Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çörek Otu ile Atakları Durdurma Deneyimi - 3 Aydır Atak Yok!
Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kullanıcı, 3 aydır çörek otu kullandığını ve bu süreçte hiç atak geçirmediğini belirtiyor. Yapılışını tarif ediyor; sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce kaynatılmış çörek otu suyu içtiğini söylüyor. Diğer kullanıcılar da benzer deneyimlerini paylaşıyor: bir kullanıcı çörek otu yağı ile ataklarının durduğunu ancak aşırı tüketimin böbreklere zararlı olabileceğini belirtiyor. Bir başka kullanıcı, zeytin yaprağı ile ilgili bir makale paylaşıyor. Genel olarak, çörek otunun atakları önlemede etkili olduğu yönünde olumlu yorumlar bulunuyor. Ancak tıbbi tedavi yerine geçmediği ve hekime danışılması gerektiği vurgulanıyor. Tartışma, çörek otunun doğal bir destek olarak kullanılabileceği ancak herkesin aynı sonucu almayabileceği noktasında birleşiyor.

Merhabalar. Yaklaşık 3 ay önce çörek otu kullanmaya başladım. Normalde her ay düzenli olarak atak geçiriyordum. Foruma yazmadan önce iyice emin olmak istedim. 3 aydır atak geçirmiyorum, bana çok faydası oldu, yanında başka hiçbir takviye ilaç vs kullanmadım. Denemek isteyenler için 1-1.5 ay boyunca yaptım. Sabahları aç karnına ve akşam yatmadan önce içtim. Yapılışı: 1 bardak suya 1 çay kaşığı çörek otu koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını kısıp 8 dakika kısık ateşte kaynamaya devam ediyor ve ılıdığında tüketiyoruz. Çörek otunun doğal olmasına dikkat edin. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. Ben faydasını gördüm, umarım siz de görürsünüz, sağlıcakla kalın...

Ek Bilgiler:

Çörek Otu Nedir?

Çörek otu (Nigella sativa), geleneksel olarak birçok kültürde kullanılan bir bitkidir. Tohumları ve yağı, çeşitli sağlık amaçlarıyla tüketilir. İçerdiği timokinon adlı bileşen, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleriyle bilinir. Ancak bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz; mutlaka hekiminize danışınız.

Kullanım Önerileri

Çörek otu çayı için tohumları kaynatmak yaygın bir yöntemdir. Ayrıca çörek otu yağı da kullanılabilir. Kaliteli ve doğal ürünler tercih edilmelidir. Fazla tüketimin yan etkilere yol açabileceği unutulmamalıdır. Günde 1-2 çay kaşığı tohum veya 1 çay kaşığı yağ genellikle yeterli görülmektedir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamileler, kronik hastalığı olanlar veya düzenli ilaç kullananlar, çörek otu kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Ayrıca, alerjik reaksiyon riskine karşı küçük dozlarla başlanması önerilir.

Bir hadiste çörek otunun ölüm hariç her derde dava olduğunu okumuştum uzun süreki kullanıp test yapmak gerek şuan ki tedavim bitince bende başlamayı düşünüyorum

1.899 kere sübhanallah geçirir mi acaba

(05-05-2025, Saat: 15:02)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1.899 kere sübhanallah geçirir mi acaba

Deneyip dönüş yap olurmu

(04-05-2025, Saat: 09:30)Makarsu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. Yaklaşık 3 ay önce Çörek otu kullanmaya  başladım . Normalde her ay düzenli olarak atak geciriyordum. Foruma yazmadan önce iyice emin olmak istedim . 3 aydır atak gecirmiyorum bana çok faydası oldu yanında baska hiçbir takviye ilaç vs kullanmadim. Denemek isteyenler için 1-1.5 ay boyunca yaptım . Sabahları aç karnına ve akşam yatmadan önce içtim. Yapılışı ; 1 bardak suya 1 çay kaşığı çörek otu koyuyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp 8 dakika kısık ateşte kaynamaya devam ediyor ve ilidiginda tüketiyoruz . Çörek otunun doğal olmasına dikkat edin . Aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz. Ben faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz sağlıcakla kalın...
Şirinevler pazarında bi dayı organik çörekotu yağı sıkıyo tezgahında . Büyük şişe almıştım ( 200 ml ) sabahları aç karnına bir küçük çay kaşığı içtim o zamanlar yeni kapmıştım ve her ay değil her hafta çıkıyodu , çörekotu yağıyla 2 hafta sonra durdu ve yağım bitene kafar 3 ay çıkmadı . Bn bi süre sonra iki günde 1 çaykaşığına düşürdüm yine çıkmamıştı . Ama fazlası böbreklere zararlı olduğu için 200 ml şişe bitince 1 ay ara vermek lazım . Herkese geçmiş olsun

(10-05-2025, Saat: 09:42)talihimyokbahtımkara Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şirinevler pazarında bi dayı organik çörekotu yağı sıkıyo tezgahında . Büyük şişe almıştım ( 200 ml ) sabahları aç karnına bir küçük çay kaşığı içtim o zamanlar yeni kapmıştım ve her ay değil her hafta çıkıyodu , çörekotu yağıyla 2 hafta sonra durdu ve yağım bitene kafar 3 ay çıkmadı . Bn bi süre sonra iki günde 1 çaykaşığına düşürdüm yine çıkmamıştı . Ama fazlası böbreklere zararlı olduğu için 200 ml şişe bitince 1 ay ara vermek lazım . Herkese geçmiş olsun

Ben direk suda kaynatıp içtim bende etkili oldu . Sizde yağı kullanıp fayda gormussunuz. İnsanların denemesinde fayda var boşu boşuna ilaç kullanmaya gerek yok doğal bı tedavi yöntemi . Tabi herkezin kendi tercihi .

https://pmc-ncbi-nlm-nih-gov.translate.g..._tr_pto=tc

BU YAZIYI OKUYAN OLDU MU ? Zeytin yaprağı diyor .

(05-05-2025, Saat: 09:26)Papo23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir hadiste çörek otunun ölüm hariç her derde dava olduğunu okumuştum uzun süreki kullanıp test yapmak gerek şuan ki tedavim bitince bende başlamayı düşünüyorum

Kullanımı nasıl oluyor acaba

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Modoks Kullanımı Sonrası Mycoplasma Hominis Tedavisi Deneyimi Kızılejder 4 1,118 11-10-2025, Saat: 08:26
Son Yorum: Kızılejder
  Jiletle Genital Temizlik Sonrası Atak: Öneriler Theodorebagwell 4 1,209 12-06-2025, Saat: 10:23
Son Yorum: Herpespiyangosu
  Alkol ve Herpes: Hangi İçkiler Atak Geçirmeye Sebep Oluyor? Sametcann06 7 2,417 13-03-2025, Saat: 08:24
Son Yorum: Sametcann06
  Herpesi Yeniyorum: Bağışıklık Sistemi ve Glutatyon Tedavisi Deneyimi Ç11122 3 1,909 30-05-2024, Saat: 21:03
Son Yorum: ...mda...
Sad HSV-2 (Genital Herpes) ile İlk Atak: Belirtiler, Tedavi ve Baş Etme dustbunny 26 9,906 05-04-2023, Saat: 17:55
Son Yorum: selinnn

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi