Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes ve Ev Yaşamı: Bulaşma Riskini Azaltma Yolları
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, herpes virüsünün evde bulaşma riskini ve alınması gereken önlemleri anlatmıştır. Kullanıcılar, kendi deneyimlerini paylaşmış; bazıları kuaför veya yoga matı gibi yerlerden bulaştığını iddia ederken, diğerleri cinsel yol dışında bulaşmanın zor olduğunu savunmuştur. Yapılan yorumlarda, hijyenin önemi vurgulanmış, özellikle el ve tırnak temizliği üzerinde durulmuştur. Bazı kullanıcılar, herpesin cinsel yolla bulaşan bir hastalık olmasından dolayı sosyal damgalanma endişesi yaşadıklarını belirtmiştir. Son olarak, bilimsel çalışmaların bu konuda net olmadığı ve bulaşma yollarının tam olarak bilinmediği ifade edilmiştir. Tartışma, herpesle yaşamanın zorlukları ve hijyen alışkanlıklarının önemi etrafında şekillenmiştir.

Evet arkadaşlar, birçok genç arkadaşımız ailesiyle yaşamakta veya düzenli olarak ailemizi ziyaret etmekteyiz. Ailemiz bizim için önemli olduğu için özellikle tuvalet ve banyo kullanımlarımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Virüsler ve bakteriler vücudun dışında uzun süreli yaşayamazlar ancak maalesef herpeste durum farklı. Herpes virüsünün 72 saate kadar havlularda yaşadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yine daha önce yapılan bir araştırmada Belçika'da kütüphane kitaplarındaki mikrop, bakteri ve virüsler incelenirken Grinin Elli Tonu kitabında kokain maddesi ve herpes virüsü tespit edilmiştir. O halde eğer ailemizle yaşıyorsak özellikle banyoyu kullandığınızda dokunduğumuz alanların temizliğine önem gösterelim. (Musluk, sabun, şampuan şişeleri) Ayrıca ortak sabun kullanmanızı tavsiye ederim.

Ek Bilgiler: Herpes virüsü dış ortamda genellikle kısa sürede etkisiz hale gelir, ancak nemli koşullarda daha uzun süre canlı kalabilir. Ortak kullanım alanlarında hijyenik önlemler almak önemlidir. Kişisel havlu ve çarşaf kullanımı, banyo yüzeylerinin düzenli temizliği bulaşma riskini azaltabilir. Herpesin kesin tedavisi olmamakla birlikte, belirtileri hafifletmek için tedaviler mevcuttur. Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olmasına rağmen, nadiren de olsa ortak eşyalarla bulaşma ihtimali vardır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Kan yolu ile bulaşır mı Smile)) hiv mi bu arkadaş yanlış bilgi vermeyin

(12-08-2021, Saat: 13:06)Yorgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kan yolu ile bulaşır mı Smile)) hiv mi bu arkadaş yanlış bilgi vermeyin

ilk teşhis kondugunda doktora sormuştum .kan bagışı yapabilirmiyim diye hayır yapamazsın demişti malesef.zaten hsv2 testi kan testi ile yapılıyorsa buda kanda herpes virüsü yada antikoru var demektir virüs varsa neden bulaşmasınki?

(12-08-2021, Saat: 13:24)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-08-2021, Saat: 13:06)Yorgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kan yolu ile bulaşır mı Smile)) hiv mi bu arkadaş yanlış bilgi vermeyin

ilk teşhis kondugunda doktora sormuştum .kan bagışı yapabilirmiyim diye hayır yapamazsın demişti malesef.zaten hsv2 testi kan testi ile yapılıyorsa buda kanda herpes virüsü yada antikoru var demektir virüs varsa neden bulaşmasınki?
Yaaa bunları nereden uyduruyorsunuz Allah aşkına?bir de doktor dedi demez mi… Yok öyle birşey. Uçuk kanla bulaşan bir hastalık değildir.Gönül rahatlığıyla kan bağışı yapabilirsiniz

(12-08-2021, Saat: 16:18)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-08-2021, Saat: 13:24)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ilk teşhis kondugunda doktora sormuştum .kan bagışı yapabilirmiyim diye hayır yapamazsın demişti malesef.zaten hsv2 testi kan testi ile yapılıyorsa buda kanda herpes virüsü yada antikoru var demektir virüs varsa neden bulaşmasınki?
Yaaa bunları nereden uyduruyorsunuz Allah aşkına?bir de doktor dedi demez mi… Yok öyle birşey. Uçuk kanla bulaşan bir hastalık değildir.Gönül rahatlığıyla kan bağışı yapabilirsiniz

Uydurmuyorum .doktorun bizzat söylediği ni yazdım.uydurdun demeniz icin bizzat orada olmamız gerekir bu nasıl bir cümle anlamadim.bence kendi doktorunuza danışın yada kan vermeye gittiğinizde söyleyin bakalım aliyorlar
mi

Arkadaşlar burada hepimiz aynı dertten muzdaripiz bunca yaşadıklarımızı birbirimize paylaşıp destek olmaya çalışıyoruz en azından ben öyle dusunuyorum.lutfen birbirimize yalancı uyduruyorsun gibi kırıcı kelimeler kullanmayalım.

(12-08-2021, Saat: 17:45)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-08-2021, Saat: 16:18)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaaa bunları nereden uyduruyorsunuz Allah aşkına?bir de doktor dedi demez mi… Yok öyle birşey. Uçuk kanla bulaşan bir hastalık değildir.Gönül rahatlığıyla kan bağışı yapabilirsiniz

Uydurmuyorum .doktorun bizzat söylediği ni yazdım.uydurdun demeniz icin bizzat orada olmamız gerekir bu nasıl bir cümle anlamadim.bence kendi doktorunuza danışın yada kan vermeye gittiğinizde söyleyin bakalım aliyorlar
mi

Arkadaşlar burada hepimiz aynı dertten muzdaripiz bunca yaşadıklarımızı birbirimize paylaşıp destek olmaya çalışıyoruz en azından ben öyle dusunuyorum.lutfen birbirimize yalancı uyduruyorsun gibi kırıcı kelimeler kullanmayalım.
Kardeşim kanda sadece antikor bulunur. Yani virüs aktif olduğunda kanda dolaşan antikorlar müdahale eder. Bu virüs kanda dolaşmış olsa vücudun her yerine yayılır o zaman. Cok saçma.  Bence doktorunun Bu hastalık hakkında bilgisi eksik yada yok.

Yaaa burada o kadar yanlış bilgiler dönüyor ki anlatamam… Artık tahammülüm çok azaldı… Dünyadaki insanların neredeyse %70 inde uçuk var. O zmaan kimse kan vermesin. Kan ile bulaşan hastalıklar aids ve hepatittir

(13-08-2021, Saat: 18:44)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaaa burada o kadar yanlış bilgiler dönüyor ki anlatamam… Artık tahammülüm çok azaldı… Dünyadaki insanların neredeyse %70 inde uçuk var. O zmaan kimse kan vermesin. Kan ile bulaşan hastalıklar aids ve hepatittir

yaa degil ,ilk gittigim dr hatırlamıyorum cildiyemiydi ,üroloji miydi yakmamız lazım dedi yaktı daha sonra tekrar çıktıgında cildiyeye gittim istanbul göstepe de şafak hastanesinde iranlı bir dr du tahlil istedi ve ilk teşhisi koydu o dr a sormuştum kan verebilirmiyim diye (neden sordum ? benim kan grubum çok az bulunan bir grup ) bana hayır kan veremezsin demişti ve yaklaşık 15 sene(sanırım) kan vermedim kimseye kan verememe bana saçma gelmedi zira vücutta bulaşıcı virüs varsa bu kandada mevcuttur antikor kanda olan virüs için savunmaya geçer .ve teşhis içinde kanda antikor aranır yada direk virüs aranır ikiside yapılabilir antikor aramak çok daha ucuz oldugu için en çok tercih edilen tahlildir, ha bu doktorun bana söyledigi yanlış olabilirmi bilemem bazı doktorlar bilmeyebilir yada o an kafası karışmış olabilir mesela bir cilt dr u kadın bana bu hastalık kanser yapabilir demişti kadınlarda ( hpv ile karıştırdı sanırım) tabi tabi dedim çıktım neyse sizin yazınız bana karşı hakaretvari aşagılayıcı bir tondu bunu kabul edemem ben yalancı yada uyduran biri degilim bu bu şekilde bilinsin.sizin bilginize göre dogru degilse ben sizin görüşünüzde degilim yada ben size katılmıyorum yazarsınız konu kapanır .ben ve biz dr degiliz tecrübelerimizi paylaşıyoruz yalnızca

Bu konuda yanlış bilgi veriyorsunuz diyim o zaman . Sayın okuyucular; herpes kanla bulaşan bir hastalık değildir…

(13-08-2021, Saat: 19:44)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuda yanlış bilgi veriyorsunuz diyim o zaman . Sayın okuyucular; herpes kanla bulaşan bir hastalık değildir…

bunca yazımdan sonra anlamış oldugunuz bumudur?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aile İçi Herpes Bulaşma Riski: Eş ve Çocuğa Geçer mi? notgood! 2 1,246 30-01-2026, Saat: 09:35
Son Yorum: Burak06.
  HPV Virüsü Bulaş Yolları ve Evde Dikkat Edilmesi Gerekenler Öğrenmekistiyorum 4 1,651 23-05-2025, Saat: 00:51
Son Yorum: Ihsan1111
  Evli Çiftlerde Herpes Deneyimleri: Eşe Bulaşma ve Cinsel Yaşam jimmmy 30 20,370 06-01-2025, Saat: 01:29
Son Yorum: pearlyy

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi