Arkadaşlar, bu hastalığa yakalanalı kısa süre olmasına rağmen derin araştırmalarım sonucu en ümit verici habere ulaştım ve bunu sizinle paylaşmak istedim. :) (LÜTFEN HERKES ELİNDEN GELDİĞİNCE AŞI İÇİN YAPILAN BAĞIŞ KAMPANYASINA KATILSIN.) Amerika’da bulunan Pensilvanya Üniversitesi’nden bir ekip, BioNTech ile birlikte yürüttüğü genital herpes için çok önemli bir araştırmanın son aşamasına geldi ve 2021’in başında aşının insanlar üzerinde deneneceğini duyurdu. Bu sürecin hızlanması için kendi resmi sayfalarında bağış kampanyası başlattılar ve şu ana kadar hedeflenen miktarın yarısından fazlasını topladılar. :) Yabancı haber sayfasından aldığım yazıyı ve üniversitenin bağış linkini Google Translate’den çevirip sizinle paylaşıyorum… Lütfen herkes elinden geldiğince katkıda bulunsun.
Diğer Aşı Çalışmaları
Şu anda genital herpes (HSV-2) için FDA onaylı bir aşı bulunmamaktadır. Ancak dünya genelinde birçok aday aşı farklı aşamalarda test edilmektedir. Bunlar arasında Protein Sciences'ın gE2/gD2 alt ünite aşısı, X-Vax'in ölü virüs aşısı ve gen tedavisi üzerine çalışan Dr. Jerome'un çalışmaları yer almaktadır. mRNA teknolojisi, COVID-19 aşılarıyla başarısını kanıtlamış ve herpes için de umut vadetmektedir.Zaman Çizelgesi
Konu altında tartışıldığı gibi, bu aşının piyasaya çıkması için en iyimser tahmin 2025 yılıdır. Faz 1, 2 ve 3 denemeleri yıllar alabilir. Ancak bağış kampanyaları ve topluluk desteği süreci hızlandırabilir. Reddit'teki "Herpes Cure Research" subreddit’i güncel gelişmeleri takip etmek için iyi bir kaynaktır.Önemli Uyarı
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.