Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sünnet Derisinde Herpes Benzeri Lezyonlar: Belirtiler ve Tedavi Deneyimi

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle forumdaki bütün arkadaşlara bilgi trafiği ve destekleri için teşekkürler. Danışmak istediğim bir konu mevcut. Bende sünnet derisinde HSV2'ye benzeyen birtakım semptomlar ile karşılaştım. Cildiyeye gittim ve 3 kere de gitsem sonuç değişmedi, hoca sadece Fucidin krem verdi. Özellikle çok dar giydiğimde ya da kimyasal veya bakteriyel bir ortamla karşılaştığım zaman, bir takım lezyonların oluştuğunu görüyorum. Bu lezyonlar, asiklovir ve benzeri herhangi bir kremle geçmiyor, ucu yara olmuyor, başlıyor 1-2 gün sonra kayboluyor. Ağrı hiç olmuyor. Kendi kendime Valtrex almaya başladım. Günde 3x1 5 gün kullanıyorum. İnanın o bölgede friksiyon olmadan hiçbir semptom görmüyorum ya da temas görmeden hiçbir sorun yaşamıyorum. Doktora defalarca gittim fakat nafile.

Ek Bilgiler:

Genital Herpes ve Benzeri Durumlar

Genital herpes genellikle HSV-2 virüsüyle ilişkilidir, ancak HSV-1 de genital bölgede enfeksiyona neden olabilir. Tipik belirtileri arasında ağrılı veya kaşıntılı kabarcıklar, yanma hissi ve kasıkta hassasiyet bulunur. Ancak bazı kişilerde atipik veya hafif semptomlar görülebilir. Kullanıcının belirttiği gibi ağrısız, kısa süreli lezyonlar daha çok irritan kontakt dermatit, mantar enfeksiyonu veya bakteriyel folikülit gibi durumları düşündürebilir.

Tanı Yöntemleri

Kesin tanı için dermatolog tarafından yapılan muayene ve lezyonlardan alınan örneklerin PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) testi ile incelenmesi gerekir. Antiviral ilaçlar (örneğin valasiklovir) sadece viral enfeksiyonlarda etkilidir. Fucidin (fusidik asit) bakteriyel enfeksiyonlara karşı kullanılan bir antibiyotik kremdir, viral enfeksiyonlara etki etmez.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi bir ilacı doktor tavsiyesi olmadan kullanmak riskli olabilir. Semptomlar sürekli tekrarlıyorsa, altta yatan başka bir cilt hastalığı (liken planus, sedef hastalığı gibi) veya alerjik reaksiyon olabilir. Bir uzman tarafından detaylı değerlendirme yapılması önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Lezyon varken PCR ver. Lezyon yoksa antikor testi iste. İGM İGG sonuçlarına bak.
Lezyonlardan 2 hafta sonra antikor testi ver ama.
Eger negatif gelirse bir süre bekle tekrarlarsa bu sefer PCR yaptir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler altuns 0 832 09-09-2025, Saat: 21:08
Son Yorum: altuns
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,778 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 3,927 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  Sünnet Derisi Batma Hissi: Valtrex Kullanırken Yanma ve Çözümler cipiaresss 0 746 23-02-2025, Saat: 15:02
Son Yorum: cipiaresss
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 11,997 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi