Arkadaşlar siteyi yeni keşfettim. Ben kendi araştırmalarım sonucu herpes 2 taşıdığımı düşünüyorum. 3 tane kadın doğum, 1 dermatoloji geçmişim var; hepsi herpes değil diyor. Fakat test falan yapılmıyor. Siteyi de inceledim, kandan bakılıyor yazmışsınız ama negatif çıkanlar da varmış, ben anlamadım. Kim bana nasıl teşhis koyacak? Çok sıkıntı yaşıyorum, sürekli ağrı ve batma var. Vajina iç dudaklar içinde iki tane minik baloncuk var, bayağı dikkatli bakarsan fark ediliyor, çok küçük ama acısı müthiş. 1 aydır bunlar var, hiç geçmiyor. Bir de yüze etki eder mi? Yanaklarım şişti. Yüzümde kızarıklık ve ağrı oluşuyor, sonrasında sivilce benzeri bir şey oluşuyor. Yüzümde kabarıklıklar var ve kılcal damarlar çok belirginleşti, böyle değildi. HSV ile ilgili mi? Yüzünde böyle kabartı ve renk değişimi yaşayan oldu mu?
HSV Tanı Testleri
Genital herpes tanısı için en güvenilir yöntem lezyondan PCR testidir. Kan testleri (IgG/IgM) antikor varlığını gösterir ancak enfeksiyonun aktif olup olmadığını belirtmez. İlk enfeksiyondan sonra antikor oluşması 2-12 hafta sürebilir; bu nedenle erken dönemde yapılan testler yanlış negatif verebilir.
Yüzdeki Belirtiler
HSV-2 genellikle genital bölgede görülür, ancak oral seks yoluyla ağız ve yüze bulaşabilir. Yüzdeki semptomlar (kızarıklık, kabarıklık) başka nedenlerden de kaynaklanabilir; bir dermatoloğa danışmak önemlidir.
HPV ve Herpes Ayrımı
HPV lezyonları siğil şeklinde olup aylarca kalabilir, herpes ise genellikle 2-14 gün içinde iyileşir. Her iki virüs de farklıdır ve birlikte bulunabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.