Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.5/5 - 4 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corona Sonrası HSV2 Atakları: Bacaklara Yayılma ve Çözüm Önerileri
Konu Güncel Özeti: Forum kullanıcısı, COVID-19 geçirdikten sonra HSV2 ataklarının şiddetlendiğini ve bacaklara yayıldığını belirtiyor. Birçok doktora görünmesine rağmen durum düzelmemiş. Diğer kullanıcılar, bacaklardaki lezyonların herpes simpleks değil, zona (herpes zoster) olabileceğini öne sürüyor. Bazı kullanıcılar herpesin yayılma yapmadığını, ancak bağışıklık sistemi zayıfladığında farklı enfeksiyonların ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Kullanıcı, daha önce hiç bu kadar yaygın atak yaşamadığını ve COVID-19 sonrası başladığını ifade ediyor. Bazı kullanıcılar COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçların ve antikor tedavisinin herpes ataklarını azalttığını paylaşıyor. Genel olarak, bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine ve mutlaka bir dermatolog tarafından değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Tartışma, kesin bir çözüme ulaşılmadan devam ediyor.

Herkese merhaba. Corona geçirdikten sonra HSV2 hastalığım kötü durumda. 3 doktorla görüştüm, 3'ü de ilaç yazıp gönderdi. Ben ilaçları içiyorum ama ne yaptıysam olmuyor. İyi besleniyorum, güzel uyuyorum ama çok sık çıkıyor. Biri çıkıyor iyileşiyor, diğeri başlıyor. Benim gibi olan var mı? İyileşen ne kadar sürede olacak bilmiyorum. 2. senemdeyim. 3 aydır uykudaydı, sonra atak başladı. O zamandan beri atak yaşıyorum. Kremler ilaçlar geçirmiyor. Bağışıklık için elimden gelen her şeyi yapıyorum ama çok yayıldı. Kalçamda, bacağımda bile çıktı. Bu şekilde olan oldu mu? Sadece ciddi anlamda iyileşeceğime inanmak istiyorum. Bacaklarıma kadar inmesinin sebebi ne olabilir?

Ek Bilgiler:Herpes simpleks virüsü (HSV), vücutta latent kalabilen ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrarlayan enfeksiyonlara neden olan bir virüstür. COVID-19 enfeksiyonu, bağışıklık sistemini ciddi şekilde etkileyebilir ve bu da var olan herpes enfeksiyonlarının daha sık ve şiddetli ataklar geçirmesine yol açabilir. Bacaklara yayılma, nadir görülmekle birlikte, immün yetmezlik durumlarında veya farklı bir herpes türü (zona) olabilir. Zona (herpes zoster), suçiçeği virüsünün reaktivasyonu ile oluşur ve genellikle tek taraflı, ağrılı döküntülerle seyreder. Bacaklarda görülmesi mümkündür ancak daha çok gövde ve yüzde görülür. COVID-19 sonrası zona vakalarında artış bildirilmiştir. Bağışıklık sistemini desteklemek için dengeli beslenme, yeterli uyku, stres yönetimi ve doktor önerisiyle vitamin takviyeleri alınabilir. Ancak herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışılmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(04-10-2021, Saat: 00:40)Deliibal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim bundan iki yıl önce hsv2 pozitifdi şimdi yaptırdım negatif cıktı ama hala hsv2 çıkıyor

Kaç yıldır enfektesiniz? Ve ne kadar süre aralığında çıkıyor?

Ben sallama değil kurutulmuş yaprakları demleyerek içiyorum

(21-10-2021, Saat: 00:00)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben sallama değil kurutulmuş yaprakları demleyerek içiyorum

Ölçü olarak tavsiye verebilirmisin

Kimi zaman sade kimi zaman 1 sallama cayla beraber demleyip sonrasinda iciyorum. 1 kupadan fazla icmiyorum haftada max 3 kere iciyorum. Olcu kendimce belirledigim bir olcudur.

20211222-104723.jpg

Gormusken tekrar yazayim. Melisayi biraktim su anda standart dongume girdim 3 hafta ile 5 hafta arasi duzenli cikiyor sagolsun Smile melisa cayiyla yukarida yazdigim sureler boyunca cikmadi cok guzel gunlerdi 2 kere cikinca moralim bozuldu cayi biraktim. Bu ara tekrar baslayacagim yine cikmamaya baslarsa "yasasin melisa" derim Smile

(02-04-2022, Saat: 13:48)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gormusken tekrar yazayim. Melisayi biraktim su anda standart dongume girdim 3 hafta ile 5 hafta arasi duzenli cikiyor sagolsun Smile melisa cayiyla yukarida yazdigim sureler boyunca cikmadi cok guzel gunlerdi 2 kere cikinca moralim bozuldu cayi biraktim. Bu ara tekrar baslayacagim yine cikmamaya baslarsa "yasasin melisa" derim Smile

Sonuçlarınııı bekliyoruz merakla ?

Adaçayını da deneyin arkadaşlar ben hafta bir defa melisa, adaçayı karışımı yapıyorum 6 gün adaçayı içiyorum Aralık ayından beri hiç çıkmadı

selamlar, bayramda taitle gittim uyku düzeni yok sabahtan akşama kadar alkol aldım yedim içtim herhangi bir atak yok. gerçekten neye göre atağa geçtiğini anlamış değilim

benim yıllardır uyku düzenim bozuk alkolde az ama sık var sigara yok,stres hat safhada çok nadir atak yaşıyorum

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Valtrex 500 mg 42 Tablet Neden Bulunamıyor? Tedarik Sorunu ve Çözüm Önerileri Asabi1 20 4,914 03-12-2025, Saat: 00:25
Son Yorum: Lost4231
  Modoks Kullanımı Sonrası Mycoplasma Hominis Tedavisi Deneyimi Kızılejder 4 1,177 11-10-2025, Saat: 08:26
Son Yorum: Kızılejder
  Çörek Otu ile Atakları Durdurma Deneyimi - 3 Aydır Atak Yok! Makarsu 7 2,831 14-08-2025, Saat: 00:53
Son Yorum: bosbavul
  Jiletle Genital Temizlik Sonrası Atak: Öneriler Theodorebagwell 4 1,266 12-06-2025, Saat: 10:23
Son Yorum: Herpespiyangosu
  HSV1 ve HSV2 Taşıyanlar: Dudak Uçuğu Bulaşma Korkusu ve Deneyimler Bella1441 6 2,031 13-05-2025, Saat: 20:30
Son Yorum: Bella1441

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi