HT Forum

Tam Versiyon: Güncel test sonuçlarım hakkında bilgi alabilir miyim ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Bugün test sonuçlarım açıklandı. Hsv 1 igg pozitif ve Hsv 1 igm pozitifligi tespit edildi. Bu durumda benim genital bölgeme hsv bir bulaşmış olabilir mi  ? Yoksa hsv bir igm ara ara pozitif olabilir mi ? Teşekkür ederim .
(10-02-2025, Saat: 19:03)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün test sonuçlarım açıklandı. Hsv 1 igg pozitif ve Hsv 1 igm pozitifligi tespit edildi. Bu durumda benim genital bölgeme hsv bir bulaşmış olabilir mi  ? Yoksa hsv bir igm ara ara pozitif olabilir mi ? Teşekkür ederim .

Baya aktif topluluk nazar değecek
(10-02-2025, Saat: 19:03)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün test sonuçlarım açıklandı. Hsv 1 igg pozitif ve Hsv 1 igm pozitifligi tespit edildi. Bu durumda benim genital bölgeme hsv bir bulaşmış olabilir mi  ? Yoksa hsv bir igm ara ara pozitif olabilir mi ? Teşekkür ederim .

Genital bölgede lezyonunuz oluyormu
(11-02-2025, Saat: 23:04)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Genital bölgede lezyonunuz oluyormu

Bir kere oldu. Doktor kararsız kaldı. Şu an kızarıklık var ve geçmiyor. Daha önce de kızarıklık varken western blot yaptirdim ve negatifti. Şu anki testim sınırın iki puan üstünde. Sizce ne olabilir. Bir de idrardan hsv testi oldum o da negatif.

(11-02-2025, Saat: 23:04)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Genital bölgede lezyonunuz oluyormu

Öyle karakteristik bir lezyon görmedim. Ama bir kere süpehelendim. Dediğim gibi kızarıklık ve kil koku iltihabı benzeri şeyler var. O da küme halinde değil. Test şehir hastanesinde yapıldı.
(11-02-2025, Saat: 23:17)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir kere oldu. Doktor kararsız kaldı. Şu an kızarıklık var ve geçmiyor. Daha önce de kızarıklık varken western blot yaptirdim ve negatifti. Şu anki testim sınırın iki puan üstünde. Sizce ne olabilir. Bir de idrardan hsv testi oldum o da negatif.

Öyle karakteristik bir lezyon görmedim. Ama bir kere süpehelendim. Dediğim gibi kızarıklık ve kil koku iltihabı benzeri şeyler var. O da küme halinde değil. Test şehir hastanesinde yapıldı.
Bendede aynı şekilde seyrediyo tip1 hocam
(11-02-2025, Saat: 23:27)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bendede aynı şekilde seyrediyo tip1 hocam

Yani hsv bir igm pozitif mi sizde de  ? Doktor ne dedi  ? Ataginiz hiç mi olmuyor. Bende 3.5 ya da dört aydır gecmeyen kızarıklık var.

HSV 1 IGG pozitif demek, kanınızda referans değerin üzerinde HSV Tip-1'e karşı üretilmiş antikor var demek. Büyük ihtimalle tip-1 virüs taşıyorsunuz. IGG ara ara pozitif olmaz. Normalde hep pozitif olur. Hayatınız boyunca pozitif çıkacak. Ancak antiviral ilaçlar kullandığınız dönemde yalancı negatif çıkma ihtimali yükselir. Kan testleri virüsü vücudumuzun neresinde taşıdığımızı söylemez. Virüs dudak çevrenizde de olabilir genital bölgede de. Bunu testten anlayamazsınız. İnsanların en az % 80'i HSV tip-1'i vücutlarında taşırlar. 
HSV 1 IGM pozitif demek şu anda veya çok yakın zamanda virüs dökülümü yaşadığınız anlamına gelmekte. Ya lezyonunuz var ya da asemptomik dökülüm yaşıyorsunuz. Şu anda virüsü bulaştırma ihtimaliniz yüksek. Atağınız veya asemptomik dökülümünüz sona erdiğinde IGM değerleri düşmeye başlayacak ve bir süre sonra negatif olacak. Eğer genital bölgenizde lezyonunuz varsa genital HSV tip-1 taşıyor olma ihtimaliniz çok yüksek demektir. Dudak çevrenizde lezyon varsa tip-1 dudak çevresinde demektir. Hiç lezyon yoksa ya test sonucu yalancı pozitiftir ya da asemptomik dökülüm var demektir. Geçmiş olsun.

(11-02-2025, Saat: 23:17)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir kere oldu. Doktor kararsız kaldı. Şu an kızarıklık var ve geçmiyor. Daha önce de kızarıklık varken western blot yaptirdim ve negatifti. Şu anki testim sınırın iki puan üstünde. Sizce ne olabilir. Bir de idrardan hsv testi oldum o da negatif.

İdrardan HSV testini nerede yaptırdınız? HSV testi idrardan yapılmaz hep negatif çıkar. Tıbbi labaratuvarlar panel testlere koyuyorlar bunu PCR testi diyerek. Ancak doğru bir sonuç elde etmek mümkün değil diye biliyorum.
Benim genital bölgemde üç aydır geçmeyen kızarıklık var. İlgili kızarıklık varken western blot yaptirdim ve negatif sonuç verdi. Kızarıklık aylarca geçmedi ve bu sefer devlet hastanesinde igm testi yaptirdim ve az miktarda pozitif çıktı ve hastaydım. Ağız ucugunu da yıllardır çıkarmıyorum. Zaten hsv bir igg westrn blotda da pozitifti. O aktif lezyonlar varken üretradan suruntu de aldık. Orada da hsv bir ve iki negatif cikti. Sizce ne yapmalıyım ? Teşekkür ederim.

İdrardan hsv testini araştırma hastanesinde yaptirdim. Bu testi neden yapıyorlar ? Kime sorsam güvenilmez diyor.

Bu testlerin doğru olup olmadığı daha çözemedik ya da doğru çıkıyor biz inanmak istemiyoruz yapılacak test kalmadı burada birileri benim hep negatif çıkıyor diyor veya belirli bir süre geçmesi gerekiyor diyor bizde inanıyoruz doktorla sorulduğunda yeterli süre geçmiş diyor gerçekten çok sıkıldım artık ne çıkacaksa çıksın eminimki buradaki arkadaşlarda aynı şeyleri düşünüyor.
Bugün doktora gittim. Doktor lezyon önemli dedi. Ama western blot iyi bir test. Antijene de bakıyor. Ayrıca dermatolog ve üroloji doktoru teste sıcak bakıyordu. Enfeksiyon doktorları ise daha temkinli test konusunda.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6