Doktorlar henüz teşhis koyamadı, herhangi bir lezyon da görmedim ama 1 yıldır geçmiyor... Hayatıma devam edemiyorum, işimden oldum, her günüm kabus. HSV olabilir miyim acaba?
Genital HSV (Herpes Simpleks Virüsü) Hakkında
Genital herpes, HSV tip 1 veya 2'nin neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Belirtileri arasında yanma, kaşıntı, ağrılı kabarcıklar veya ülserler bulunur. Ancak bazı kişilerde atipik belirtiler (sadece yanma, ağrı) görülebilir ve lezyon olmayabilir.Test Yöntemleri
HSV tanısında en güvenilir yöntem aktif lezyon varsa sürüntü örneğiyle yapılan PCR testidir. Kan testleri (antikor) daha az güvenilirdir ve enfeksiyonun varlığını gösterse de aktif enfeksiyonu ayırt etmez. Kendi kendine sürüntü almak, doğru yapıldığında güvenilir kabul edilir.Uzun Süreli Belirtiler
HSV enfeksiyonu bağışıklık sistemi baskılandığında daha uzun süreli semptomlara yol açabilir. Stres, yorgunluk, beslenme gibi faktörler bağışıklığı etkileyebilir. Ayrıca, diğer enfeksiyonlar (HPV, mantar) da benzer belirtiler verebilir.Öneriler
Tekrarlayan veya geçmeyen genital şikayetlerde, bir jinekolog veya üroloğa başvurarak kapsamlı testler (multiplex PCR, idrar, kan) yaptırmak önemlidir. Psikolojik faktörler de semptomları artırabilir, ancak organik nedenler dışlanmalıdır.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

psikolojik de değildi. Bağışıklığım düşük olduğu için 1 sene o ağrılarla uğraştım. Siz de dikkat edin beslenmenize, değerlerinize.