Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 Aydır Geçmeyen Genital Lezyon: Herpes mi, Başka Bir Şey mi?
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, eşinde 4 aydır iyileşmeyen genital lezyonlar olduğunu ve doktorların herpes tanısında fikir ayrılığına düştüğünü belirtiyor. Kullanıcı, kendisinin HSV-2 taşıyıcısı olduğunu ve eşinin lezyonlarının ilk atak olabileceğini ancak 4 ayın çok uzun olduğunu düşünüyor. Diğer kullanıcılar, herpesin en geç 15 günde iyileşmesi gerektiğini, geçmiyorsa HPV olabileceğini söylüyor. Behçet hastalığı da öneriliyor ancak göz ve ağız bulgularının gerektiği belirtiliyor. Bazı kullanıcılar, ilk atakta lezyonların 4 ay sürmesinin nadir olduğunu ancak bazı kişilerde sık tekrarlayan ataklar olabileceğini ifade ediyor. Kortizon kullanımının atak sıklığını artırdığı vurgulanıyor. Sonuç olarak, lezyonların herpes olmadığı yönünde görüş birliği oluşuyor ve lezyonlar kaybolduktan sonra tekrar çıkarsa test yapılması öneriliyor. Kullanıcı, lezyonların 3 gün içinde kendiliğinden kaybolduğunu belirterek tekrarlarsa test yaptırmayı düşündüğünü söylüyor.

Yaklaşık 4 senedir bende HSV 2 virüsünü taşıyorum. 3 yıllık evliyim ve 4 ay önce eşimin genital bölgesinde HSV 2'ye benzeyen lezyonlar olduğunu gördük. 3 ayrı doktora gittik; 2 doktor herpes, bir doktor da herpes değil dedi. 'Herpes olsa 4 aydır geçer' dedi ve hala geçmedi. Herpes olmama ihtimali var mı? İlk atak olduğu için biraz zor geçtiğini biliyorum ama 4 ay sürer mi acaba?

Ek Bilgiler:

Genital herpes tipik olarak ilk atakta 2-4 hafta içinde iyileşir. 4 ay boyunca hiç iyileşmeyen bir lezyon herpes için alışılmadık bir durumdur. Ayırıcı tanıda HPV (genital siğil), Behçet hastalığı, bakteriyel enfeksiyonlar veya travma düşünülebilir. HPV lezyonları genellikle siğil şeklinde olup iyileşmeden kalabilir. Behçet hastalığında genital ülserler tekrarlayıcıdır ancak genellikle ağız ülserleri ve göz tutulumu eşlik eder. Kesin tanı için lezyon aktifken PCR veya serolojik testler yapılmalıdır. Eşinizin durumunda farklı bir cildiye uzmanına görünmek ve gerekirse dermatopatoloji değerlendirmesi faydalı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(05-08-2021, Saat: 21:59)clicksss Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(04-08-2021, Saat: 13:20)Bilinmeyen43 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Siz test oldunuz mu

3 defa ama yurtdışında  
1. test hsv 2 pozitif igm ve igg
2.test hsv 2 negatif igm ve igg
3.tesr hsv2 negatif hsv 3 pozitif ?
Hsv 3 ne bilmiyorum sanırım zona ama bana kalırsa testlerde hata var.haftaya akdeniz üni.de tekrar test yaptırıcam

Hadi ya gerçekten çok ilginç. Peki kan testi miydi bunlar?

bende duymamıştım araştırdım
HSV 1 daha çok ağız, burun ve çevresinde izlenirken, HSV 2 genital bölgede yerleşmektedir. HSV 3 ise Zona denilen rahatsızlığa yol açan, sinirlerde yerleşen tipidir. Bu tip diğerlerinden farklı olarak içi su dolu keseler şeklinde değil, kızarıklık ve iğne batması şeklinde hissedilen diğerlerinden daha keskin ağrılar yapan bir tipidir. Kuşak şeklinde belirli bir alanı tutar ve öncelikle ağrılar başlar. Daha sonra ağrı duyulan alanlarda nokta nokta kızarıklıklar başlayarak sınırlı ve belirli bir alanı kaplayan döküntü oluşur. Virüsün tuttuğu bölgeye uyan cilt bölgesinde yerleşir. Bir süre devam ettikten sonra öncelikle ağrılar, ardından döküntü iz bırakmadan iyileşir.
bu bilgiye ulaştım

İnsan Herpes virüsleri - alt türleri

Herpes Simpleks I (HSVI) -
herpes labialis (soğuk yaralar)
herpes keratit (göz enfeksiyonları)
HSVII - herpes genitalis (genital herpes)
Varicella Zoster virüsü (VZV)
Su çiçeği (birincil enfeksiyon)
Zona (nüks, özellikle yaşlı)
Sitomegalovirüs (CMV) - retinit
Epstein-Barr Virüsü (EBV) - mononükleoz
--
gözde uçuk yapan apayrı bir herpes virüsü varmış

(06-08-2021, Saat: 00:21)Bilinmeyen43 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-08-2021, Saat: 21:59)clicksss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3 defa ama yurtdışında  
1. test hsv 2 pozitif igm ve igg
2.test hsv 2 negatif igm ve igg
3.tesr hsv2 negatif hsv 3 pozitif ?
Hsv 3 ne bilmiyorum sanırım zona ama bana kalırsa testlerde hata var.haftaya akdeniz üni.de tekrar test yaptırıcam

Hadi ya gerçekten çok ilginç. Peki kan testi miydi bunlar?

Evet hepsi kan testiydi.sürüntü testinde belli oluyor mu bilmiyorum ama ona da bakılmıştı.onda da bişey çıkmamıştı.tabi sürüntüden bakılabiliyo olsa bile hsv için mi baktılar onu bilmiyorum

(10-08-2021, Saat: 13:10)clicksss Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-08-2021, Saat: 00:21)Bilinmeyen43 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hadi ya gerçekten çok ilginç. Peki kan testi miydi bunlar?

Evet hepsi kan testiydi.sürüntü testinde belli oluyor mu bilmiyorum ama ona da bakılmıştı.onda da bişey çıkmamıştı.tabi sürüntüden bakılabiliyo olsa bile hsv için mi baktılar onu bilmiyorum
Testlerin hata verdiğini ilk defa sizden duydum ?

(13-07-2021, Saat: 13:24)asabi35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaklaşık 4 senedir bende hsv 2 virüsünü taşıyorum 3 yıllık evliyim ve 4 ay önce eşimin genital bölgesinde hsv 2 ye benzeyen lezyonlar olduğunu gördük ve 3 ayrı doktora gittik 2 doktor herpes bir doktor da herpes değil herpes olsa 4 aydır geçer dedi ve hala geçmedi herpes olmama ihtimali varmı ilk atak olduğu için biraz zor geçtiğini biliyorum ama 4 ay sürer mi acaba

yanlış anlaşılmasın ama dr un hiv testi yaptırdımı? hiv + olanlarda hsv enfeksiyonu uzun süre geçmiyormuş 
 (HIV infeksiyonu olanlarda genital herpes lezyonları daha ciddi ve daha uzun sürelidir. • Daha uzun süreli ve yüksek doz tedavi önerilmektedir.)

-
https://www.klimik.org.tr/wp-content/upl...%C5%9F.pdf

(11-08-2021, Saat: 09:25)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-07-2021, Saat: 13:24)asabi35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaklaşık 4 senedir bende hsv 2 virüsünü taşıyorum 3 yıllık evliyim ve 4 ay önce eşimin genital bölgesinde hsv 2 ye benzeyen lezyonlar olduğunu gördük ve 3 ayrı doktora gittik 2 doktor herpes bir doktor da herpes değil herpes olsa 4 aydır geçer dedi ve hala geçmedi herpes olmama ihtimali varmı ilk atak olduğu için biraz zor geçtiğini biliyorum ama 4 ay sürer mi acaba

yanlış anlaşılmasın ama dr un hiv testi yaptırdımı? hiv + olanlarda hsv enfeksiyonu uzun süre geçmiyormuş 
 (HIV infeksiyonu olanlarda genital herpes lezyonları daha ciddi ve daha uzun sürelidir. • Daha uzun süreli ve yüksek doz tedavi önerilmektedir.)

-
https://www.klimik.org.tr/wp-content/upl...%C5%9F.pdf

Hiv yok

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes İçin Kamuoyu Oluşturma Çağrısı marulkafa 17 3,494 31-03-2026, Saat: 21:02
Son Yorum: Nedenolmasın
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,923 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Çörek Otu ile Atakları Durdurma Deneyimi - 3 Aydır Atak Yok! Makarsu 7 2,814 14-08-2025, Saat: 00:53
Son Yorum: bosbavul
  Genital Herpes İlk Tecrübe ve Doktor Önerisi Klmnpz 2 1,116 22-06-2025, Saat: 22:11
Son Yorum: Hakkı123
  Jiletle Genital Temizlik Sonrası Atak: Öneriler Theodorebagwell 4 1,258 12-06-2025, Saat: 10:23
Son Yorum: Herpespiyangosu

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi