Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Yıldır Geçmeyen Genital Yanma Ağrısı: Sebebi HSV Olabilir mi?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 1 yıldır geçmeyen genital yanma ve ağrı şikayeti olduğunu, doktorların teşhis koyamadığını ve lezyon görülmediğini belirterek HSV olabileceğini sorgulamıştır. İlk cevaplarda test yaptırıp yaptırmadığı sorulmuş, kullanıcı multiplex PCR tarama testi yaptırdığını ancak sürüntüyü kendisi aldığı için sonuca güvenemediğini, testte sadece HPV çıktığını ifade etmiştir. Başka bir kullanıcı, sürüntü testinin kan testine göre daha güvenilir olduğunu ve doğru alındıysa sonucun geçerli olduğunu söylemiş, yanlış pozitiflerle ilgili bir makale bağlantısı paylaşmıştır. Bir diğer kullanıcı, kendisinin de benzer semptomlar yaşadığını ve bağışıklığı düşükken HSV kaynaklı ağrılar çektiğini, beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtmiş ancak gümüş suyu gibi önerilere karşı uyarmıştır. Tartışma, teşhis ve test güvenilirliği üzerine yoğunlaşmış olup, net bir çözüme ulaşılamamıştır. Kullanıcılara, şikayetler devam ederse uzman bir doktordan kapsamlı test ve değerlendirme almaları önerilmiştir.

Doktorlar henüz teşhis koyamadı, herhangi bir lezyon da görmedim ama 1 yıldır geçmiyor... Hayatıma devam edemiyorum, işimden oldum, her günüm kabus. HSV olabilir miyim acaba?

Ek Bilgiler:

Genital HSV (Herpes Simpleks Virüsü) Hakkında

Genital herpes, HSV tip 1 veya 2'nin neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Belirtileri arasında yanma, kaşıntı, ağrılı kabarcıklar veya ülserler bulunur. Ancak bazı kişilerde atipik belirtiler (sadece yanma, ağrı) görülebilir ve lezyon olmayabilir.

Test Yöntemleri

HSV tanısında en güvenilir yöntem aktif lezyon varsa sürüntü örneğiyle yapılan PCR testidir. Kan testleri (antikor) daha az güvenilirdir ve enfeksiyonun varlığını gösterse de aktif enfeksiyonu ayırt etmez. Kendi kendine sürüntü almak, doğru yapıldığında güvenilir kabul edilir.

Uzun Süreli Belirtiler

HSV enfeksiyonu bağışıklık sistemi baskılandığında daha uzun süreli semptomlara yol açabilir. Stres, yorgunluk, beslenme gibi faktörler bağışıklığı etkileyebilir. Ayrıca, diğer enfeksiyonlar (HPV, mantar) da benzer belirtiler verebilir.

Öneriler

Tekrarlayan veya geçmeyen genital şikayetlerde, bir jinekolog veya üroloğa başvurarak kapsamlı testler (multiplex PCR, idrar, kan) yaptırmak önemlidir. Psikolojik faktörler de semptomları artırabilir, ancak organik nedenler dışlanmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(15-11-2020, Saat: 12:40)Luci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doktorlar henüz teşhis koyamadı herhangi bir lezyon da görmedim ama 1 yıldır geçmiyor ... hayatıma devam edemiyorum işimden oldum hergunum kabus .. hsv olabilir miyim acaba. ?
Test yaptırmadınız mı?

Multiplex pcr tarama testi yaptırdım ama sadece hpv çıkmıştı geçti .... çok inanamadım ama bilişim laboratuvarına çünkü sürüntüyü kendim aldım ?‍♀️

(15-11-2020, Saat: 17:22)Cursed Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-11-2020, Saat: 12:40)Luci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doktorlar henüz teşhis koyamadı herhangi bir lezyon da görmedim ama 1 yıldır geçmiyor ... hayatıma devam edemiyorum işimden oldum hergunum kabus .. hsv olabilir miyim acaba. ?
Test yaptırmadınız mı?

Multiplex pcr tarama yaptırmıştım ama sürüntüyü ben almıştım diye emin olamadım hiç bilişim labaruvarında ,hsv çıkmamıştı

(15-11-2020, Saat: 17:52)Luci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Multiplex pcr tarama testi yaptırdım ama sadece hpv çıkmıştı geçti .... çok inanamadım ama bilişim laboratuvarına çünkü sürüntüyü kendim aldım ?‍♀️

(15-11-2020, Saat: 17:22)Cursed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Test yaptırmadınız mı?

Multiplex pcr tarama yaptırmıştım ama sürüntüyü ben almıştım diye emin olamadım hiç bilişim labaruvarında ,hsv çıkmamıştı

O zaman siz de hsv yok çünkü sürüntü testi kan testlerine göre daha güvenilir. Sürüntü almak çok zor birşey değil bence doğru şekilde almışsınızdır. 

Eklediğim link'e göz atın https://www.statnews.com/2017/01/26/flaw...nt-page-5/

Özetle yanlış positif teşhis konulan bir bayanın hikayesi. 6 ay boyunca yanma ağrı vs. hissetmiş ve sonunda yanlış teşhis konulduğu ortaya çıkmış. Yani psikolojik olarak bunlar hissedilebilir ve ben sizde de aynı durumun olduğunu düşünüyorum.

(15-11-2020, Saat: 18:33)Cursed Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-11-2020, Saat: 17:52)Luci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Multiplex pcr tarama testi yaptırdım ama sadece hpv çıkmıştı geçti .... çok inanamadım ama bilişim laboratuvarına çünkü sürüntüyü kendim aldım ?‍♀️

O zaman siz de hsv yok çünkü sürüntü testi kan testlerine göre daha güvenilir. Sürüntü almak çok zor birşey değil bence doğru şekilde almışsınızdır. 

Eklediğim link'e göz atın https://www.statnews.com/2017/01/26/flaw...nt-page-5/

Özetle yanlış positif teşhis konulan bir bayanın hikayesi. 6 ay boyunca yanma ağrı vs. hissetmiş ve sonunda yanlış teşhis konulduğu ortaya çıkmış. Yani psikolojik olarak bunlar hissedilebilir ve ben sizde de aynı durumun olduğunu düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim ?bakacağım ?

Bunu ben de yaşadım 1 sene boyunca. Kasık bölgelerine doğru özellikle ve rahim ağzı. O zamanlar hsv olacağını tahmin etmemiştim ama şimdi parçaları birleştirdiğimde hsv den kaynaklandığını biliyorumSmile psikolojik de değildi. Bağışıklığım düşük olduğu için 1 sene o ağrılarla uğraştım. Siz de dikkat edin beslenmenize, değerlerinize.

He bir de; gümüş suyu içmeyi demeyin. 1 ay swk markasının 40 ppmlik olanını kullandım ben ve sorunumu çözmüştü mucizevi şekilde. Tavsiye ederim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CPPS - Kronik Prostatit Pelvik Ağrı Sendromu: Erkeklerde Geçmeyen Ağrı blue 0 868 28-02-2026, Saat: 00:10
Son Yorum: blue
  HSV Tamamen Kurtulma Mümkün mü? 1 Yıldır Belirti Yok Mondie22 18 3,719 21-09-2025, Saat: 23:33
Son Yorum: kadirm
  Uzun Süren HSV-2 Atakları: 6 Aydır Geçmeyen Ağrı ve Yanma blue 11 3,862 02-05-2025, Saat: 03:25
Son Yorum: Hüseyin
  Herpes Tip 1 ve Tip 2 Baş Ağrısı Yapar mı? Sivilce ve Ağrı Şikayeti Joseph 4 3,073 23-04-2025, Saat: 20:10
Son Yorum: Kızılejder
  Ataklar Hakkında: Kaşıntı ve Yanma Belirtileri Ne Anlama Geliyor? hopefu 35 11,465 10-03-2024, Saat: 18:36
Son Yorum: hopefu

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi