Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV Lezyonlarının Görünümü Neden Değişir? Bilgi Paylaşımı

Arkadaşlar ben yaklaşık 3 senedir HSV'liyim. 2 senedir sadece 2 kere lezyon çıktı ama bu son iki lezyon böyle içi su dolu patlamamış kabarcık şeklinde çıktı. Daha öncekiler direk açık yara şeklinde çıkıyordu. Neden böyle olmuş olabilir?

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonları, bağışıklık sistemi, stres, hormonal değişiklikler gibi faktörlere bağlı olarak farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Lezyonların tipi ve görünümü her atakta değişebilir. Bazı kişilerde veziküler (içi sıvı dolu kabarcıklar) lezyonlar görülürken, bazılarında ülserasyon (açık yara) daha yaygındır. Bu değişiklikler normal kabul edilebilir.

HSV Ataklarını Etkileyen Faktörler

- Bağışıklık durumu: Zayıflamış bağışıklık daha sık ve şiddetli ataklara yol açabilir. - Stres: Fiziksel veya duygusal stres atakları tetikleyebilir. - Güneş ışığı: Özellikle oral HSV'de UV ışınları atakları artırabilir. - Diğer Enfeksiyonlar: Soğuk algınlığı gibi hastalıklar HSV'nin aktifleşmesine neden olabilir. Her atakta lezyon tipinin değişmesi endişe verici olmayabilir, ancak sık veya şiddetli ataklar yaşanıyorsa bir doktora danışılması önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(14-07-2021, Saat: 00:22)izmitli41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaslar ben yaklasik 3 senedir hsvliyim 2 senedir sadece 2 kere lezyon cikti ama bu son iki lezyon boyle ici su dolu patlamamis kabarcik seklinde cikti daha oncekiler direk acik yara seklinde cikiyordu neden boyle olmus. Olabilir

2 senede 2 defa çıkmasının sebebi nedir kullandığınız herhangi bişi varmı

(14-07-2021, Saat: 12:10)asabi35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(14-07-2021, Saat: 00:22)izmitli41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaslar ben yaklasik 3 senedir hsvliyim 2 senedir sadece 2 kere lezyon cikti ama bu son iki lezyon boyle ici su dolu patlamamis kabarcik seklinde cikti daha oncekiler direk acik yara seklinde cikiyordu neden boyle olmus. Olabilir

2 senede 2 defa çıkmasının sebebi nedir kullandığınız herhangi bişi varmı

Oncelikle kafama takmıyorum sonra 1 yila yakin 1 gun melisa cayi bir gun yesil cay ictim sivi propolis ictim her gun bir bardak suya damlatarak genital bolgemi elma sirkesi ile yikadim musait oldukca erkegim elma sirkesi kadinlar icin onermiyorum doktora sormasi lazim bayanlarin ve arada bir kefir kullandim

(14-07-2021, Saat: 13:57)izmitli41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(14-07-2021, Saat: 12:10)asabi35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2 senede 2 defa çıkmasının sebebi nedir kullandığınız herhangi bişi varmı

Oncelikle kafama takmıyorum sonra 1 yila yakin 1 gun melisa cayi bir gun yesil cay ictim sivi propolis ictim her gun bir bardak suya damlatarak genital bolgemi elma sirkesi ile yikadim musait oldukca erkegim elma sirkesi kadinlar icin onermiyorum doktora sormasi lazim bayanlarin ve arada bir kefir kullandim

Tamam çok sağolun

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV2 Endişesi: Belirtisiz Seyreden Herpes Simpleks Virüsü Hakkında Bilgi ve Test sadecebilgi71 44 12,400 21-04-2025, Saat: 22:06
Son Yorum: 35can59
  Vitaherpavac Rus Herpes Aşısı Hakkında Bilgi ve Deneyimler aptalbirgenç 8 5,884 29-05-2024, Saat: 13:26
Son Yorum: Ç11122
  Herpes Virüsüne Etkin Tedavi Yöntemleri ve Deneyim Paylaşımı cipiaresss 0 1,118 06-05-2024, Saat: 21:46
Son Yorum: cipiaresss
  CYBH Testlerinde Neden HSV (Uçuk) Yer Almaz? Tanı Geç Konuyor İşteöylebirşey 0 1,728 05-06-2021, Saat: 13:05
Son Yorum: İşteöylebirşey

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi