ne zaman Apranax içsem 1 saat sonra kaşıntı ve kızarıklık başlıyor. Sizde de böyle bir şey oluyor mu?

Ek Bilgiler: Apranax (naproksen sodyum) nonsteroidal antiinflamatuar bir ilaçtır. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kaşıntı, kızarıklık, yüzde şişlik gibi belirtiler ilaca karşı hassasiyeti gösterebilir. Alerji durumunda ilacı bırakıp doktora danışmak gerekir. Alternatif olarak parasetamol (parol, minoset) gibi etken maddeler daha az alerjik reaksiyona neden olabilir. Ancak her ilaç kişiye özeldir, mutlaka hekim önerisi alınmalıdır. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Olabilir… dermatologlar cilt hastalıkları olanlara genelde sadece parasetamol (parol, minoset) etken maddeli ağrı kesiciler önerirler. Herkese etki edecek diye birşey yok ama Apranax majezik gibi ilaçları tercih etmemeni öneririm.

(07-04-2022, Saat: 08:24)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Olabilir… dermatologlar cilt hastalıkları olanlara genelde sadece parasetamol (parol, minoset) etken maddeli ağrı kesiciler önerirler. Herkese etki edecek diye birşey yok ama Apranax majezik gibi ilaçları tercih etmemeni öneririm.

Çok lanet bir ilaç elimde bile kızarıklık kaşıntı var 
Dudaklarda koca koca uçuk var genital bölgedede aynısı

ucukla iliskilendirildigini hic duymadim bu zamana kadar.
rastlanti olma ihtimalide var bence hala. ben, parasetamol iceren agri kesiciler kullanamiyorum alerji yapiyor. icermeyen agri kesiciler kullaniyorum sadece ve kullandigimda hic boyle bir etki yasamadim. not olarak duseyim, apranax kullanmadim hic.

(07-04-2022, Saat: 14:30)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ucukla iliskilendirildigini hic duymadim bu zamana kadar.
rastlanti olma ihtimalide var bence hala. ben, parasetamol iceren agri kesiciler kullanamiyorum alerji yapiyor. icermeyen agri kesiciler kullaniyorum sadece ve kullandigimda hic boyle bir etki yasamadim. not olarak duseyim, apranax kullanmadim hic.
Kafamda deli sorular car bu attigim ss deki biriyle konustum ilac icitigi zaman oluyor dedi .insallah bende oyleyimdir 
Screenshot-20220407-135710-Samsung-Internet.jpg

Screenshot-20220407-131904-Samsung-Internet.jpg

evet apranax dudakta ve vucudun diğer bölgelerinde şişme kasınma ve şişlik bolgesinde kararma yapıyor.
belki sende de ilaçtan dolayı çıkıyordur o lezyonlar. inşallah sebebi ilaçtandır ve bir daha yaşamazsın.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Valtrex Temin Eden Var mı? İlaç Bulma Yardımı Hakkı123 1 728 01-11-2025, Saat: 12:44
Son Yorum: Suphelihasta
  Çörek Otu ile Atakları Durdurma Deneyimi - 3 Aydır Atak Yok! Makarsu 7 2,814 14-08-2025, Saat: 00:53
Son Yorum: bosbavul
Lightbulb Valtrex Kullanırken HSV Deneyimlerim: Üzüm ve Fıstık Tetikliyor mu? Ay gül 38 13,008 05-02-2025, Saat: 18:28
Son Yorum: cipiaresss
  Penis ve Makat Bölgesinde Kızarıklık, Ağrı ve İshal: Ne Yapmalı? Hüseyin 44 13,087 30-09-2024, Saat: 12:50
Son Yorum: Bitermi dertler
  Sık Herpes Atakları: Nedenler ve Tecrübeler NarPnr 40 19,834 07-10-2022, Saat: 22:48
Son Yorum: Pançoo

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi