Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes Sürekli Tekrarlıyor Ne Yapmalı?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 5 yıldır genital herpes olduğunu ve Valtrex baskılama tedavisi görmesine rağmen her hafta atak geçirdiğini belirterek ne yapması gerektiğini soruyor. Diğer kullanıcılar vitamin takviyesi alıp almadığını sorguluyor. Bir kullanıcı, 3 yıldır herpes olduğunu ve Valtrex kullanırken atak olmadığını ancak bırakınca haftada bir veya iki haftada bir tekrarladığını ifade ediyor. Başka bir kullanıcı, propolis, melisa çayı, L-lizin, L-glutamin ve zeytin yaprağı ekstresi gibi takviyeleri denemesini öneriyor; ayrıca uykunun önemini vurguluyor. Uzun süreli herpes hastalarının ataklarının zamanla azalıp azalmadığı merak ediliyor, ancak net bir yanıt gelmiyor. Bazı kullanıcılar, yiyeceklerin tetikleyici olabileceğini belirterek bu konuda forumda bilgi olduğunu hatırlatıyor. Genel olarak, sürekli tekrarlayan herpes atakları için ilaçsız dönemde takviyeler, beslenme düzeni ve doktor kontrolü öne çıkıyor. Nihai bir çözüme ulaşılamamış, farklı deneyimler paylaşılmıştır.

Merhaba bende 5 yıldır genital herpes var. Valtrex baskılama tedavisi de gördüm. Ancak sürekli olarak tekrar ediyor. Her hafta illa çıkıyor. Ne yapmak lazım? Şuan ilaç kullanmıyorum.

Ek Bilgiler:

Herpes Ataklarını Tetikleyen Faktörler

Stres, yorgunluk, uykusuzluk ve bazı besinler (örneğin çikolata, fındık gibi yüksek arjinin içerenler) herpes ataklarını tetikleyebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli beslenme, düzenli uyku ve egzersiz önemlidir.

Takviye Önerileri

L-lizin, çinko, C vitamini ve propolis gibi takviyeler bazı kişilerde atak sıklığını azaltabilir. Ancak her bireyde etki farklıdır.

Doktor Takibi

Herpes tedavisinde antiviral ilaçlar (valtreks, asiklovir vb.) semptomları bastırır ancak virüsü vücuttan tamamen atmaz. Sürekli tekrarlayan vakalarda doktorunuzla farklı doz veya tedavi planı konuşulmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

vitamin takviyesi alıyor musun?

Benimde cok sık tekrar ediyor. Vitamin almıyorum.

(26-03-2023, Saat: 22:43)Hasan34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benimde cok sık tekrar ediyor. Vitamin almıyorum.

ne zaman teşhis koyuldu hasan sana? ve ilaç kullandın mı?

3 sene oldu, 1 sene valtrexte kullandim. Gunde 1 adet 500 mg. Kullanirken hic lezyon ckmadi. Brakinca geri basladi. Haftada bir en gec 2 haftada bir cikiyor. Bagisiklgmda iyi aslnda ama ilginc.

(26-03-2023, Saat: 22:48)eylül00 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ne zaman teşhis koyuldu hasan sana? ve ilaç kullandın mı?

Arkadaş olarak isteğimi kabul eder misin, mesajına yanıt veremiyorum Big Grin

Bu sıklikta her hafta yada iki haftada bir atak yasayan var mi acaba , nasil cozecegiz

(27-03-2023, Saat: 12:00)Hasan34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sıklikta her hafta yada iki haftada bir atak yasayan var mi acaba , nasil cozecegiz

Belirli dönemlerde bunları yaşamıştım. Her gün düzenli olarak 
propolis
melisa çayı
L-lysine
L-glutamine 
zeytin yaprağı ekstratı
bunları dene ve gözlemle kendini uyku çok önemli biraz zamana ihtiyacın var sabırlı olmalısın. Başka gıda takviyeleride var hepsini yazmıyorum. İşe yaramazsa diğer takviyeleride söylerim

Kaç yıldır hsvlisiniz? 2-3 yıl sonunda lezyonu hiç çıkmayan var mı?

(28-03-2023, Saat: 01:33)atlanta71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kaç yıldır hsvlisiniz? 2-3 yıl sonunda lezyonu hiç çıkmayan var mı?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum,?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV1 Test Sonuçları: IgG ve IgM Pozitif Ne Anlama Gelir? Genital Bulaşma Riski Hüseyin 51 15,572 15-03-2026, Saat: 22:05
Son Yorum: nurbahar
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,056 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  HSV Testleri Yanıltıcı Olabilir mi? Genital Siğil ve Lezyon Hikayesi Theseus 0 837 22-02-2025, Saat: 21:33
Son Yorum: Theseus
  Genital Herpes Menenjit ve Beyin İltihabına Yol Açar mı? Endişeler ve Gerçekler duzelicezbe 2 1,546 16-02-2025, Saat: 12:54
Son Yorum: Sametcann06
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 12,192 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi