Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital herpes teşhisi konduktan sonra sık ataklar yaşadığını ve baskılayıcı tedaviye rağmen nüksettiğini belirtiyor. Diğer kullanıcılar deneyimlerini paylaşıyor: bir kullanıcı L-lisin kullandığını ancak farkını tam anlamadığını söylüyor. Bir başka kullanıcı hamilelik sürecinde ilaç kullanmadan atakları yönettiğini ve sezaryen doğum yaptığını aktarıyor. Bazı kullanıcılar test olmaktan korkanları eleştiriyor. Valtrex'in etkisini kaybettiği durumlar olduğu belirtiliyor. Bir kullanıcı baskılayıcı tedavi altında batma ve kaşıntı hissi yaşadığını, bu durumun nevralji olabileceğini söylüyor. İlaç değişikliği (Asiviral) ile ağrıların azaldığı ifade ediliyor. Ayrıca kas gevşetici iğne ve pre-workout takviyesi gibi tetikleyiciler olduğu paylaşılıyor. Konunun sonunda herhangi bir nihai çözüme ulaşılmamış, ancak ilaç değişimi ve tetikleyicilerden kaçınma önerileri öne çıkıyor. Katılımcılar birbirine manevi destek veriyor.

Merhabalar arkadaşlar. Forumu yeni keşfettim, birbirinize verdiğiniz destek bana umut oldu diyebilirim. Ben sizinle sürecimi paylaşmak ve size sorularımı sormak istiyorum. 2024 Ocak ayında ilk genital uçuk çıktı. Daha önce bir uçuk öyküsü olmadığı için en başta ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra doktora gittiğimde göz muayenesiyle uçuk tanısı kondu. İlk çıkardığımda ağrılıydı ve birden fazla yara vardı. Daha sonra tekrar ettikçe ağrılar azaldı, sadece uçuk çıktığında hafif bir karıncalanma oluyor. Ocak ayından bu yana yani 1 seneyi aşkın zamandır genelde ayda 2 kere uçuk çıkıyor. Her doktora gittiğimde VALTREX yazılıyor ve krem veriliyor. Doktorun önerisiyle baskılayıcı tedavi olarak 6 ay Valtrex kullandım. Ama bıraktığım ay tekrar etti. Bıraktığımdan 2 aydır yine ayda 2 kez uçuk çıkıyor.

Ek Bilgiler:

Genital Herpes Hakkında Ek Bilgiler

Genital herpes, HSV-1 veya HSV-2 virüsünün neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Baskılayıcı tedavi, atak sıklığını azaltmak için kullanılır, ancak virüsü tamamen yok etmez. İlaçların etkinliği kişiden kişiye değişebilir. Bazı hastalar ilaç değişikliğinden fayda görebilir. Stres, yorgunluk, bağışıklık baskılanması atakları tetikleyebilir. Beslenme ve takviyeler (L-lisin gibi) destekleyici olabilir, ancak tıbbi tedavinin yerini almaz. Hamilelikte herpes yönetimi mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(10-03-2025, Saat: 23:48)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cevabın için çok teşekkür ederim. Aynen Allah yardımcımız olsun. Baskılayıcı waltrex kullanırken bile glans çevresinde batma kaşıntı yaşamak çok büyük sıkıntı, son çare asiviral tablet denemek. Bir türlü tedavisini bulamadım. Yani evet baskılama süresinde lezyon yok ama bu belirtiler umarım bir gün cevabı bulunur. Bu arada asiviral tablet günlük 400x2 sabah akşam olarak önerilmekte doktor tarafından.

İlk teşhisle beraber doktorum asiviral vermişti. Her atak döneminde asiviral kullandım. 4. ataktan sonra ayak parmaklarımda uyuşma, bacaklarımda hassasiyet oluşmaya başlamıştı. Valtrexe geçince bu sorunlar geçti. İlaç değişikliği sizin de yaşadığınız soruna çözüm olabilir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV1 Test Sonuçları: IgG ve IgM Pozitif Ne Anlama Gelir? Genital Bulaşma Riski Hüseyin 51 15,596 15-03-2026, Saat: 22:05
Son Yorum: nurbahar
  Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler altuns 0 895 09-09-2025, Saat: 21:08
Son Yorum: altuns
  Eşimin Aldatması Sonrası Herpes Belirtileri: Deneyimler ve Destek Kimsizlik 13 3,437 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  HSV Testleri Yanıltıcı Olabilir mi? Genital Siğil ve Lezyon Hikayesi Theseus 0 837 22-02-2025, Saat: 21:33
Son Yorum: Theseus
  Genital Herpes Menenjit ve Beyin İltihabına Yol Açar mı? Endişeler ve Gerçekler duzelicezbe 2 1,549 16-02-2025, Saat: 12:54
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi