Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kullanıcı, 2 yıldır HSV-2 taşıdığını ancak hiç doktora gitmediğini ve ilaç kullanmadığını belirtiyor. Ara sıra küçük yaralar çıktığını ancak ilk yılın daha zor olduğunu söylüyor. Cevaplardan birinde, lezyonlara antiseptik (batikon) kullanılması öneriliyor. Bir başka kullanıcı, sağlık ocağından krem yazdırılabileceğini ve reçetede 'herpes simplex' yazdığını, genital olduğu bilgisinin yer almadığını ifade ediyor. Kullanıcı ayrıca oral seksle bulaş riskini sorguluyor. Gelen cevaplarda, ağızda uçuk varsa bulaş olabileceği, prezervatifin yanında boxer kullanımı ve aktif lezyon varken ilişkiden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor. Bir diğer kullanıcı ise, 85 gündür testislerinde şişlik olduğunu, HSV testinde IgG pozitif IgM negatif çıktığını ve yara olmadığını belirterek herpes olup olmadığını sorguluyor. Genel olarak, ilaç kullanmayan kişinin durumu ve bulaşma riskleri tartışılmış, ancak net bir çözüme ulaşılamamıştır.
Arkadaşlar, 2 yıl olacak herpes hastasıyım. Doktora falan gitmedim hiç. Kendim araştırdım, analiz yaptırdım. Fakat hiçbir zaman ilaç almadım. Arada sırada küme halinde bir şeyler oluyor. Kaşıyınca çabuk iyileşen yara gibi. Ama en zor yılım ilk 1 yılda oldu. Şimdi hiç ilaç kullanmıyorum. Bana bir sorun yaratabilir mi?
Ek Bilgiler:
HSV-2 virüsü vücutta ömür boyu kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrarlayan ataklara neden olur. İlaç kullanmamak atak sıklığını artırabilir ancak herkeste aynı seyir görülmez. Zamanla ataklar azalabilir. Önemli olan hijyen kurallarına uymak ve aktif lezyon varken cinsel ilişkiden kaçınmaktır. Stres, yorgunluk, beslenme gibi faktörler atakları tetikleyebilir. Ayrıca herpes simpleks virüsü cilt temasıyla bulaşır; prezervatif tam koruma sağlamaz ancak riski azaltır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.