Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex Kullanımı ve Yan Etkileri: Karaciğer Değerleri Yüksek Çıktı
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Valtrex 500 mg kullanımı sonrası trigliserid ve AST değerlerinin yükseldiğini, ilacı bıraktığında lezyon çıkardığını belirtiyor. Katılımcılar, trigliserid yüksekliğinin beslenmeyle ilgili olabileceğini, karaciğer değerlerinin ilaçtan etkilenebileceğini ancak genellikle geçici olduğunu ifade ediyor. Bazı kullanıcılar bağışıklık güçlendirme (spor, kefir) ve stres yönetimi ile lezyonları kontrol altına aldıklarını, ilacı kademeli azaltarak bıraktıklarını paylaşıyor. Ayrıca, Valtrex'in SGK karşılama koşullarının değiştiği ve aşı/ilaç çalışmaları hakkında bilgi veriliyor. Konu başlatıcı, anksiyete ve bulaştırma korkusu yaşadığını, ancak psikolojik desteğin önemini vurguluyor. Nihai bir çözüme varılmamış olmakla birlikte, doktor kontrolünde ilaç kullanımı ve yaşam tarzı değişiklikleri öneriliyor.

Herkese sağlıklı günler. 5 aydır her gün düzenli olarak Valtrex 500 mg kullanıyorum. Fakat en son doktor karaciğer ve böbrekler için değerlerime bakmak istedi. Trigliserid değerlerim normal değerlerden yüksek çıktı. Doktor ilacın zarar vermiş olabileceğini söyledi. Moralim çok bozuldu. İlaç kullanmadığım an direk lezyon çıkarıyorum. Nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Ek Bilgiler:

Valtrex (Valasiklovir) Hakkında

Valtrex, herpes virüsünün çoğalmasını engelleyen bir antiviral ilaçtır. Uzun süreli kullanımda karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının düzenli takibi önerilir. Trigliserid yüksekliği genellikle beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı ile ilişkilidir; ilaçla doğrudan bağlantılı olmayabilir.

Alternatif Yaklaşımlar

Bazı kullanıcılar, ilacı kademeli olarak azaltarak bırakmayı veya bağışıklık sistemini güçlendirerek (spor, probiyotikler, stres yönetimi) nüksleri kontrol altına almayı denemiştir. Ancak bu yöntemler kişiden kişiye değişir.

Önemli Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Karaciğer ve böbrek değerlerinizde değişiklik varsa mutlaka doktorunuza danışın. İlacı aniden bırakmak yerine doktor kontrolünde azaltma planı yapın.

Kızarıklık neden hiç gitmiyor ya

(05-08-2025, Saat: 00:19)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kızarıklık neden hiç gitmiyor ya

Kızarıklık 5 6 ay çıkmazsa gider sari kantaronyagi ilac olacaktır bende de oyleydi

(07-08-2025, Saat: 00:50)Mondie22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kızarıklık 5 6 ay çıkmazsa gider sari kantaronyagi ilac olacaktır bende de oyleydi

Tıbbi ilaç yokmu bunun için bitkisel haricinde

(07-08-2025, Saat: 00:51)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tıbbi ilaç yokmu bunun için bitkisel haricinde

Ben kızarıklık gördüğümde düzenli aklovir sürüyorum bana iyi geldi deneyebilirsin

(19-08-2025, Saat: 00:46)nycteam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben kızarıklık gördüğümde düzenli aklovir sürüyorum bana iyi geldi deneyebilirsin

Oda çok döküntü yapıyor kurutuyor hemen

(19-08-2025, Saat: 09:28)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Oda çok döküntü yapıyor kurutuyor hemen

Uçuğu kuruttuktan sonra hamazinc kremle Fito kremi karıştırıp sürüyorum bende işe yaradı 2-3 günde gitti kızarık görüntü

(24-09-2025, Saat: 00:38)nycteam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uçuğu kuruttuktan sonra hamazinc kremle Fito kremi karıştırıp sürüyorum bende işe yaradı 2-3 günde gitti kızarık görüntü

Merhaba bende regl öncesi karışıktı sonra kaşıntı dan sonra bı kızarıklık oldu ama aynı günde geçti su toplama falan olmadı atak mi geçiriyorum ben anlamıyorum bilgisi olan cevap verebilir mi ?

(24-09-2025, Saat: 20:52)Berff1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba bende regl öncesi karışıktı sonra kaşıntı dan sonra bı kızarıklık oldu ama aynı günde geçti su toplama falan olmadı atak mi geçiriyorum ben anlamıyorum bilgisi olan cevap verebilir mi ?
Atak olabilir tam lezyon olmadan geçmiştir belki

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Amenamevir ve Valtrex Deneyi: Herpes İçin Yeni Umut jimmmy 26 18,279 07-08-2025, Saat: 22:42
Son Yorum: nycteam
  Valtrex Kullanımında Ağır Yan Etkiler: Baş Ağrısı ve Unutkanlık ponçik 4 2,190 14-09-2024, Saat: 00:25
Son Yorum: Üzgünüm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi