Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Test Sonuçlarım Negatif Ama Lezyon Çıkıyor: Neden?

Merhaba herkese. En son çevre hastanesinde sadece IgG baktırmıştım, negatif gelmişti, sonrasında lezyon çıkarmıştım. Şimdi geçen hafta Düzen Laboratuvarlarında kandan PCR bakılan (kopya sayısını da öğrenmek için) bir test verdim ve hem tip 1 hem de tip 2 saptanamadı çıktı. Yani negatif. Geçen haftadan bu yana lezyon çıkarmadım. Durumum bu. Doktoruma sordum, vücutta bir bölgede latent kalmıştır, şu an kanınızda mevcut değil diyor.

Ek Bilgiler: Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız. Herpes virüsü vücutta latent (uyku) halde kalabilir ve kan testlerinde saptanamayabilir. PCR testi, aktif virüs varsa kanda veya lezyondan alınan örnekte virüs DNA'sını tespit eder. Ancak virüs sinir hücrelerinde gizliyse kanda görülmeyebilir. IgG testi ise geçmiş enfeksiyonu gösterir, ancak yeni enfeksiyonlarda yalancı negatif olabilir. Lezyon çıkması durumunda en doğru sonuç lezyondan yapılan PCR testidir. Ayrıca, bağışıklık sistemi zayıfladığında virüs tekrar aktifleşebilir.

(15-10-2025, Saat: 17:25)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba herkese 
En son çevre hastanesinde sadece ıgg baktırmıştım negatif gelmişti, sonrasında lezyon çıkarmıştım.
Şimdi geçen hafta Düzen Laboratuvarlarında kandan pcr bakılan ( kopya sayısını da öğrenmek için) bir test verdim ve hem tip 1 hem de tip 2 saptanamadı çıktı.Yani negatif. Geçen haftadan bu yana lezyon çıkarmadım.Durumum bu.Doktoruma sordum vücutta bir bölgede latent kalmıştır şuan kanınızda mevcut değil diyor

Düzende westr blot ile ıgg ıgm testini aynı anda yaptır sen her defasında pozitif bulamayacağın testler yaptırıyorsun

Latent virüslerde vücut antikor üretmeyebilir çok örnek var böyle. Lezyon üzerinden sürüntüyle pcr baktır veya atak döneminde kandan baktır o şekilde daha garanti. Nüks varsa herpes vardır zaten.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Bulaşma Süresi ve Belirtileri: Ne Zaman Lezyon Çıkar? Namnamnam 33 10,285 21-10-2024, Saat: 05:22
Son Yorum: HopeFul
  Penis Gövdesinde Artan Lezyonlar ve Test Sonuçları: Doktor Görüşleri yenibey 4 2,181 09-12-2023, Saat: 12:55
Son Yorum: yenibey
  Genital Herpes Lezyonları Neden İz Bırakır? Çözüm ve Tedavi Yöntemleri kamil55 5 3,533 15-10-2020, Saat: 15:33
Son Yorum: Luck
  HSV Test Sonuçları Negatif Ama Belirtiler Var - Ne Yapmalı? zagor 6 3,761 04-10-2020, Saat: 04:02
Son Yorum: zagor
Star HSV Test Sonuçları Negatif Ama Ataklar Devam Ediyor: Ne Yapmalıyım? KeremB 5 5,246 16-10-2019, Saat: 20:27
Son Yorum: Orhan34

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi