Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV-2 Sonrası Bacak Ağrısı ve Kaşıntı: Herpes mi Başka Bir Şey mi?

Arkadaşlar merhaba, 3 yıl önce ağız içerisinde yaralar çıkmaya başlayınca öğrendim HSV-2 olduğunu, çok ağır ve ağrılı bir süreç yaşadım. 1 yıl kadar hiç atak yaşamadım fakat son 6 aydır geçmek bilmeyen anüs kaşıntısı ve sağ bacağım diz kapağı bölgesinde aşırı ağrı yaşıyorum, aynı zamanda koyu renkli akıntı sorunum da başladı. Bunlar herpesden kaynaklı mı yoksa başka bir hastalık olabilir mi? Çok tedirginim. Bu şekilde şikayetleri olanlar var mı? Yardımcı olun lütfen, hiç bilgim yok.

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü (HSV) ve Belirtileri

HSV-2 genellikle genital bölgede yaralara yol açar, ancak virüs sinir hücrelerinde latent olarak kalır ve stres, bağışıklık düşüklüğü gibi durumlarda tekrar aktifleşebilir. Ataklar sırasında kaşıntı, yanma, ağrı ve akıntı görülebilir. Ancak bacak ağrısı, özellikle tek taraflı ve diz çevresinde ise, siyatik sinir sıkışması, bel fıtığı veya eklem sorunları gibi başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Anüs kaşıntısı ise hemoroid, mantar enfeksiyonu veya HSV reaktivasyonu ile ilişkili olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Anal kaşıntı yapmaz.
Anal kanama da yapmaz.
Diz kapağı ağrısı da yapmaz.
Akıntı da yapmaz ama flora bozulmuş belli ki. Vajinal ve oral probiotik kullanın. Vajinit tedavisini alin. Gynomax veya mixovul kullanabilirsin.

Herpes sinirleri ilgilendiren bir hastalık sakral gangliyonlari tutarsa karıncalanma gibi semptomlar yapabilir.ama anal kaşıntınin baska bir cok sebebi olabiliyor.enfeksiyon hastalıkları bölümüne danışın.

(05-04-2021, Saat: 14:54)herpes38 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba 3yıl önce ağız içerisinde yaralar çıkmaya başlayınca öğrendim hsv2 olduğunu çok ağır ve ağrılı bi süreç yaşadım. 1 yıl kadar hiç atak yaşamadım fakat son 6aydır geçmek bilmeyen anüs kaşıntısı ve sağ bacağım dizkapağı bölgesinde aşırı ağrı yaşıyorum aynı zamanda koyu renkli akıntı sorunum da başladı bunlar herpes den kaynaklı mı yoksa başka bi hastalık olabilir mi çok tedirginim bu şekillde şikayetleri olanlar var mı yardımcı olum lütfen hiç bilgim yok

Bende de ilk 3-4 atakta ozellikle ilk 3 atakta anuste cok kaşıntı yanma oldu. Bacaklarda da sag bacagimin diz kapağı ile kalça arasındaki arka kismi yandı. Sonraki ataklar cok hafif geçiyor. Ufak bi agri çıkacak bölgede. Birde hafif batma. Sonra lezyon cikiyor. 3-4 gune geçiyor.

(05-04-2021, Saat: 18:01)Forex1453 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Anal kaşıntı yapmaz.
Anal kanama da yapmaz.
Diz kapağı ağrısı da yapmaz.
Akıntı da yapmaz ama flora bozulmuş belli ki. Vajinal ve oral probiotik kullanın. Vajinit tedavisini alin. Gynomax veya mixovul kullanabilirsin.

Herpes sinirleri ilgilendiren bir hastalık sakral gangliyonlari tutarsa karıncalanma gibi semptomlar yapabilir.ama anal kaşıntınin baska bir cok sebebi olabiliyor.enfeksiyon hastalıkları bölümüne danışın.

Sakral gagliyonlardan başka bi yeri tutma olasılığı varmı ?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Modoks Kullanımı Sonrası Mycoplasma Hominis Tedavisi Deneyimi Kızılejder 4 1,177 11-10-2025, Saat: 08:26
Son Yorum: Kızılejder
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,937 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Jiletle Genital Temizlik Sonrası Atak: Öneriler Theodorebagwell 4 1,266 12-06-2025, Saat: 10:23
Son Yorum: Herpespiyangosu
  Cinsel İlişki Sonrası Tanı Konulamayan Belirtiler: Molluskum mu Herpes mi? Joseph 12 5,027 25-12-2024, Saat: 23:37
Son Yorum: mutsuzpanda
  Corona Sonrası HSV2 Atakları: Bacaklara Yayılma ve Çözüm Önerileri kypaloti 49 29,512 16-07-2022, Saat: 16:30
Son Yorum: space

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi