Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HPV Virüsü Bulaş Yolları ve Evde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arkadaşlar merhaba, sizlerden öğrenmek istediğim şeyler var. Bu virüsün bulaş yolları nelerdir? Cinsel temas dışında bulaşır mı? Ev ortamında nelere dikkat etmek gerekiyor? Ortak kullanılmaması gereken eşyalar nelerdir?

Ek Bilgiler:

HPV Virüsü Hakkında Genel Bilgiler

Human papilloma virüsü (HPV) cinsel yolla bulaşan en yaygın virüslerden biridir. Ancak nadiren de olsa cilt teması, anneden bebeğe doğum sırasında veya kontamine tıbbi aletler yoluyla bulaşabilir. Ev ortamında ortak kullanılan havlular, iç çamaşırları, jilet gibi kişisel eşyaların paylaşılmaması önerilir. HPV aşısı, en sık görülen tiplere karşı koruma sağlar. Düzenli tarama testleri (Pap smear) rahim ağzı kanserini önlemede etkilidir. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Bu konularla ilğili formda bir çok yazı var formu detaylı incelerseniz kafanızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz

Atak sayısı zamanla azalıyor mu?

Tecrübeleriniz neler?

(17-05-2025, Saat: 11:43)Ihsan1111 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Atak sayısı zamanla azalıyor mu?

Tecrübeleriniz neler?

İlk ay biraz zordu 3 kez atak geçirdim sonrasında azalıyor yakın zamanda 4 ay olmuştu hiç atak geçirmedim dün başladı yani zamanla seyreliyor gibi

(17-05-2025, Saat: 12:40)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne zamandır var sende ? İlaç kullanıyor musun?
İlk ay biraz zordu 3 kez atak geçirdim sonrasında azalıyor yakın zamanda 4 ay olmuştu hiç atak geçirmedim dün başladı yani zamanla seyreliyor gibi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Virüsü Stres ve Düzensiz Beslenmeden Tekrarlar mı? Emre006 1 924 11-05-2025, Saat: 16:38
Son Yorum: nycteam
  Herpes ve Ev Yaşamı: Bulaşma Riskini Azaltma Yolları jimmmy 30 23,151 01-01-2022, Saat: 02:57
Son Yorum: Üzgünüm
  Evde Kullandığınız Eşyalara Dikkat: Herpes ve Jilet Tehlikesi jimmmy 14 9,898 18-11-2019, Saat: 23:03
Son Yorum: Ot.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi