Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Sonrası Aile Kurmak ve Evlilik: Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kişi, herpes sonrası aile kuramama ve evlenememe korkusunu dile getiriyor. Kullanıcılar deneyimlerini paylaşıyor: Dört yıllık evli bir kullanıcı, lezyon dönemlerinde ilişkiden kaçındığını, korunmadıklarını, çocuk sahibi olduklarını ancak psikolojik etkiler yaşadığını belirtiyor. Diğer kullanıcılar bulaştırmamak için alınan önlemleri soruyor. Yanıtlar, lezyon varken ilişkiye girmemek gerektiğini, psikolojik etkilerin cinsel hayatı etkileyebildiğini gösteriyor. Son olarak moral verici yorumlar yapılıyor ve sürecin atlatılabileceği vurgulanıyor. Genel olarak, herpes ile aile kurmanın mümkün olduğu, ancak dikkatli olunması gerektiği sonucuna varılıyor.

Arkadaşlar merhaba, bu hastalık sonrası en çok aile kuramamaktan, evlenememekten korkuyorum. Evli olanlar aile yaşantılarını yazabilir mi? Bulaştırdılar mı, nasıl söylediler, hamilelik nasıl geçiyor? Bizleri bilgilendirir misiniz?

Ek Bilgiler:

Herpes ve Aile Planlaması

Herpes tanısı alan birçok kişi, aile kurma konusunda endişe duyar. Ancak doğru bilgi ve önlemlerle sağlıklı bir evlilik ve çocuk sahibi olmak mümkündür. İşte bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler:

• İletişim: Partnerinizle hastalığınız hakkında açık ve dürüst olmak, güveni artırır ve kaygıyı azaltır.
  • Korunma: Lezyon (yaralar) varken cinsel ilişkiden kaçınılması, bulaşma riskini büyük ölçüde azaltır. Lezyon olmadığında dahi bulaşma riski düşüktür.
  • Hamilelik: Herpesli kadınların çoğu sağlıklı bebekler doğurur. Doğum sırasında bebeğe bulaşma riskine karşı doktorunuza danışmalısınız.
  • Psikolojik Destek: Hastalığın psikolojik etkileri cinsel hayatı ve ilişkiyi etkileyebilir. Gerekirse bir danışmandan yardım alın.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Bende çok büyütmüştüm zamanında ama bir sorun olmuyor,biraz dikkat edince eşinize bulaştırmıyorsunuz, dört yıldır evliyim,çocuk sahibide olduk,cinsel hayatınız etkileniyor tabiki,bunun dışında sorun yok.cinsel hayatınızın etkilenmeside psikolojik bence..

(30-09-2019, Saat: 23:14)Orhan34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende çok büyütmüştüm zamanında ama bir sorun olmuyor,biraz dikkat edince eşinize bulaştırmıyorsunuz, dört yıldır evliyim,çocuk sahibide olduk,cinsel hayatınız etkileniyor tabiki,bunun dışında sorun yok.cinsel hayatınızın etkilenmeside psikolojik bence..

Bulaştırmamak için neye dikkat ediyosunuz ?
Lezyon yokken korunmasız birlikte oluyomusunuz ? 
Cinsel hayatımız etkileniyodan kastınız nedir; sık atak yaşamakmı ?

Lezyon olduğu zaman birlikte olmuyorum,korunmuyoruz,dönem dönem sık atak yaşadığım zaman psikolojik sorunlar yaşıyorum cinsel hayatı etkiliyor

Orhan34Lezyon olduğu zaman birlikte olmuyorum,korunmuyoruz,dönem dönem sık atak yaşadığım zaman psikolojik sorunlar yaşıyorum cinsel hayatı etkiliyor

Bozma psikolojini artık :Smilealan almış seni Smile) Ailenle mutlu mutlu günlerin olsun inşallah Smile

(01-10-2019, Saat: 15:46)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Orhan34Lezyon olduğu zaman birlikte olmuyorum,korunmuyoruz,dönem dönem sık atak yaşadığım zaman psikolojik sorunlar yaşıyorum cinsel hayatı etkiliyor

Bozma psikolojini artık :Smilealan almış seni Smile) Ailenle mutlu mutlu günlerin olsun inşallah Smile

Katılıyorum. Bozma moralini. En büyük kısmı atlatmışsın. Güzel günleriniz olsun Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV2 Teşhisi Sonrası Psikolojik Mücadele ve Yanlış Teşhis Gerçeği NoHope4H 13 11,002 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  Valtrex Her Atakta Kullanılır mı? Deneyimler ymntrk35 24 7,911 13-12-2024, Saat: 13:19
Son Yorum: Üzgünüm
  Sık Tekrarlayan Uçuk Atakları ve Valtrex Direnci: Deneyimler Tavsiyeler Since2017 20 13,114 17-03-2023, Saat: 01:09
Son Yorum: NoMatter
  Herpesli Bireyler İçin Evlilik ve Arkadaşlık Platformu Mavis 69 41,304 10-01-2023, Saat: 04:53
Son Yorum: HopeFul
  HSV-2 ile Kaç Yıldır Yaşıyorsunuz? Deneyimler ve Atak Sıklığı Warr 9 4,425 30-12-2022, Saat: 14:21
Son Yorum: ayt06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: