Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes ve İlişki Kaygısı: Psikolojik Mücadele
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, herpes tanısı aldıktan sonra ilişkiye hazır olup olmadığını sorgulamakta ve yaşadığı psikolojik zorlukları paylaşmaktadır. Diğer kullanıcılar da benzer deneyimlerini anlatarak destek olmuştur. Bazı kullanıcılar, virüsün yaygınlığına dikkat çekerek utanç duymamak gerektiğini belirtmiş, bazıları ise aşı çalışmalarından umutlu olduklarını ifade etmiştir. Tartışma boyunca, herpesin kişinin kendine olan güvenini ve ilişki kurma isteğini nasıl etkilediği ele alınmış, ancak birçok kişi bu durumu kabullenerek hayatına devam etmenin mümkün olduğunu vurgulamıştır. Nihai olarak, herpesin bir engel değil, yönetilebilir bir durum olduğu sonucuna varılmıştır.

Arkadaşlar, bu başlığı biraz dertleşme, biraz hissettiklerimi anlatmak için açtım. Tam 1 sene önce herpesle tanıştım. İlk 6 ay hastalık üzerimde bu kadar psikolojik bir sıkışmışlık etkisi bırakmamıştı, çünkü doktorum 'uçuk bu geçer 1-2 haftaya' deyip göndermişti beni ama okudukça, bilinçlendikçe, bu virüsün bir ömür bizde kaldığını öğrendikçe tabi mental olarak çok zorladı beni, hala da zorluyor. Konuyu toparlamakta zorlanıyorum, uzun olursa kusura bakmayın. Bu uçuğu kendime sıkıntı yaptıkça, kendimi daha da soyutladım ister istemez insanlardan tabiki. Psikoterapiye de gittim ama pek bir faydasını göremedim. Burada problem psikologda değil tabiki, benim bu konuyu çok düşünmemde. Arkadaşlar, benim 1 senede toplam 4-5 kere atağım oldu, ilki hariç diğerlerinde hiç ağrım sızım olmadı. Şimdi dokt

Ek Bilgiler:

Herpes ile Psikolojik Başa Çıkma Yolları

Herpes tanısı almak, birçok kişi için duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki herpes oldukça yaygın bir virüstür ve birçok insan benzer duygular yaşamaktadır. Bu süreçte kendinizi yalnız hissetmemeniz için çevrimiçi destek gruplarına katılabilir, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca, profesyonel bir terapistten destek almak, kaygı ve depresyonla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Kendinize karşı nazik olun ve bu durumun sizi tanımlamadığını unutmayın.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Çok abartıyoruz bana nasıl bulaştığını söylesem gülersiniz içkiliydim bilmem ne Smile)
Biz ne kadar birbirimize takma aldırış etme desekte etkisi olmayacak. Tabiki birbirimizle sohbet ederken rahatlıyoruz birbirimizi anlıyoruz ama bunu içimizde kendimiz bitirmediğimiz sürece kimsenin bize faydası olamaz. Zaman geçecek alışacagız kabullenecegiz atak geldiğini anladığımız anda kendi vücudumuzu tanıyarak önlemler alacagız bende etkili oluyo eskisi kadar atak yok ve birgün bundan kurtulacagımıza inanıyorum. Kendimizi ne kadar hırpalasak boş olması gerekti belkide oldu. Kafanızı kaldırın o yastıktan evet doğdu güneşim deyin ve hayatınıza devam edin Smile)

(07-09-2022, Saat: 22:21)Pançoo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok abartıyoruz bana nasıl bulaştığını söylesem gülersiniz içkiliydim bilmem ne Smile)
Biz ne kadar birbirimize takma aldırış etme desekte etkisi olmayacak. Tabiki birbirimizle sohbet ederken rahatlıyoruz birbirimizi anlıyoruz ama bunu içimizde kendimiz bitirmediğimiz sürece kimsenin bize faydası olamaz. Zaman geçecek alışacagız kabullenecegiz atak geldiğini anladığımız anda kendi vücudumuzu tanıyarak önlemler alacagız bende etkili oluyo eskisi kadar atak yok ve birgün bundan kurtulacagımıza inanıyorum. Kendimizi ne kadar hırpalasak boş olması gerekti belkide oldu. Kafanızı kaldırın o yastıktan evet doğdu güneşim deyin ve hayatınıza devam edin Smile).       

Ahhh tam bir tatil öncesinde sabaha benden önce uyanmış oluyor ? yastıktan kaldırır kaldırmaz lanet okuyorsun.. önlem olarak ne yapılabilir? Şuan bir cildiye kapısının önündeyim tıbbın buna gerçekten hicbirsey yapamaması ülkece ne denli yetersiz kaldığımizi gösteriyor ?? ben çıkar çıkmaz peçete yardımıyla patlatıyor ardından aklovin kullanıyorum.Farkli mudehale edeniniz varmıdır.tesekkur ederim şimdiden

(19-09-2022, Saat: 12:09)Herpes2 mağduru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kesinlikle el ile müdahale etmemeni öneririm .uçuk çıkacagını hissettigim zaman ben valtrex içmeye başlıyorum daha çabuk ve az lezyon ile atlatmama yardımcı oluyor

(19-09-2022, Saat: 12:09)Herpes2 mağduru Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  

Bu kişiden kişiye çok değişiklik gösteriyo. Ne kadar zaman oldu bulaş olalı oda önemli ilk iki yıl atak daha çok oluyo kendi tecrübelerimi sorarsan mesajla iletişime geçelim diğer üyeler için yanlış olabilicek bilgilendirmeler yapmayalım

Patlattığim zaman çok çabuk geçiyor kararıyor diğer türlü günlerce inmesini bekliyorum gördükçe daha da moralim bozuluyor ertesi gün kabuk tutmaya başlıyor waltrex deneyecegim

(21-09-2022, Saat: 23:31)Herpes2 mağduru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Patlattığim zaman çok çabuk geçiyor kararıyor diğer türlü günlerce inmesini bekliyorum gördükçe daha da moralim bozuluyor ertesi gün kabuk tutmaya başlıyor waltrex deneyecegim

Dostum waltrexi doktor kontrolünde kullanmalısın bende yan etki yaptı mesela ben kullanamadım uzun süreçte böbrek ve karaciğere  zarar verebilir

Teşekkür ederim kardeşim yarın işyerinin doktoruna reçeteli vitamin yazdiracagim birde d takviyesi alsam mi diyorum

(21-09-2022, Saat: 23:42)Herpes2 mağduru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim kardeşim yarın işyerinin doktoruna reçeteli vitamin yazdiracagim birde d takviyesi alsam mi diyorum

Rica ederim kardeşim tabi bağışıklık ne kadar güçlü olursa o kadar iyi bence önce kan testi yaptırıp ne eksik oldugunu öğrenmek daha mantıklı tabiki takviye almalısın günümüz şartlarında çok iyi beslenemiyoruz. Yaptıgım araştırmalara göre kan grubuna göre beslenmek denen bişey var eğer bu tarz beslenirsen bağışıklık güçlü oluyo ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim. Bu söylediklerim tabiki doktor kontrolünde kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

(21-09-2022, Saat: 23:35)Pançoo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dostum waltrexi doktor kontrolünde kullanmalısın bende yan etki yaptı mesela ben kullanamadım uzun süreçte böbrek ve karaciğere  zarar verebilir

dr valtrex yazarken test yaptırdıgını düşünmüyorsundur umarım .her ilacın yan etkileri vardır valtrex kullanırken karaciger enzimleri yükselir bıraktıgın zaman dogal haline döner .tabiki bazı kişilerde daha fazla etkisi olabilir ama aspirin bile insanları kötü etkileyebiliyor.sana geçmiş olsun

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Bug Herpes Teşhisi Sonrası Hayat Bitti mi? Psikolojik Destek ve Tedavi Yöntemleri Cookieeikooc 6 1,436 11-11-2025, Saat: 18:35
Son Yorum: Suphelihasta
  Herpes (HSV-2) ile Yaşamak: Belirtiler, Tedavi ve Psikolojik Destek Bella1441 39 12,816 08-09-2024, Saat: 01:13
Son Yorum: Bitermi dertler
  Lezyon Yokken Cinsel İlişki Bulaştırır mı? Tecrübeliler Anlatıyor emreee1907 0 1,379 03-10-2023, Saat: 15:19
Son Yorum: emreee1907
  Herpes Pozitif Bireylerin Negatif Bireylerle İlişkisi: Etik ve Psikolojik Boyutl OyleBiri 51 25,903 28-03-2023, Saat: 01:50
Son Yorum: atlanta71
  Sistitte Lökosit Yüksekliği: HSV2 ile Mücadele Papatya 2 2,613 12-11-2021, Saat: 07:28
Son Yorum: space

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi