Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Bulaşma Riski
(02-04-2025, Saat: 23:29)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu virüs sadece cinsel temasla geçer başka bir bulaşıcıgi yok insanları karamsarlığa ve yanlış yönlendirme yapmayın hsv 2 yani herpes virüsü sinir hücrelerine yerleşen bir virüstür ne zaman bagisikliginiz düşer virüs deri yüzeyine ilerler ve orada bir süre bağışıklık sistemi onları görene kadar orada kalır bağışıklık sistemi onları gördüğünde tekrar sinir hücrelerine kaçarlar yani sadece çıkan bölgeyi kapsar ve bulaşıcıgi ciltteki çatlaklardan vücuda girer eğer o bölgeyi güzelce kapatırsanız virüs karşı tarafa bulaşmaz prezervatif ise yaramaz virüs aktif değilse bulaşma olmaz bunların hepsi kanıtlanmış ve bilimsel olarak açıklanmış spermden kandan bilmem neyden geçmez bu hiv değil hsv Smile

(05-04-2025, Saat: 00:03)Mondie22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  

Ben bulamadım bunu şahsen helal olsun ??

Cinsel hayatı etkilemiyor demek yalan olur ama bitecek bir durum da yok ben yıllarca bilmeden yaşadığım kanısındayım bu virüse sahip insanların yarısına yakınının da asemptomik olduğunu paylaşan kaynaklar var antiviral kullanırken ve aktif değilken bulaş riskinin az olduğunu düşünüyorum

(02-04-2025, Saat: 23:14)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Madem zevk suyu ve spermle felan bulasiyorsa , virus aktif degilkende bulsiyorsa kusura bakmayin arkadas sex hayatiniz tamamen bitmis demektir Wink))  yani virusaktif degilkende sex yapamassiniz nede olsa her turlu bulasiyor Wink bak burayi buyuk yaziyorum SACMALAMIS bu arkadas
Zevk suyuyla da bulaşıyor gerçekleri söyleyince saçmalamış mı olduk? gidin bi doktorunuzla daha detaylı konuşun bana laf atmak yerine.

(01-04-2025, Saat: 22:06)ucukkacik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herpes tükürük, semen ve vajina salgısında bulunabilir ve vücut sıvılarıyla bulaşıcı olabilir. İster ChatGPT’ye sorun ister doktora bu şekilde yanıt alırsınız. Kolayca öğrenilebilecek bir bilgi gereksiz yere uzamış. Bulaş riskini minimuma indirmek için oral herpeste olduğu gibi nüks olduğu zaman temastan kaçınmak yeterli.

Örnek bir kaynak
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9918316/

tek söyleyen ben değilim sen adamsın gerçekleri söyleyince saçmalamış olduk?

(01-04-2025, Saat: 09:53)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen olayı çok farklı boyuta taşıdın hocam hiv taşımıyoruz biz lezyon veya cilt teması tek bulaş yoludur bu hastalıkta. Bence psikolojik destek almanızı öneririm

kardeşim sana hiv taşıyorsun demedim asıl sen git bi daha detaylı araştır doktorunla konuş olur mu bana laf atmadan önce Smile bilgi eskikliğinden insanları cahil yerine koymayın.

(07-04-2025, Saat: 03:40)myluvismc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zevk suyuyla da bulaşıyor gerçekleri söyleyince saçmalamış mı olduk? gidin bi doktorunuzla daha detaylı konuşun bana laf atmak yerine.

kardeşim sana hiv taşıyorsun demedim asıl sen git bi daha detaylı araştır doktorunla konuş olur mu bana laf atmadan önce Smile bilgi eskikliğinden insanları cahil yerine koymayın.
Sana şimdi en doğru ve buradaki herkese en doğru bilgiyi veriyorum ve konuyu kapatıyorum çok detaylıca anlatacağım hsv2 herpes virüsü başa dönüyorum sinir hücrelerine yerleşen bir virüstür bagisiklik düştüğünde deri yüzeyine ilerler ve bağışıklık sistemi onları görene kadar orada kalır bagisiklik sistemi onları gördüğünde sinir hücrelerine geri kaçarlar çok uyanık akıllı bir virüstür sinir hücrelerine kaçtığı için bağışıklık sisteminin radarindan cikar çünkü bağışıklık sistemi sinir hücrelerine müdahale edemez beyin hasarı ve daha kötü sonuçlar dogurabileceginden oyuzden bu virüs alındığında vücutta ömür boyu kalır bulasma yolu sadece ve sadece cinsel temasla gecer kadınların iç kısmında veya yakınında cikabildigi için islakligindan deri yuzeyine bulaştığı için oradaki çatlaklardan vücuda girer burada zaten hem fikiriz virüs aktifse ve temas varsa islakliktan,temastan vucuta herhangi bir dokunmada virüs aktifse bulaşması çok basittir ama hsv2 genital bölgeyi kapsadığı için orayı güzelce kapatırsanız mesela iç çamaşırı sadece penis çıkabilecek şekilde yada genital bolgenizi kapatırsanız virüs kapattığınız şeyde kalır ve vücuda girmez herpes virüsü sadece canlı biryerde yaşayabilir hsv1 ağız ve kenarında çıkar aynı şekilde oral yolla tükürükle virüs aktifse bunuda temasla karşı tarafa bulastirabilirsiniz yani tek ve sadece olan bulaşma yöntemi temastir spermle geçmez ama kadının akintisindan virüs aktifse cilde bulaştığı için geçer hsv1 ağız çevresi ve hsv2 genital bölge dışında başka hicbiryerdeki temastan geçmez sonuç virüs aktifse ve genital bölgeniz açıksa akıntıdan,temastan,islakliktan veya virusun sızıntısindan deri yüzeyinin çatlak olduğu yerden içeri girer ve vücudun sinir bölgesine yerleşir ama genital bolgeniz kapalıysa virüs vücuda giremez canlı olmayan yerde yaşayamaz ve cogalamaz spermden geçmez inşallah detaylı bir şekilde sana anlatabilmisimdir Smile

(07-04-2025, Saat: 13:23)Mondie22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sana şimdi en doğru ve buradaki herkese en doğru bilgiyi veriyorum ve konuyu kapatıyorum çok detaylıca anlatacağım hsv2 herpes virüsü başa dönüyorum sinir hücrelerine yerleşen bir virüstür bagisiklik düştüğünde deri yüzeyine ilerler ve bağışıklık sistemi onları görene kadar orada kalır bagisiklik sistemi onları gördüğünde sinir hücrelerine geri kaçarlar çok uyanık akıllı bir virüstür sinir hücrelerine kaçtığı için bağışıklık sisteminin radarindan cikar çünkü bağışıklık sistemi sinir hücrelerine müdahale edemez beyin hasarı ve daha kötü sonuçlar dogurabileceginden oyuzden bu virüs alındığında vücutta ömür boyu kalır bulasma yolu sadece ve sadece cinsel temasla gecer kadınların iç kısmında veya yakınında cikabildigi için islakligindan deri yuzeyine bulaştığı için oradaki çatlaklardan vücuda girer burada zaten hem fikiriz virüs aktifse ve temas varsa islakliktan,temastan vucuta herhangi bir dokunmada virüs aktifse bulaşması çok basittir ama hsv2 genital bölgeyi kapsadığı için orayı güzelce kapatırsanız mesela iç çamaşırı sadece penis çıkabilecek şekilde yada genital bolgenizi kapatırsanız virüs kapattığınız şeyde kalır ve vücuda girmez herpes virüsü sadece canlı biryerde yaşayabilir hsv1 ağız ve kenarında çıkar aynı şekilde oral yolla tükürükle virüs aktifse bunuda temasla karşı tarafa bulastirabilirsiniz yani tek ve sadece olan bulaşma yöntemi temastir spermle geçmez ama kadının akintisindan virüs aktifse cilde bulaştığı için geçer hsv1 ağız çevresi ve hsv2 genital bölge dışında başka hicbiryerdeki temastan geçmez sonuç virüs aktifse ve genital bölgeniz açıksa akıntıdan,temastan,islakliktan veya virusun sızıntısindan deri yüzeyinin çatlak olduğu yerden içeri girer ve vücudun sinir bölgesine yerleşir ama genital bolgeniz kapalıysa virüs vücuda giremez canlı olmayan yerde yaşayamaz ve cogalamaz spermden geçmez inşallah detaylı bir şekilde sana anlatabilmisimdir Smile
Sevgili kardeşim bence çok net konuşmayın bilginizin yeterli olmadığı konularda örneğin hsv 1 genital de hsv 2 de ağızda olabilir. Hatta herpes virüsler vücudun herhangi başka bölgesinde de çıkabilir göz de, dilde, yutakta, dizde, kalçada vs vs. Başka bir nokta ,erkek bireylerde üretradan izole edilmiş hsv DNA'sı ile ilgili bir çok yayın ve veri var. Şöyle bulaşmaz böyle bulaşmaz konusunu bırakın bu işin uzmanları açıklasın. Bence çokta kafaya takmayın bu işleri keyfinize bakın.

Ya anlamadığım birşey var herkesten özür dilerim ama bu a k... Virüsü sürekli mi bulaşıcı kendimize saçma sapan kostümler mi yapacaz düğmeli ortası yırtık falan yani bana saçma geliyor bu sürekli yuzeydeyse biz b.. yedik ozaman yani geçmiş olsun

Bu psikolojiylrle bi ilişki yaşanma ihtimali çok düşük yaşasan bile aklında sürekli onumu düşüncen bu psikolojiyle ereksiyon bile olmaz

(07-04-2025, Saat: 14:55)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sevgili kardeşim bence çok net konuşmayın bilginizin yeterli olmadığı konularda örneğin hsv 1 genital de hsv 2 de ağızda olabilir. Hatta herpes virüsler vücudun herhangi başka bölgesinde de çıkabilir göz de, dilde, yutakta, dizde, kalçada vs vs. Başka bir nokta ,erkek bireylerde üretradan izole edilmiş hsv DNA'sı ile ilgili bir çok yayın ve veri var. Şöyle bulaşmaz böyle bulaşmaz konusunu bırakın bu işin uzmanları açıklasın. Bence çokta kafaya takmayın bu işleri keyfinize bakın.

Çok haklısın bende de var bu yüzden bu konuyu en ayrıntısına kadar bilen araştıran kişilerden dinledim virüsün yapısını inceleyen kişiler burada ben cinsel hayatı aktif ve cinsellik yaparken karşı tarafa bulaştırmak istemeyen kişiler için söyledim bu şekilde ben bir çözüm buldum bu hee yaparsin yapmazsın bu sana kalmis ben olanı söyledim. Birde diğer yerlerde çıkma ihtimali çok düşük nadir Keyfine baksın herkes tabi ben kafama takmıyorum takan insanlar ve bunu bilmeyen insanlar var saygilarimla

(07-04-2025, Saat: 03:40)myluvismc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zevk suyuyla da bulaşıyor gerçekleri söyleyince saçmalamış mı olduk? gidin bi doktorunuzla daha detaylı konuşun bana laf atmak yerine.

Bak guzel kardesim senindedigin gibi zevk suyuyla spermle felan bulassaydi bu hastaligi tasiyan ve dunyaya saglikli bir bebek getiren insanlarin hic biri saglikli bebek getiremezdi , ben10 yildir bu hastaligi tasiyorum 8 yildir hayatimda duzenli gorustugum birisi var ve her zaman korunmuyoruz gayet normal bi birliktelik yasiyoruz ve suana kadar hic bir sorun olmadi ,

(08-04-2025, Saat: 22:34)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bak guzel kardesim senindedigin gibi zevk suyuyla spermle felan bulassaydi bu hastaligi tasiyan ve dunyaya saglikli bir bebek getiren insanlarin hic biri saglikli bebek getiremezdi , ben10 yildir bu hastaligi tasiyorum 8 yildir hayatimda duzenli gorustugum birisi var ve her zaman korunmuyoruz gayet normal bi birliktelik yasiyoruz ve suana kadar hic bir sorun olmadi ,

Nelere dikat etiniz açıklarmısınız ?

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi