Bugün ikinci atağımı geçirmeye başladım 15-20 gün aradan sonra. Doktora Valtrex yazdırmak için gittim fakat kendisi sürekli her seferinde Valtrex içemeyeceğimi söyledi. Valtrex içemeyeceksek nasıl atlatacağız atakları dostlar beni bilgilendirir misiniz lütfen. Fucidin sürmemi söyledi ama ilk atağımda Fucidin pek işe yaramamıştı.
Valtrex (Valasiklovir) Hakkında Genel Bilgiler
Valtrex, herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir antiviral ilaçtır. Atak sırasında kullanıldığında semptomların süresini ve şiddetini azaltabilir. Sık atak geçirenlerde (yılda 6'dan fazla) baskılama tedavisi olarak günlük düşük dozda kullanılabilir.
Kullanıcı Deneyimlerinden Çıkarımlar
Forumda bazı kullanıcılar, doktorlarının her atakta Valtrex önermediğini belirtmiş; ancak birçok kullanıcı atak anında Valtrex kullanımının etkili olduğunu ifade etmiştir. Uzun süreli baskılama tedavisi uygulayanlar, atak sıklığının azaldığını bildirmiştir.
Alternatif İlaçlar
Valtrex dışında aynı etken maddeyi (valasiklovir) içeren Vaxvire ve Viromed gibi jenerik ilaçlar da mevcuttur. Ayrıca asiklovir (Asiviral) de kullanılabilir, ancak daha sık doz gerektirir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.