17-02-2025, Saat: 21:53
Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, korunmasız ilişki sonrası HSV şüphesiyle ne zaman ve hangi testi yaptırması gerektiğini sormuştur. Gelen yanıtlarda, testlerin güvenilirliği konusunda farklı görüşler belirtilmiştir. Bir kullanıcı, 1 hafta içinde tanı konulduğunu ancak bazılarının yıllar sonra semptom gösterdiğini paylaşmıştır. Partner testi önerisi ve sürüntü, kan testi gibi yöntemlerden bahsedilmiştir. Ayrıca, bir kaynak link paylaşılmıştır. Genel olarak, kesin bir sonuca varılamamış, her vakanın farklı olduğu vurgulanmıştır.
Merhaba, ben 1 hafta önce korunmasız cinsel ilişki yaşadım. HSV'den şüpheleniyorum. 1 tane küçücük nokta gibi kırmızı sivilce benzeri bir şey çıktı penisin köküne yakın bir yerde. Resim atamıyorum. Ne zaman test yaptırmalı, hangi testi yaptırmalıyım? Teşekkürler.
Ek Bilgiler:Herpes tanısı için çeşitli testler mevcuttur: lezyondan sürüntü (PCR veya viral kültür), kan testi (IgG, IgM) ve Western blot. Semptomlar genellikle maruziyetten 2-12 gün sonra ortaya çıkabilir, ancak bazı kişilerde yıllar sonra da görülebilir. En doğru tanı için bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Partner testi de dolaylı bilgi sağlayabilir.