06-01-2026, Saat: 15:53
(17-10-2025, Saat: 01:25)Anonim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle geçmiş olsun ve de çok tebrik etmek istedim. Ne kadar detaylı bilgilendirmişsin ve de çok bilinçlisin bu konuda. Ben de 2 yıldır muzdaribim ve bu illetin mağdurlarındanım. Dün itibari ile fena anksiyete krizine girmiş bulunmaktayım çünkü piyasada valtrex kalmadığı bilgisiyle sarsıldım. Bu hastalıkta valtrex benim tek çarem. Kronik herpesli bi vakayım. Max 7-8 gün ilacı almadığım takdirde nüks ediyor, sekmez. Regl dönemlerinin baş tacı. O kadar ezberledim ki semptomları çıkacağı zamanın 2 gün önceden kokusunu alıyorum ve hemen valtrex alıyorum. Bu tedaviye enf. Hast. Uzmanı yönlendirdi beni, 6 ay her gün kullanıp baskılama yapalım dedi. Bence işler ters gitti ve ilaca direnç gösterdi bu illet yani sanki herpesin antidepresanı gibi valtrex, alamayınca kuduruyor çoğalıyor çıldırıyor. Neyse ilacı bulamama sorunuyla sarsılıp yeni bir enf. Hast. Uzmanına gittim ve beni araştırma üni hastanesinin immünoloji birimine yönlendirdi, sıkı takipe alınıp araştırılması için. Sizce bu işe yarar mı? Neden bu kadar sık nüks ettiğine dair sorunu ortaya çıkarabilirler mi ve tedavisini?Lenfositler (özellikle T, B ve NK hücreleri) bağışıklık sisteminin bel kemiğidir. Lenfosit değerlerin çok düşmüş olabilir. T hücreleri sonuçta viral enfeksiyonlar ile savaşır, eğer lenfositlerinde düşmüşse atak fazla nuks edebilir.
Lenfositleri yükseltecek vitaminler
1️⃣Yeterli protein
2️⃣ D vitamini + çinko/bakır
3️⃣ Beta-glukan
4️⃣ Uyku + stres kontrolü
5️⃣ Ferritin (Demir)
6️⃣ C vitamini
7️⃣ OMEGA 3
8️⃣ B12/Folat yani B kompleks
Aldığınız vitamininlerin kesinlikle vücut için en iyi emilebilir formda kaliteli içerik olduğuna emin olun.
Bunların yanında vitaminler vücutta etkilerini gösterene kadar baskılayıcı günlük 500 mg waltrex alabilirsin.
Mesela bazı arkadaşlar da welp tablet çok etki etmedi. Welp tablet amaç T hücreleri. Lenfositleri düşükse yani temel zayıfsa welp tablet nasıl etki etsin.