Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çin'de HPV ve HSV: Belirtiler ve Tedavi Süreci
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Çin'de yaşarken HPV ve ardından HSV benzeri belirtiler yaşadığını anlatıyor. AHCC ve detox kürleriyle bağışıklığını güçlendirdiğini belirtiyor. Diğer kullanıcılar, HPV ve HSV'nin farklı virüsler olduğunu vurguluyor. Bir kullanıcı, HSV'nin bulaşma süresinin 2 gün ile 4 ay arasında değişebileceğini söylüyor. Başka bir kullanıcı, her iki virüsü birden kapmış olabileceğini ifade ediyor. Kimi kullanıcılar, sivilce benzeri lezyonların HSV olabileceğini ancak kesin teşhis için doktora gidilmesi gerektiğini belirtiyor. Genel olarak, katılımcılar kendi deneyimlerini paylaşmış ve profesyonel tıbbi yardım almanın önemini vurgulamıştır. Nihai bir çözüme ulaşılmamış, ancak bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve doktora danışmanın önemi öne çıkmıştır.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 senedir Çin'de yaşıyorum ve bu senenin başında HPV başlangıcı oldu ve tabii ki ben bunun farkında değildim ve önemsiz görüyordum. Daha sonra korona da patlak verince uzun süre kontrol ettiremedim ve 8. ayda HPV teşhisi koydu gözle doktor ve 'kendine iyi bak geçer' dedi doktor; kendisi önermese de ben bünyemi güçlendirmek için AHCC kullanmaya başladım günde 3 gram ve 5 aydır hiç aksatmadan bu zamana kadar kullanmaya devam ettim ve 6 ay boyunca hiç cinsel ilişkiye girmedim. Bu arada tüm kış boyunca hiç hasta olmadım ve gerçekten bünyemi çok iyi kuvvetlendirdim; gerek AHCC olsun gerekse elma sirkesi, limon vb. detox kürleriyle bünyemi güçlü tuttum. Yakın zamanda yaklaşık 1.5-2 ay önce HSV benzeri bir şeyler olmaya başladı, penisin başlangıç kısmı yakınlarında sivilce benzeri bir şey. [ek_bilgiler]

HPV ve HSV Nedir?

HPV (İnsan Papilloma Virüsü) ve HSV (Herpes Simpleks Virüsü) cinsel yolla bulaşan farklı virüslerdir. HPV genellikle siğillere yol açarken, HSV uçuk benzeri yaralara neden olur. Her iki virüs de cilt temasıyla bulaşır ve bağışıklık sistemi zayıf olduğunda belirtiler ortaya çıkabilir.

Belirtiler ve Tanı

HPV çoğu zaman belirti vermez ve vücut tarafından temizlenir. Ancak bazı tipleri genital siğillere veya kansere neden olabilir. HSV ise genellikle ağrılı kabarcıklar ve yanma hissi ile kendini gösterir. Tanı için doktor muayenesi ve gerekirse test yapılması önemlidir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek

Bağışıklık sistemi her iki virüsle mücadelede kritik rol oynar. Dengeli beslenme, düzenli uyku, stresten uzak durma ve takviyeler (AHCC gibi) bağışıklığı destekleyebilir. Ancak bu takviyelerin etkinliği kişiden kişiye değişir ve mutlaka doktora danışılmalıdır.

Korunma Yöntemleri

Cinsel ilişkide kondom kullanımı HPV ve HSV bulaşma riskini azaltır, ancak tamamen önlemez. Aşılar HPV'nin bazı tiplerine karşı koruma sağlar. HSV için henüz etkili bir aşı yoktur.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Hpv hsv ye dönmez. Bunlar ayrı şeyler. Bir de en en net bilgi için bir hekime başvurun. Biz burada ne söylesek rastgele bir yorum olur

(28-12-2020, Saat: 08:36)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hpv hsv ye dönmez. Bunlar ayrı şeyler. Bir de en en net bilgi için bir hekime başvurun. Biz burada ne söylesek rastgele bir yorum olur

Peki sizde yakın bir ilişkiden sonramı semptomlar başladı yoksa uzun bir süre sonramı ?

İlişkiden 2 ay sonra oldu. Zaten bulaştıktan sonra hemen ertesi gün çıkmıyor. Zaman alıyor yani

(28-12-2020, Saat: 13:39)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlişkiden 2 ay sonra oldu. Zaten bulaştıktan sonra hemen ertesi gün çıkmıyor. Zaman alıyor yani

Bende 1 hafta sürmemişti

Bende de 8. Gün falan

Yaklasik 4 ay sinra cikti. Tek sivilce gibi de cikabilir kizariklik gibi. Bende genelde ilk ataktan sonrakileri tarif ettigin sekilde cikti. Bilmesem sivilce derim. Ama ici dolu beyazimsi sivilce. Dr kil koku diyor fotolara bakinca ama ven kil.koku olmadigini biliyorum.

Bende hsv olmasın diye dua ediyorum, ama 5 doktora sordum belki, hikayen hsv ile çok uyuyor diyorlar, ama 6-7 ay hiç cinsel birlikteliğim olmadı hpv'den dolayıda kendime çok iyi bakıyordumda 6 aydır 1 kere hasta olmadım, ama bir anda patlak verdi ve ilk günün dışında ne yanma ne acı çok nadir 2 3 saatte bir 1 saniyelik kadar 1 his oluyor belki onun dışında hiçbir yanma acı yok o balonda kalmadı sadece kızarıklık kaldı, insan bir hastalık ve tedavisi olduğunda daha olumlu bakıyor olaylara ama bir ömür sürekli çıkacak olması psikolojikman baskı oluşturuyor, şuan hiçbir belirti veya uçuk olmasa bile ya başlamasından önceki 1 haftadaysam ve eşime geçirirsem tereddütü insanı çıkmaza itiyor. İnşallah bir yolunu bulurlarda herkes iyileşir.

(29-12-2020, Saat: 04:59)sercanchina Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende hsv olmasın diye dua ediyorum, ama 5 doktora sordum belki, hikayen hsv ile çok uyuyor diyorlar, ama 6-7 ay hiç cinsel birlikteliğim olmadı hpv'den dolayıda kendime çok iyi bakıyordumda 6 aydır 1 kere hasta olmadım, ama bir anda patlak verdi ve ilk günün dışında ne yanma ne acı çok nadir 2 3 saatte bir 1 saniyelik kadar 1 his oluyor belki onun dışında hiçbir yanma acı yok o balonda kalmadı sadece kızarıklık kaldı, insan bir hastalık ve tedavisi olduğunda daha olumlu bakıyor olaylara ama bir ömür sürekli çıkacak olması psikolojikman baskı oluşturuyor, şuan hiçbir belirti veya uçuk olmasa bile ya başlamasından önceki 1 haftadaysam ve eşime geçirirsem tereddütü insanı çıkmaza itiyor. İnşallah bir yolunu bulurlarda herkes iyileşir.
Kardeşim sen HPV ve HSV yi beraber kapmışsın. HSV - 2 oral yolla da geçer HPV kaptığına göre korunmasız ilişkin olmuş HSV türlerine göre tepki süresi var . HSV -2 nin 13,6 ,22 , 38 gibi DNA dizilimine göre türleri var . Ben 2018 yazında afrikalı bi kadından kaptım 2. Günde hemen sivilce çıktı . Bazı türlerinde daha uzun süre alıyo bir de herkrsin bağışıklığı farklı . Istanbul da anadolu yakasında HSV-2 nin bahsettiğim DNA kodunu tespit edebilen bi lab. varmış ben orda test yaptırıcam . Genelde jiletle genital bölge temizliği ypınca çok azıyo bende . Çikolata ve alkol de azdırıyo .

(21-01-2021, Saat: 22:32)talihimyokbahtımkara Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-12-2020, Saat: 04:59)sercanchina Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende hsv olmasın diye dua ediyorum, ama 5 doktora sordum belki, hikayen hsv ile çok uyuyor diyorlar, ama 6-7 ay hiç cinsel birlikteliğim olmadı hpv'den dolayıda kendime çok iyi bakıyordumda 6 aydır 1 kere hasta olmadım, ama bir anda patlak verdi ve ilk günün dışında ne yanma ne acı çok nadir 2 3 saatte bir 1 saniyelik kadar 1 his oluyor belki onun dışında hiçbir yanma acı yok o balonda kalmadı sadece kızarıklık kaldı, insan bir hastalık ve tedavisi olduğunda daha olumlu bakıyor olaylara ama bir ömür sürekli çıkacak olması psikolojikman baskı oluşturuyor, şuan hiçbir belirti veya uçuk olmasa bile ya başlamasından önceki 1 haftadaysam ve eşime geçirirsem tereddütü insanı çıkmaza itiyor. İnşallah bir yolunu bulurlarda herkes iyileşir.
Kardeşim sen HPV ve HSV yi beraber kapmışsın. HSV - 2 oral yolla da geçer HPV kaptığına göre korunmasız ilişkin olmuş HSV türlerine göre tepki süresi var . HSV -2 nin 13,6 ,22 , 38 gibi DNA dizilimine göre türleri var . Ben 2018 yazında afrikalı bi kadından kaptım 2. Günde hemen sivilce çıktı . Bazı türlerinde daha uzun süre alıyo bir de herkrsin bağışıklığı farklı . Istanbul da anadolu yakasında HSV-2 nin bahsettiğim DNA kodunu tespit edebilen bi lab. varmış ben orda test yaptırıcam . Genelde jiletle genital bölge temizliği ypınca çok azıyo bende . Çikolata ve alkol de azdırıyo .
Valla bende en son ataktan sonra ucuk kuruyup kabuk bağlayıp geçtikten sonra jiletle temizlik yaptım hemen ardına cikar mi diye ama henüz çıkmadı.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler altuns 0 832 09-09-2025, Saat: 21:08
Son Yorum: altuns
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,778 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 3,927 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 11,997 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06
  Sünnet Derisinde Herpes Benzeri Lezyonlar: Belirtiler ve Tedavi Deneyimi Kromium 1 2,090 14-10-2022, Saat: 14:30
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi