Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moderna
Arkadaşlar ben yabancı forumlarda moderna aşısının denemelerine katılan iki üç insanı okudum bunların ya atakları azalmış ya da tamamen kesilmiş. Bu bana ümit veriyor . Ama anlamadığım şu bu aşılar bulaşı da önleyecek mi?

(22-07-2025, Saat: 19:17)bosbavul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar ben yabancı forumlarda moderna aşısının denemelerine katılan iki üç insanı okudum bunların ya atakları azalmış ya da tamamen kesilmiş. Bu bana ümit veriyor . Ama anlamadığım şu bu aşılar bulaşı da önleyecek mi?

Ozaman aşının bi faydası yok tamamen psikolojik benim görüşüm bu

Moderna’nın herpes simpleks virüsü (HSV) için geliştirdiği mRNA-1608 adlı aşı adayı, özellikle HSV-2 kaynaklı genital herpesin tedavisine odaklanıyor. İşte mevcut bilgiler:
•  Klinik Çalışma Durumu: mRNA-1608, şu anda Faz 1/2 klinik deneme aşamasında (NCT06033261). Bu çalışma, 18-55 yaş arası, tekrarlayan genital herpes öyküsü olan 300 yetişkinde güvenlilik ve bağışıklık yanıtı değerlendirmek için yürütülüyor. Katılımcılar, üç farklı doz seviyesinde mRNA-1608 veya kontrol (BEXSERO)
almak üzere rastgele dağıtıldı. Çalışma, 6 Eylül 2023’te başladı ve tahmini birincil tamamlanma tarihi 11 Nisan 2025, tam tamamlanma tarihi ise 4 Haziran 2025.

•  Aşının Amacı: mRNA-1608, genital herpes lezyonlarının sıklığını ve şiddetini azaltmayı hedefleyen bir tedavi aşısı. HSV-2’ye karşı güçlü bir antikor yanıtı ve hücre aracılı bağışıklık oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca, HSV-1’e karşı çapraz koruma potansiyeli de değerlendiriliyor.
•  Teknoloji: Moderna, COVID-19 aşılarında başarılı olan mRNA teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, hızlı geliştirme ve yüksek etkinlik avantajları sunuyor. Aşı, HSV-2’nin bağışıklık sistemini baskılama mekanizmalarına karşı koyarak virüsün yayılmasını önlemeyi hedefliyor.

İlerleme ve Beklentiler: Mayıs 2024 itibarıyla Faz 1/2 çalışması tam olarak doldu. Moderna, bu aşının küresel herpes yükünü azaltmada lider bir rol oynayabileceğini belirtiyor. Ancak, henüz onaylanmış bir herpes aşısı bulunmuyor ve sonuçların 2025 ortalarında beklenmesi gerekiyor.

(24-07-2025, Saat: 18:35)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ozaman aşının bi faydası yok tamamen psikolojik benim görüşüm bu

Kesinlikle psikolojik

Merak ettiğim birşey var dünya üzerinde herhangibir virüsü vucuttan silebilen bir aşı varmı bilgisi olan varmı?
(Hpv vb. Hariç hpv zaten yıllar içinde kendi atıyor vucut)

(09-08-2025, Saat: 22:22)Hayırlısı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merak ettiğim birşey var dünya üzerinde herhangibir virüsü vucuttan silebilen bir aşı varmı bilgisi olan varmı?

Kimse bunu beklemiyorki zaten pasifize edecek semptomlarını azaltacak veya yok edecek bir tedavi sadece zona gibi

(09-08-2025, Saat: 22:22)Hayırlısı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merak ettiğim birşey var dünya üzerinde herhangibir virüsü vucuttan silebilen bir aşı varmı bilgisi olan varmı?

2030 yılına kadar kendimize iyi bakmalıyız bu tarihte oyunun degisecegini umuyorum

(09-08-2025, Saat: 23:15)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kimse bunu beklemiyorki zaten pasifize edecek semptomlarını azaltacak veya yok edecek bir tedavi sadece zona gibi

İlk heyecanlı  beklentimiz priteliviz 7,8 ay sonra çıkması muhtemel tamamen tedavi etmese bile bulaş ve dökülmeyi büyük ölçüde azaltscaktir

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi