Merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 senedir Çin'de yaşıyorum ve bu senenin başında HPV başlangıcı oldu ve tabii ki ben bunun farkında değildim ve önemsiz görüyordum. Daha sonra korona da patlak verince uzun süre kontrol ettiremedim ve 8. ayda HPV teşhisi koydu gözle doktor ve 'kendine iyi bak geçer' dedi doktor; kendisi önermese de ben bünyemi güçlendirmek için AHCC kullanmaya başladım günde 3 gram ve 5 aydır hiç aksatmadan bu zamana kadar kullanmaya devam ettim ve 6 ay boyunca hiç cinsel ilişkiye girmedim. Bu arada tüm kış boyunca hiç hasta olmadım ve gerçekten bünyemi çok iyi kuvvetlendirdim; gerek AHCC olsun gerekse elma sirkesi, limon vb. detox kürleriyle bünyemi güçlü tuttum. Yakın zamanda yaklaşık 1.5-2 ay önce HSV benzeri bir şeyler olmaya başladı, penisin başlangıç kısmı yakınlarında sivilce benzeri bir şey. [ek_bilgiler]
HPV ve HSV Nedir?
HPV (İnsan Papilloma Virüsü) ve HSV (Herpes Simpleks Virüsü) cinsel yolla bulaşan farklı virüslerdir. HPV genellikle siğillere yol açarken, HSV uçuk benzeri yaralara neden olur. Her iki virüs de cilt temasıyla bulaşır ve bağışıklık sistemi zayıf olduğunda belirtiler ortaya çıkabilir.Belirtiler ve Tanı
HPV çoğu zaman belirti vermez ve vücut tarafından temizlenir. Ancak bazı tipleri genital siğillere veya kansere neden olabilir. HSV ise genellikle ağrılı kabarcıklar ve yanma hissi ile kendini gösterir. Tanı için doktor muayenesi ve gerekirse test yapılması önemlidir.Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek
Bağışıklık sistemi her iki virüsle mücadelede kritik rol oynar. Dengeli beslenme, düzenli uyku, stresten uzak durma ve takviyeler (AHCC gibi) bağışıklığı destekleyebilir. Ancak bu takviyelerin etkinliği kişiden kişiye değişir ve mutlaka doktora danışılmalıdır.Korunma Yöntemleri
Cinsel ilişkide kondom kullanımı HPV ve HSV bulaşma riskini azaltır, ancak tamamen önlemez. Aşılar HPV'nin bazı tiplerine karşı koruma sağlar. HSV için henüz etkili bir aşı yoktur.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.