Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes ve İlişki: Uçuk Çıkmasına Çözüm Var mı?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, herpes nedeniyle ilişki sonrası uçuk çıktığını ve ilaç kullanmasına rağmen sorunun devam ettiğini belirtiyor. İlk yanıtta kayganlaştırıcı kullanımı öneriliyor. Ardından aktif lezyon yokken virüsün bulaşıp bulaşmayacağı sorgulanıyor. Bir kullanıcı, doktorunun aktif lezyon yokken bulaş olmadığını söylediğini ancak yine de korunmayı tercih ettiğini aktarıyor. Başka bir kullanıcı, 5 yıllık ilişkisinde hiç bulaş olmadığını ifade ediyor. Lezyonların sıklığı sorulduğunda ise bir kullanıcı düzensiz olduğunu, bazen aylarca çıkmadığını bazen ayda bir görüldüğünü söylüyor. Tartışma boyunca herpesin yönetimi, bulaşma riski ve korunma yöntemleri üzerinde duruluyor. Kesin bir çözüm önerilmese de kayganlaştırıcı kullanımı ve bağışıklık sistemini güçlendirmenin faydalı olabileceği belirtiliyor.

Arkadaşlar merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Sizlerde öyle mi bilmiyorum ama ben ilişki yaşadığımda direkt uçuk çıkıyor öncesinde ve sonrasında ilaç kullanmama rağmen. Bu olaya bir çözümü olan deneyip fayda gören var mı acaba?

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü vücutta latent olarak kalır ve çeşitli tetikleyicilerle aktif hale gelebilir. Stres, yorgunluk, hormon değişiklikleri ve sürtünme gibi faktörler lezyonları tetikleyebilir. Soğuk algınlığı veya bağışıklık sistemi zayıfladığında da sık görülür. İlişki öncesi kayganlaştırıcı kullanımı sürtünmeyi azaltarak tetikleyiciyi ortadan kaldırabilir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durma da atak sıklığını azaltabilir. Aktif lezyon yokken virüsün bulaşma riski düşük olsa da tamamen sıfır değildir. Bu nedenle ilişki sırasında korunma önerilir. Herpes teşhisi konduğunda doktorunuzla düzenli kontroller ve uygun tedavi planı oluşturmanız önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(01-02-2024, Saat: 12:14)Herpes.s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Sizlerde öyle mi bilmiyorum ama ben ilişki yaşadığımda direkt uçuk çıkıyor öncesinde ve sonrasında ilaç kullanmama rağmen. Ve bu ilişkilerimi olumsuz yönde etkiliyor birlikte vakit geçirmekten kaçıyorum direkt. Erkek arkadaşım tatile gidelim bir iki gün kalalım dese binbir bahaneyle iptal ediyordum. Bu olaya bir çözümü olan deneyip fayda gören var mı acaba?
Malesef tahris olunca hemen cikar. Yag veya su bazli kayganlastirici kullanmani oneririm.

Arkadaşlar aktif lezyonlar yokken korunmasız ilişkiye girmek karşı tarafa virüsü direk taşır mı?

(08-02-2024, Saat: 20:20)drumkit7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar aktif lezyonlar yokken korunmasız ilişkiye girmek karşı tarafa virüsü direk taşır mı?

Aktif lezyon yokken bulaş olmuyor diye biliyorum ben doktorum öyle söylemişti ama ne olur ne olmaz ekstra diğer hastalıklara karşı da korunma taraftarıyım ben

(08-02-2024, Saat: 20:41)Herpes.s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aktif lezyon yokken bulaş olmuyor diye biliyorum ben doktorum öyle söylemişti ama ne olur ne olmaz ekstra diğer hastalıklara karşı da korunma taraftarıyım ben

Muhakkak hocam, günümüz Türkiye’sinde hpv ve diğer hastalıklar bu kadar yaygınken kesinlikle korunma yoluyla ilişkiye girilmeli. Benim sadece merak ettiğim aktif lezyonlar yokken bulaşma olup olmayacağıydı. Cevap için teşekkürler

Aktif lezyon yokken bulasma olmuyor diyebilirim 5 yillik bi iliskim var ve bugune kadar hic bir sekilde bulasma olmadi ,

(09-02-2024, Saat: 12:16)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aktif lezyon yokken bulasma olmuyor diyebilirim 5 yillik bi iliskim var ve bugune kadar hic bir sekilde bulasma olmadi ,

Ne kadar süreyle lezyon çıkıyor sizde acaba

(09-02-2024, Saat: 13:10)Herpes.s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne kadar süreyle lezyon çıkıyor sizde acaba

Valla net biseyi yok bazen 3 ay cikmiyor bazen ayda 1 cikiyor

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes (uçuk) bulaştırma korkusu: Korunmalı ilişkide bulaşma riski var mı? Abrts5694 7 1,331 26-10-2025, Saat: 13:00
Son Yorum: Suphelihasta
Exclamation Genital Uçuk Vücutta Başka Yerde Çıkar mı? Deneyimler Gülsümm 2 1,043 17-07-2025, Saat: 08:06
Son Yorum: Aysell
  Uçuk Ataklarına Karşı Doğal Bitkiler: Melisa, Çörek Otu, Bentonit Kil ...mda... 2 1,444 13-05-2024, Saat: 06:47
Son Yorum: ...mda...
  Antibiyotik Sonrası Uçuk Tetiklenmesi ve Çamaşır Hijyeni fatmaa7 2 1,151 02-02-2024, Saat: 22:38
Son Yorum: hopelove07
  Makat Kaşıntısı ve HSV-2: Deneyimler ve Çözüm Arayışı Hsv'den Nefret Ediyorum 12 4,345 12-01-2024, Saat: 19:37
Son Yorum: Sunday

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi