Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güncel test sonuçlarım hakkında bilgi alabilir miyim ?
Arkadaslar bu forumda hic kan testinde hsv 2 de pozitif olan var mı ?

(25-02-2025, Saat: 16:37)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaslar bu forumda hic kan testinde hsv 2 de pozitif olan var mı ?

Bunu ben daha önce paylaştım ne yazikki bu soruya yorum yapan olmuyor

(25-02-2025, Saat: 18:00)Alp23425 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunu ben daha önce paylaştım ne yazikki bu soruya yorum yapan olmuyor

Ikinci testi yaptirdigim yere sordum mavi lab dedim ki bu testin yanlıs cikma ihtimali var mi hayir imkansiz dedi doktorumun tip 2 dedigini önceki testtede tip 2 negatif oldugunu ama hekimin tip 2 dedigini soyledigini belirttim supheli temasin üstunden 14 gün gectiyse tip 2 olsaydi her türlü burada pozitif olurdu dedi sizin tip 2 negatif dedi western blot olayınida sordum onu sadece hıv icin yapildigini soyledi sonrasinda baska laboratuarlarada sordum western blot hsv icin yapmiyoruz dediler sadece pcr var hsv icin

(25-02-2025, Saat: 16:37)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaslar bu forumda hic kan testinde hsv 2 de pozitif olan var mı ?

Devlette yaptırdım pozitif çıktı

(25-02-2025, Saat: 18:18)Theseus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ikinci testi yaptirdigim yere sordum mavi lab dedim ki bu testin yanlıs cikma ihtimali var mi hayir imkansiz dedi doktorumun tip 2 dedigini önceki testtede tip 2 negatif oldugunu ama hekimin tip 2 dedigini soyledigini belirttim supheli temasin üstunden 14 gün gectiyse tip 2 olsaydi her türlü burada pozitif olurdu dedi sizin tip 2 negatif dedi western blot olayınida sordum onu sadece hıv icin yapildigini soyledi sonrasinda baska laboratuarlarada sordum western blot hsv icin yapmiyoruz dediler sadece pcr var hsv icin
Testler büyük oranda güvenilirdir (test kitinin markasına göre yaklaşık % 70-80 arası). Ancak güvenilirlikleri % 100 değildir. 14 gün HSV testleri için yeterli süre değildir. Serolojik testler için pencere dönemi 4 aydır. Daha önce yapılan testlerde yalancı negatif alma ihtimaliniz yüksektir. Wester blot sadece HIV için yapılmaz. HSV için de yapılır. Labaratuvarlara ilk sorduğunuzda genelde western blot HSV için yok diyorlar. Bunun nedeni çok fazla talep olmaması ve sorduğunuz kişinin bu nedenle bilgisinin olmaması. Ben düzen labaratuvarına sormuştum. Bana da yapmıyoruz demişlerdi. Ancak internet sitelerinde bu konuda bilgi olduğunu söylediğimde iyice araştırıp yaptıklarını söylediler.

(28-02-2025, Saat: 00:02)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Testler büyük oranda güvenilirdir (test kitinin markasına göre yaklaşık % 70-80 arası). Ancak güvenilirlikleri % 100 değildir. 14 gün HSV testleri için yeterli süre değildir. Serolojik testler için pencere dönemi 4 aydır. Daha önce yapılan testlerde yalancı negatif alma ihtimaliniz yüksektir. Wester blot sadece HIV için yapılmaz. HSV için de yapılır. Labaratuvarlara ilk sorduğunuzda genelde western blot HSV için yok diyorlar. Bunun nedeni çok fazla talep olmaması ve sorduğunuz kişinin bu nedenle bilgisinin olmaması. Ben düzen labaratuvarına sormuştum. Bana da yapmıyoruz demişlerdi. Ancak internet sitelerinde bu konuda bilgi olduğunu söylediğimde iyice araştırıp yaptıklarını söylediler.
14 gün doktor hsv dedikten sonra gecen süre süpheli bulaşının üzerinden 4 ay sonra yapıldı iki testte

Temastan 8 hafta sonra hsv 1 ve 2 için kan ile yapılan pcr , ıgg ve ıgm testlerini şehir hastanesinde yaptırdım. Hepsi negatif çıktı. Ama geçen gün kalçamda sivilce tarzı 2 oluşum oluştu ve 1 gün içinde kayboldu. Acaba testler yanlış mı? Birde bu virüs lenflerde şişme ve ağrı yapıyor mu ?

Evet virüsü ilk kaptığında kasık bölgesindeki lenf bezleri şişebilir. Ama sadece bu, hsv olduğunu kanıtlamaz

Peki bu bu şişme aşırı derecede ağrılı mı oluyor.

(13-02-2025, Saat: 23:45)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Western blot en güvenilir test. Normal serolojik testin yanlış pozitif gelme ihtimali daha yüksek olsa gerek. Western Blot zaten diğer testlerin yalancı pozitif verme ihtimaline karşılık bir tür sağlama testi. 
Kaldı ki tip-1 pek çok kişide var. pozitif gelse bile dudakta mı genital bölgede mi bilemezsiniz. IGM testi pencere dönemi galiba 120 gün. 120 günden önce yalancı negatif gelebilir. Bence HSV dışında başka rahatsızlıkları da düşünün.
Merhaba ben hsv 1 vve hsv2 yi birlikte yaptırdım igm ve igg değerleri aynı çıktı. İgg ler pozitif aynı değerde ıgm ler de negatif aynı değerde çıktı. Hsv1 igg ve hsv2 igg (107.33) igm ler (0.66) merhaba çıktı. Benim şaşırdığım nokta Hsv1 küçüklükten beri var. Hsv 2 10 senedir var. Nasıl oranları aynı çıkıyor. Teste yanlışlık mı var ki. Kan testi yapıldı

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes miyim? Kimsizlik 13 2,537 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  HSV 2 miyim Azelya 4 1,975 12-02-2025, Saat: 09:32
Son Yorum: Sametcann06
  Herpers semptomları ve ayrıştırıcı özellikleri hakkında Kromium 1 1,890 14-10-2022, Saat: 14:30
Son Yorum: HopeFul
  Lezyonlarınız hakkında NoHope4H 20 11,566 11-05-2020, Saat: 00:12
Son Yorum: MutsuzHerpesli

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi