11-02-2026, Saat: 02:29
spam ve virüs olmuyor kanda da olmadığı gibi karnında herhangi bir bulaş olmuyor. sadece doğum yaparken aktif bir lezyon varsa sezaryanla doğum oluyor
|
Cinsel Yol Dışında Bulaşıp Bulaşmadığını Söyleyebilir Mi?
|
|
11-02-2026, Saat: 02:29
spam ve virüs olmuyor kanda da olmadığı gibi karnında herhangi bir bulaş olmuyor. sadece doğum yaparken aktif bir lezyon varsa sezaryanla doğum oluyor
11-02-2026, Saat: 05:18
(10-02-2026, Saat: 20:25)Öğrenmekistiyorum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merak ettiğiniz her şeyin cevabını yaşayarak almanızı ümid ediyorum. Başka insanların hayatlarini yargılamak çok basittir ta ki aynısı ya da daha beteri başına gelene Kadar yazık Yargılıyorum çünkü benzer bir konu daha açmıştınız. Ele herpes geçmesiyle alakalı sanırım. Şuan sorduğunuz şey daha da gülünç. Elinizin altında internet var, virüsü kapmış birçok kişinin deneyimlerini paylaştığı burası gibi platform var, chatgpt, gemini gibi yapay zekalar var. 2.5 senedir bu hastalıkla alakalı araştırmalar yapıyorum ve daha cinsel yol dışında bulaşanı görmedim. Herpes nemli ortamı sever ama dışarı ortamda yaşayamaz. Nemli ortam sadece var olan virüsü çoğaltır, o bölgenin nemli olması gibi ya da dudağın. Lütfen ama burada cevabı bariz sorular sorup insanlara korku propagandasına sürüklemeyin. Çünkü buraya sadece herpesliler değil, sevgilisi ya da eş adayı herpesli olup yine de sevdiği için beraber olmak isteyen insanlar da giriyor ve sizin bu tarz evhamlarınız onları kararlarından döndürebilir.
11-02-2026, Saat: 06:13
kardeşim kadın evham yapmış bebeği var küçük bir çocuğa bulaştırmaktan korkuyor. sakin ol sen okumak istemiyorsan okuma haklısın ama maalesef senin de siteyi okumadığını görüyorum https://www.herpesturkiye.com/showthread.php?tid=82 https://www.herpesturkiye.com/showthread.php?tid=83 bu haberlere bakarsan aslında pek de korkmakta haksız sayılmaz ne dersin
Ayrıca burada okuduklarıyla karşısındakinin söylediklerine inanamayıp kararlarından dönecek insanlar zaten dönsünler bence yani. bir cilt hastalığı kardeşim ve hiçbirimiz de suçlu değiliz kendimizi kabullendirme gibi bir çabamız yok, şükürler olsun. arkadaşlar ben de bu psikolojilerin birçoğunu atlattım ve o kadar boş geliyor ki şu anda dünyada 846 milyon herpes 2 hastası var ilk yıllar biraz sıkıntılı. evet, çok fazla atak yaşıyorsunuz. çünkü ama sonrasında atağınız azalıyor ağrılarınız azalıyor aklınıza bile gelmeyiyor hiç hayatınızda yokmuş gibi bir şey oluyor biraz rahat olun birbirimize karşı bari kırıcı olmayalım hanımefendinin sıkıntısı bir bebeğe bulaştırmamak çünkü genital bölgesini ellemek zorunda kalıyor ve bebekler çok sık hasta olurlar bir empati yap her ateşi çıktığında ağladığında mırıldandığında, acaba herkes mi kaptı? diye düşünüyordur bi kendini onun yerine koy. hanımefendi siz de bu kadar evham yapmayıp elinizde kolay yalayıp bebeğinizin altını değiştireceksiniz. yapmanız gereken tek şey bu yoksa sizinle psikolojiniz bozulur
11-02-2026, Saat: 09:37
(11-02-2026, Saat: 05:18)uzakdurun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yargılıyorum çünkü benzer bir konu daha açmıştınız. Ele herpes geçmesiyle alakalı sanırım. Şuan sorduğunuz şey daha da gülünç. Elinizin altında internet var, virüsü kapmış birçok kişinin deneyimlerini paylaştığı burası gibi platform var, chatgpt, gemini gibi yapay zekalar var. 2.5 senedir bu hastalıkla alakalı araştırmalar yapıyorum ve daha cinsel yol dışında bulaşanı görmedim. Herpes nemli ortamı sever ama dışarı ortamda yaşayamaz. Nemli ortam sadece var olan virüsü çoğaltır, o bölgenin nemli olması gibi ya da dudağın. Lütfen ama burada cevabı bariz sorular sorup insanlara korku propagandasına sürüklemeyin. Çünkü buraya sadece herpesliler değil, sevgilisi ya da eş adayı herpesli olup yine de sevdiği için beraber olmak isteyen insanlar da giriyor ve sizin bu tarz evhamlarınız onları kararlarından döndürebilir.Sanırım düşündüğünüz kadar her şeyin farkında değilsiniz çünkü o konuyu ben açmamistim ki kaldı ki acabilirim de bunu yargılamak kimseye düşmez istemeyen okumaz
11-02-2026, Saat: 15:57
https://www.herpesturkiye.com/showthread.php?tid=1202
Burada çocuğuma bulaştırmaktan korkuyorum diye yine aynı soruları irdelemişsiniz. bu kadar aynı sorular üzerinde dönüp durmak bu kadar panik olmak eldeki bilimsel verilere rağmen kusura bakmayın ama psikolojik olarak fazla pimpirikli ve evhamlı olduğunuzun göstergesi. Yardımcı olmakla alakalı bir sıkıntım yok ama insanların da korku seline kaptırılmasını doğru bulmuyorum yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü. @Oldboy00 jimmmy idi sanırım eski nickin ve en bilinçli forumdaki kişilerden birisin, ilk üye olduğumda senin açtığın başlıkların, sorguladığın ve denediğin yöntemlerin çok yardımı dokundu. Bence konu başlığı açanı nezaketen savunmak için bu eski linkleri attın, şuanki bilginle senin de bu yollarla geçmediğini bildiğinden eminim. Chatgptye bilimsel kaynaklar ile açıkla dediğimde yazdığı şey şu; "Peki “sporcu, minderlere” veya “yoga matı gibi yüzeylere” bulaşma mümkün mü? Bu konuda net bilimsel konsensüs şöyle: ⚠️ Herpes virüsü kısa süre içinde cansız yüzeylerde canlılığını kaybeder. Uzun süre hayatta kalması ve oradan bulaşması bilimsel olarak çok düşük ihtimalli kabul edilir. ? Örneğin “Herpes gladiatorum” gibi bir durum vardır: – Bu tip HSV enfeksiyonu genellikle temas sporlarında (örneğin güreş) görülebilir. – Buradaki bulaş genellikle cilt-cilt temasından kaynaklanır, yorgan, minder gibi yüzeylerden değil — çünkü virüs çevrede uzun süre dayanmaz. ? Yani yoga matı, sauna, havuz kenarı gibi yüzeylerden virüsün bulaşması çok düşük olasılıklıdır ve bilimsel kaynaklarda sıkça kabul edilen bir yol değildir. ? Haberlerde anlatılan “sporcu herpes’i yakaladı” durumu ne? Bazı haberlerde çatışan ifadeler görebilirsin — mesela “sporcu herpes’i minderden kaptı” gibi cümleler. Bu haberler teorik olarak bir cilt bölgesi teması sonrası virüsün transfer edilmesi şeklinde tartışılmış olabilir, ama: Bu yaygın bir bulaşma yolu değildir. Virüsün cansız yüzeylerde uzun süre bulaştırıcı kalması biyolojik olarak zordur. En güçlü bulaşma mekanizması hâlâ doğrudan insan temasıdır. ✔️ Özetle ✅ Evet, herpes virüsü cinsel temas dışı da bulaşabilir (özellikle ağızdan ağıza, öpüşme gibi doğrudan temaslarla). ❌ Ancak yoga matı, minder veya havlu gibi cansız yüzeylerden düzenli ve olağan bulaşması yaygın bir yol değildir ve bunun klinik olarak sık karşılaşılan bir durum olduğuna dair güçlü kanıt yoktur."
11-02-2026, Saat: 20:32
seni anlıyorum haklısın. çok zor bir şey. zaten antalya'da de çocuğumun altını değiştirirken elimden bulaştırabilir miyim? diyor evham yapması normal onada diyorum zaten bu kadar panik takıntı yapar sizde çok kafaya takma hatta eldiven kullanabilir jimmy değilim ama onla ve o dönemki arkadaşlarla özel hayatta da gorusen biriyim haklısın ama herkesin psikolojisi bu kadar kuvvetli olmuyor maalesef hanımefendi lousa döneminde olabilir o yüzden biraz nezaket sadece bu arada yapay zeka ya bu konularda çokta güvenme derim ben amerika'da bu işlerle profesör olan ve soru sormanın yirmi dolar oldugu hocalarla neler konuştu bir bilsen ve sana şunu söyleyebilirim, Amerikalı bir kardeşimizle konuşmuştum. on iki yaşında hiç cinsellik yaşamamış ve bu hastalıkla yaşıyor i̇nsanlarla dikkat etmesi kötü değil mi mesela? Tıraş bıçağı, ortak kullanım havlular kullanmamak. Daha iyi dikkatten zarar gelmez.tabiki aşırıya kaçmadan daha fazla uzatmayalım bu sitenin amacı birbirimize destek olmak
(11-02-2026, Saat: 20:32)Oldboy00 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: seni anlıyorum haklısın. çok zor bir şey. zaten antalya'da de çocuğumun altını değiştirirken elimden bulaştırabilir miyim? diyor evham yapması normal onada diyorum zaten bu kadar panik takıntı yapar sizde çok kafaya takma hatta eldiven kullanabilir jimmy değilim ama onla ve o dönemki arkadaşlarla özel hayatta da gorusen biriyim haklısın ama herkesin psikolojisi bu kadar kuvvetli olmuyor maalesef hanımefendi lousa döneminde olabilir o yüzden biraz nezaket sadece bu arada yapay zeka ya bu konularda çokta güvenme derim ben amerika'da bu işlerle profesör olan ve soru sormanın yirmi dolar oldugu hocalarla neler konuştu bir bilsen ve sana şunu söyleyebilirim, Amerikalı bir kardeşimizle konuşmuştum. on iki yaşında hiç cinsellik yaşamamış ve bu hastalıkla yaşıyor i̇nsanlarla dikkat etmesi kötü değil mi mesela? Tıraş bıçağı, ortak kullanım havlular kullanmamak. Daha iyi dikkatten zarar gelmez.tabiki aşırıya kaçmadan daha fazla uzatmayalım bu sitenin amacı birbirimize destek olmak Yazım hatalarından dolayı kusura bakma bi yandan araba kullanıyorum mikrofonla yazdığım için
11-02-2026, Saat: 22:48
Titiz olan insan zaten titiz olur. Ama paranoya ile yaşamak çok daha zor. Yapay zekaya güvenme dediğin ingilizce bilimsel makale kaynaklı o yazdığım şeyler. AI'yın kendi düşüncesi değil yani. Eski gönderilerinde eski nickim jimmy ama kullanıcı adı şifremi unuttum vs demişsin ama neyse.
AI'yı küçümsemeyin 4-5 sene içerisinde belki teröpatik aşı bulunacaksa AI sayesinde olacaktır.
11-02-2026, Saat: 23:13
Hangi gonderimde demişim kardeşim
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |