Arkadaşlar merhaba, 3 yıl önce ağız içerisinde yaralar çıkmaya başlayınca öğrendim HSV-2 olduğunu, çok ağır ve ağrılı bir süreç yaşadım. 1 yıl kadar hiç atak yaşamadım fakat son 6 aydır geçmek bilmeyen anüs kaşıntısı ve sağ bacağım diz kapağı bölgesinde aşırı ağrı yaşıyorum, aynı zamanda koyu renkli akıntı sorunum da başladı. Bunlar herpesden kaynaklı mı yoksa başka bir hastalık olabilir mi? Çok tedirginim. Bu şekilde şikayetleri olanlar var mı? Yardımcı olun lütfen, hiç bilgim yok.
Herpes Simpleks Virüsü (HSV) ve Belirtileri
HSV-2 genellikle genital bölgede yaralara yol açar, ancak virüs sinir hücrelerinde latent olarak kalır ve stres, bağışıklık düşüklüğü gibi durumlarda tekrar aktifleşebilir. Ataklar sırasında kaşıntı, yanma, ağrı ve akıntı görülebilir. Ancak bacak ağrısı, özellikle tek taraflı ve diz çevresinde ise, siyatik sinir sıkışması, bel fıtığı veya eklem sorunları gibi başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Anüs kaşıntısı ise hemoroid, mantar enfeksiyonu veya HSV reaktivasyonu ile ilişkili olabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.