Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güncel test sonuçlarım hakkında bilgi alabilir miyim ?
Merhaba arkadaşlar bende araniza yeni katildim.
ilk önce hepinize şifalar dilerim.
Ben genital bölgede siğil için doktora gittim bu ay başında ve o bana hsv testi istedi ne oldugunu bilmedigim icin ilk başta hpv testi zannettim kan testini verdim sonra yalanci grip oldum o testi verdikten sonra sonucuda
HSV TIP 1 IGM NEGATIF
HSV TIP 1 IGG POZITIF 
HSV TIP 2 IGM NEGATIF 
HSV TIP 2 IGG NEGATIF
Bu şekil bir sonuç geldi doktor bu sonuca rağmen sende tip 2 var dedi ve waltrex ve zovirax verdi kullandim 10 gün şu anda çok az kızariklik var sadece 
Ve ben 10 gün sonra tekrar test yaptirmak istedim mavi lapda hem hsv hemde hpv testi yaptirdim 
hsv yine yukardaki gibi geldi 
ve hpv de 67 tip pozitif oldu 
baska bir doktora gittim durumu anlattim bana velp verdi 1 ay sonra tekrar test yapacagini söyledi hsv sordugumda onun tedavisini görmüssün bitmiş onu aklindan cikar dedi yani anlayacaginiz bende hsv varmi yok mu hala ablayamadim tabi lezyona ve sivilceye benzer seyler vardi ilk doktora gittigimde boyle bi durumla karsilasan varmi yani bu kan testleri yanıltıcimı nasil anlayacağiz

(22-02-2025, Saat: 10:02)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar bende araniza yeni katildim.
ilk önce hepinize şifalar dilerim.
Ben genital bölgede siğil için doktora gittim bu ay başında ve o bana hsv testi istedi ne oldugunu bilmedigim icin ilk başta hpv testi zannettim kan testini verdim sonra yalanci grip oldum o testi verdikten sonra sonucuda
HSV TIP 1 IGM NEGATIF
HSV TIP 1 IGG POZITIF 
HSV TIP 2 IGM NEGATIF 
HSV TIP 2 IGG NEGATIF
Bu şekil bir sonuç geldi doktor bu sonuca rağmen sende tip 2 var dedi ve waltrex ve zovirax verdi kullandim 10 gün şu anda çok az kızariklik var sadece 
Ve ben 10 gün sonra tekrar test yaptirmak istedim mavi lapda hem hsv hemde hpv testi yaptirdim 
hsv yine yukardaki gibi geldi 
ve hpv de 67 tip pozitif oldu 
baska bir doktora gittim durumu anlattim bana velp verdi 1 ay sonra tekrar test yapacagini söyledi hsv sordugumda onun tedavisini görmüssün bitmiş onu aklindan cikar dedi yani anlayacaginiz bende hsv varmi yok mu hala ablayamadim tabi lezyona ve sivilceye benzer seyler vardi ilk doktora gittigimde boyle bi durumla karsilasan varmi yani bu kan testleri yanıltıcimı nasil anlayacağiz
Testlerinizi ne zaman yaptırdınız? Virüsün vücuda girmesinden itibaren yaklaşık 120 gün geçmeden yapılan testlerden yalancı negatif alma ihtimaliniz yüksektir. Testlerinizde tip-1 pozitif çıkmış. Tip-1 genelde dudak çevresinde çıkar ve pek çok insanda (yaklaşık % 80-85) pozitiftir. Ancak genital bölgeye de bulaşabilir. Testler size virüsün vücudunuzun neresinde olduğunu söylemez. Bir atak yaşamışsınız ve lezyonlarınız olmuş. Doktorunuz size HSV teşhisi koymuş. Muhtemelen tip-1 dudak çevresinde olur diye düşünüp tip-2 var dedi. 
Diğer doktorun HSV tedavisi olmuşsun bitmiş demesi maalesef yanlış. HSV vücuda bir kez girdikten sonra çıkmaz ve şu anda bilinen bir tedavisi yoktur. İleride hiç atak geçirmeyebilirsiniz. Ancak bu HSV taşımadığınız anlamına gelmeyecek. Eğer genital bölgenizde tip-1 taşıyorsanız, tip-1 genelde daha az agrasiftir. Bulaştırma ihtimaliniz tip-2'ye göre daha düşüktür ve daha az atak yaşarsınız. Geçmiş olsun. 120 gün geçtikten sonra tekrar test yaptırın. Eğer lezyon çıkarsa sürüntü yoluyla PCR testi isteyin. Western Blot testi de yaptırabilirsiniz. Bu ikisi en güvenilir testlerdir.

(22-02-2025, Saat: 23:23)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Testlerinizi ne zaman yaptırdınız? Virüsün vücuda girmesinden itibaren yaklaşık 120 gün geçmeden yapılan testlerden yalancı negatif alma ihtimaliniz yüksektir. Testlerinizde tip-1 pozitif çıkmış. Tip-1 genelde dudak çevresinde çıkar ve pek çok insanda (yaklaşık % 80-85) pozitiftir. Ancak genital bölgeye de bulaşabilir. Testler size virüsün vücudunuzun neresinde olduğunu söylemez. Bir atak yaşamışsınız ve lezyonlarınız olmuş. Doktorunuz size HSV teşhisi koymuş. Muhtemelen tip-1 dudak çevresinde olur diye düşünüp tip-2 var dedi. 
Diğer doktorun HSV tedavisi olmuşsun bitmiş demesi maalesef yanlış. HSV vücuda bir kez girdikten sonra çıkmaz ve şu anda bilinen bir tedavisi yoktur. İleride hiç atak geçirmeyebilirsiniz. Ancak bu HSV taşımadığınız anlamına gelmeyecek. Eğer genital bölgenizde tip-1 taşıyorsanız, tip-1 genelde daha az agrasiftir. Bulaştırma ihtimaliniz tip-2'ye göre daha düşüktür ve daha az atak yaşarsınız. Geçmiş olsun. 120 gün geçtikten sonra tekrar test yaptırın. Eğer lezyon çıkarsa sürüntü yoluyla PCR testi isteyin. Western Blot testi de yaptırabilirsiniz. Bu ikisi en güvenilir testlerdir.

Evet haklısınız zaten araştirmalarim sonucu sizin dediginiz gibi oldugunu düşünüyorum ancak üroloji doktorlarının bu durunu önemsememesi ve testlerde negatif yazmasina rağmen bana tip 2 demesi beni psikolojik olarak aşırı yordu bu dönem icinde psikolojik olarak uyku uyuyamaz oldum ve bacalarimda çenemde kas agrısları oluşmaya başladı bu hsv den mi psikolojiden mi anlayamiyorum hvp de kas ağrısi yapmadigi soyleniyor yani ciddi bir belirsizligin icindeyim ve malesef psikolojim cok bozuldu bu yüzden hsv 1 mi 2 mi anlayamadigim.icin ne yapacagimida bilmiyorum şu an velp ilaci verildi onu kullaniyorum hpv için ahcc de oneriyolar 1 ay sonra doktora gidince hpv ve hsv testi tekrar yapacagini söyledi doktor aslinda benim merak ettigim şey şu eger hvs degilsem ve valtrex kullandigim icin hvs 1 tepki göstermiş olabilirmi cunki bu ilaci içene kadar kas ağrim.yoktu

(22-02-2025, Saat: 23:38)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
Valtrex nedeniyle ağrı yaşıyor olsanız bile ilacı bırakınca ağrılarınızın son bulması gerekir. Eğer hala valtrex kullanıyorsanız doktorunuzla konuşun ve ilacı değiştirin. İnternetteki forumlarda valtrex kullanan ve sinir ağrıları yaşayan bazı hastalar var bu hastaların bir kısmı asevirale geçince ağrılarının son bulduğunu ifade ediyorlar.

(23-02-2025, Saat: 00:41)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtrex nedeniyle ağrı yaşıyor olsanız bile ilacı bırakınca ağrılarınızın son bulması gerekir. Eğer hala valtrex kullanıyorsanız doktorunuzla konuşun ve ilacı değiştirin. İnternetteki forumlarda valtrex kullanan ve sinir ağrıları yaşayan bazı hastalar var bu hastaların bir kısmı asevirale geçince ağrılarının son bulduğunu ifade ediyorlar.

Bilgiler için teşekkürler waltrex kullanmayi birakalı 5 gün oldu baldirlarımdaki kas agrisi sanki spor yapmis gibi hareket ettigimde acimaya devam ediyor çenemdeki agri 2 günde gitmişti ama

(23-02-2025, Saat: 00:41)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtrex nedeniyle ağrı yaşıyor olsanız bile ilacı bırakınca ağrılarınızın son bulması gerekir. Eğer hala valtrex kullanıyorsanız doktorunuzla konuşun ve ilacı değiştirin. İnternetteki forumlarda valtrex kullanan ve sinir ağrıları yaşayan bazı hastalar var bu hastaların bir kısmı asevirale geçince ağrılarının son bulduğunu ifade ediyorlar.

Waltrex baskılayıcı tedavi olarak günde 500 mg şeklinde belirtiyor doktor. Lakin etkisi az veya virüs duyarlı. Asiviral ise baskılayıcı olarak sabah akşam 400+400 mü yada 200 + 200 şeklindemi. Baskılama ve tedavi süreci konusunda çoğu doktor yetersiz bilgi mevcut. Bilgisi olan varsa sevinirim

(23-02-2025, Saat: 12:11)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Waltrex baskılayıcı tedavi olarak günde 500 mg şeklinde belirtiyor doktor. Lakin etkisi az veya virüs duyarlı. Asiviral ise baskılayıcı olarak sabah akşam 400+400 mü yada 200 + 200 şeklindemi. Baskılama ve tedavi süreci konusunda çoğu doktor yetersiz bilgi mevcut. Bilgisi olan varsa sevinirim

Baskilama tedavisi felan doktoe hicbir bilgi vermedi waltrex 1000 mg gunde 3 kez kullan zavirax krem kullan gecer gider dedi sanırim yanlış tehşis koymus olabilir testlerdede tip 2 negatif oldugu icin artik tekara edecekmi.bilmiyorum simdi sadece velp.kullaniyorum onuda hvp pozitif oldugum icin deger doktor verdi eger tekrar lezyon cikmaz ise hvs olmadigima karar vericem bakalim ilk ataktan kac gun sonra ikinci atak.olur normalde bilen var mi ?

(23-02-2025, Saat: 12:39)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Baskilama tedavisi felan doktoe hicbir bilgi vermedi waltrex 1000 mg gunde 3 kez kullan zavirax krem kullan gecer gider dedi sanırim yanlış tehşis koymus olabilir testlerdede tip 2 negatif oldugu icin artik tekara edecekmi.bilmiyorum simdi sadece velp.kullaniyorum onuda hvp pozitif oldugum icin deger doktor verdi eger tekrar lezyon cikmaz ise hvs olmadigima karar vericem bakalim ilk ataktan kac gun sonra ikinci atak.olur normalde bilen var mi ?

Onun net bir cevabı yok maalesef hocam her ay çıkaran var aylarca hatta yıllarca çıkarmayanlar var.

(23-02-2025, Saat: 17:04)Jinsakai7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Onun net bir cevabı yok maalesef hocam her ay çıkaran var aylarca hatta yıllarca çıkarmayanlar var.

Peki bu hvs tip 1 tip 2 anlamanin yolu yok mu iki kez test yaptirdim 10 gun arayla ikisindede tip 1 pozitif tip 2 negatif

(23-02-2025, Saat: 00:51)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilgiler için teşekkürler waltrex kullanmayi birakalı 5 gün oldu baldirlarımdaki kas agrisi sanki spor yapmis gibi hareket ettigimde acimaya devam ediyor çenemdeki agri 2 günde gitmişti ama
Herpes sonrası nevralji yaşıyor olabilirsiniz. Bir süre devam edecektir. Ne kadar devam edeceği kişiden kişiye değişir. Bazı HSV hastalarında lezyon olmasa bile sinir hasarından kaynaklı bu tür şikayetler görülür.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes miyim? Kimsizlik 13 2,537 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  HSV 2 miyim Azelya 4 1,975 12-02-2025, Saat: 09:32
Son Yorum: Sametcann06
  Herpers semptomları ve ayrıştırıcı özellikleri hakkında Kromium 1 1,888 14-10-2022, Saat: 14:30
Son Yorum: HopeFul
  Lezyonlarınız hakkında NoHope4H 20 11,552 11-05-2020, Saat: 00:12
Son Yorum: MutsuzHerpesli

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi