Yorumları: 12
Konuları: 2
Rep Puanı:
0
Arkadaşlar ben yabancı forumlarda moderna aşısının denemelerine katılan iki üç insanı okudum bunların ya atakları azalmış ya da tamamen kesilmiş. Bu bana ümit veriyor . Ama anlamadığım şu bu aşılar bulaşı da önleyecek mi?
Yorumları: 45
Konuları: 3
Rep Puanı:
0
Moderna’nın herpes simpleks virüsü (HSV) için geliştirdiği mRNA-1608 adlı aşı adayı, özellikle HSV-2 kaynaklı genital herpesin tedavisine odaklanıyor. İşte mevcut bilgiler:
• Klinik Çalışma Durumu: mRNA-1608, şu anda Faz 1/2 klinik deneme aşamasında (NCT06033261). Bu çalışma, 18-55 yaş arası, tekrarlayan genital herpes öyküsü olan 300 yetişkinde güvenlilik ve bağışıklık yanıtı değerlendirmek için yürütülüyor. Katılımcılar, üç farklı doz seviyesinde mRNA-1608 veya kontrol (BEXSERO)
almak üzere rastgele dağıtıldı. Çalışma, 6 Eylül 2023’te başladı ve tahmini birincil tamamlanma tarihi 11 Nisan 2025, tam tamamlanma tarihi ise 4 Haziran 2025.
• Aşının Amacı: mRNA-1608, genital herpes lezyonlarının sıklığını ve şiddetini azaltmayı hedefleyen bir tedavi aşısı. HSV-2’ye karşı güçlü bir antikor yanıtı ve hücre aracılı bağışıklık oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca, HSV-1’e karşı çapraz koruma potansiyeli de değerlendiriliyor.
• Teknoloji: Moderna, COVID-19 aşılarında başarılı olan mRNA teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, hızlı geliştirme ve yüksek etkinlik avantajları sunuyor. Aşı, HSV-2’nin bağışıklık sistemini baskılama mekanizmalarına karşı koyarak virüsün yayılmasını önlemeyi hedefliyor.
İlerleme ve Beklentiler: Mayıs 2024 itibarıyla Faz 1/2 çalışması tam olarak doldu. Moderna, bu aşının küresel herpes yükünü azaltmada lider bir rol oynayabileceğini belirtiyor. Ancak, henüz onaylanmış bir herpes aşısı bulunmuyor ve sonuçların 2025 ortalarında beklenmesi gerekiyor.
Yorumları: 14
Konuları: 0
Rep Puanı:
0
Merak ettiğim birşey var dünya üzerinde herhangibir virüsü vucuttan silebilen bir aşı varmı bilgisi olan varmı?
(Hpv vb. Hariç hpv zaten yıllar içinde kendi atıyor vucut)